自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

有啊,仲情侶添

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我上次就係遇到呢個情況
兩位阿太坐左我地個位 明明佢地買前面果行
我問:唔好意思你地係咪坐錯左?
佢地仲大大聲話 你地買左呢個位? 你等我一陣 我杯野飲好熱
全院既人都望住我同小朋友個罰企

瑪瑙宮

nobodyfool 發表於 19-8-17 18:00
早兩星期睇toy story4,同仔買2張飛,入場有1家4口坐埋我另一個位,叫佢哋坐番好又唔睬我,後尾俾張飛佢睇 ...

咁点解戲院比佢地入場

水晶宮

畀面勳章

yurijm 發表於 19-8-17 18:19
撘飛機都見過
我獨遊去北海道
有夫妻就係咁買

佢老婆都痴痴地,佢地隔左個吉位,如果架機full都應該預左有人坐啦,checkin時鬼知你地兩公婆專登留個吉位咩
呢d叫自作自受

珍珠宮

環保接龍勳章

yurijm 發表於 19-8-17 18:19
撘飛機都見過
我獨遊去北海道
有夫妻就係咁買

真係好同情你 ,呢句絕丫
大家好,我是子悠~~

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

lovelybaby2015 發表於 19-8-17 18:02
咁都唔賤,識人一家五口買飛一定會留返頭頭第一個位,買左三個位之後,隔一個位再買兩個位,d吉位用嚟放袋 ...
有次我一條友即興想睇戲, 見到仲有單人位(i.e.左右兩邊已賣出)就買,
坐低左後一對情侶入來坐我左右, 問我可唔可以換位, 我say no,
如果想有位放野、唔想同其他人坐, 好心就比錢買多張飛啦, cheap到爆

大宅

題外話... 有次去戲院...場戲好 full..
我見有 d 人買位買得好衰...
故意左右漏空一個位咁買..
駁無人坐佢地隔離...

珍珠宮

tyyho1 發表於 19-8-17 18:46
題外話... 有次去戲院...場戲好 full..
我見有 d 人買位買得好衰...
故意左右漏空一個位咁買..
而家好多院線已唔比隔一個位買飛, 最少要隔兩個

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

goat 發表於 19-8-17 18:46
有次我一條友即興想睇戲, 見到仲有單人位(i.e.左右兩邊已賣出)就買,
坐低左後一對情侶入來坐我左右, 問我 ...

真係cheap友! 抵鬧
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

goat 發表於 19-8-17 18:49

啱啱老公都係咁講! 咁就數d!
放下自在

子爵府

crystal媽咪 發表於 19-8-17 15:56
扮坐錯又有
試過有對情侶買咗旁邊位,佢問我哋可唔可以換中間位畀佢
...

吓,冇嘢呀,儍㗎

翡翠宮

扮坐錯又有
...

咁都好意思問

公爵府

2024年龍年勳章

最近試過一次, 我好早就買兩張飛,正中間通道側第一、二個,當時除了後兩行幾個位其餘未賣。到我兩個入場,發現通道起第二個位有個細路坐咗,第三個位係個女人,戲院未熄燈,個女人見我哋對飛對座位號碼都唔出聲,到我哋問佢可唔可以對下座位佢先話個小朋友想同佢坐 佢講嘅時候個大約10-11歲仔即刻起身行上去,咁我哋無再講嘢就坐低。
原來佢兩公婆同對仔女買2x2分兩行座位,佢老公鍾意坐山頂位,佢唔鍾意,於是分開兩行⋯
點解我知?因為一直到開場前佢同坐第四個位嘅女吟咗好耐俾說話我哋聽囉!

大宅

goat 發表於 19-8-17 18:49

上次去戲院已經好多年前了..

公爵府

扮坐錯又有
...

下,甘都得

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Fishbbmama 發表於 19-8-17 17:44
又唔係唔識字, 冇咩可能坐錯, 仲要幾次

仲要我哋唔係無禮貌問佢,佢一句都無答過我哋,仲串人。

聽聞佢前前後後都調過位

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

loveclementine 發表於 19-8-17 18:55
最近試過一次, 我好早就買兩張飛,正中間通道側第一、二個,當時除了後兩行幾個位其餘未賣。到我兩個入場 ...

咁賤格 你一家人嘅事關人鬼事咩

翡翠宮

fatchu@home 發表於 19-8-17 17:49
呢d人真係好肉酸,講真,呢d唔會冇人睇啦,實有人會黎坐架嘛,比人叫起身仲樣衰
...

我要請場務叫佢離開,仲樣衰

首頁
12345...8

尾頁

跳至