心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你覺得你在bk找不找到好朋友?

我指的好朋友,不單止可以傾心事,數老公/老婆,更加緊要的是在你有事時真係會主動出手幫你的.

我在bk識到一個這樣的朋友,最近和她傾開我想報讀一個怎樣在家訓練自閉兒童的課程,但因為我是全職媽媽,又無工人,老爺奶奶又住得遠,老公放工又放得遲,所以都覺得無可能報.佢忽然話:如果你唔介意咪將阿仔湊去我屋企先,然後你老公放工咪嚟湊番佢囉!我聽完之後覺得好感動,因為我會覺得儘管相識十幾年的朋友都未必肯幫我睇仔(我個仔有自閉傾向的),但我識她只有兩年左右,已經可以對我這麼好,真係讓我好感動呀!

大宅

Re: 你覺得你在bk找不找到好朋友?

如果佢系好人,直接公開表揚下佢ma.
唔使怕wo.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

知己難求呀........

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得係bk度都有D好好既媽咪架,不過真係要小心d囉!

男爵府

sa_628,
在這裡表不表揚不是最重要,倒轉如果我有朋友覺得我係佢o既好朋友,都唔係要嚮呢樹表揚.我只不過係覺得想分享一份難得的友情,如果佢見到內文知道係佢自己就夠了. :-P :-P
sa_628 寫道:
如果佢系好人,直接公開表揚下佢ma.
唔使怕wo.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我覺得睇下自己咩心態, 如果你對人好, 真心, 沒有欺騙成份, 其他媽咪會知, 唔難找唔到好朋友. 我都係系到識好多媽咪, 有時仲出嚟tea, d媽咪仲好好.

大宅

haileymama 寫道:
我覺得係bk度都有D好好既媽咪架,不過真係要小心d囉!

絕對同意,bk好多媽咪真係好好.
不過有d就要小心,尤其果d說話有骨既.

大宅

agree
不過我暫時都未遇到d講野有骨ca的.

大宅

我喺喥都搵到啲傾到計嘅朋友, 好多謝佢哋咁關心我同個女!
2個寶貝~雅詠&灝泯

大宅

BK係一個比較安全的網站, 識朋友都OK....
但都要睇下自己的心態可唔可以接受law...
e.g : 有時都會好心想幫人, 都會比人好人當賊...
你可以搵到咁好的朋友, 恭喜你 !!!!

複式洋房

承承媽媽 :

講得出又做得到的好朋友,不易找到的。所以為妳而高興。

複式洋房

承承媽媽,

咁真係要恭喜你!但防人之心不可無,害人之心不可有!

子爵府

呢個媽媽好好人呀, 我都來贊贊你.

[quote]
承承媽媽 寫道:
我指的好朋友,不單止可以傾心事,數老公/老婆,更加緊要的是在你有事時真係會主動出手幫你的.

我在bk識到一個這樣的朋友,最近和她傾開我想報讀一個怎樣在家訓練自閉兒童的課程,但因為我是全職媽媽,又無工人,老爺奶奶又住得遠,老公放工又放得遲,所以都覺得無可能報.佢忽然話:如果你唔介意咪將阿仔湊去我屋企先,然後你老公放工咪

子爵府

睇緣份啦, 有d人你同佢日日對住都未必做到好朋友, 有d人, 係要係吾同既場合先遇到, 岩時岩侯先做到好朋友既.

別墅

承承媽媽

you are so lucky!
免費5星級酒店住宿連雙人早餐自助餐介绍,有興趣pm我

大宅

我係BK直頭搵到幾個知己
我地係陀住BB時已上BK
直至現在都識左
差不多三年
經常出來見面
定期會有活動
增進小朋友之間的感情

我個仔仲係我肚內時
而默認左個新抱仔添
係其中一個媽咪肚內的囡囡

雖然係講下
但大家都好開心

到現在反而
最知心的朋友
就係BK的媽咪
話題特別相同吧

我地個月
叫做"月經"會

係每個定期 MEETING (出黎吃飯傾計)
而且每日都會SEND 下 E-MAIL比大家咁

真係好開心架

禁止發言

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

badegg 寫道:
睇緣份啦, 有d人你同佢日日對住都未必做到好朋友, 有d人, 係要係吾同既場合先遇到, 岩時岩侯先做到好朋友既.

Agree!

等待驗證會員

煒良媽咪 寫道:
[quote]
badegg 寫道:

Agree![/quote]

同意。

子爵府

我都有bk friend呀

首頁

尾頁

跳至