夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Del

子爵府

kewpie160523 發表於 19-8-17 22:43
四個月了 仍然未習慣 一齊住 但感覺好孤獨......點解以前要咁好咁開心

情已逝? 沒法可重計......

大宅

PTMCYS 發表於 19-8-17 22:53
情已逝? 沒法可重計......

我都想知佢心入面覺得同我係咩關係

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kewpie160523 發表於 19-8-17 22:43
四個月了 仍然未習慣 一齊住 但感覺好孤獨......點解以前要咁好咁開心

同居定結左婚?
做法已好唔同

大宅

crystal媽咪 發表於 19-8-18 09:53
同居定結左婚?
做法已經冇唔同

結左婚

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kewpie160523 發表於 19-8-18 10:24
結左婚

呢排有冇嘈交或黑面?無理由無故咁。可能生活上好多細節未能磨合
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 19-8-18 12:59
呢排有冇嘈交或黑面?無理由無故咁。可能生活上好多細節未能磨合

就係之前嘈完傾完依家過左四個月都變唔返以前咁,可能一世就係咁,好傷心好痛苦

大宅

kewpie160523 發表於 19-8-18 14:38
就係之前嘈完傾完依家過左四個月都變唔返以前咁,可能一世就係咁,好傷心好痛苦
...

有第三者嗎?

大宅

minna456 發表於 19-8-18 14:43
有第三者嗎?

應該冇,日日都返屋企,食晏、放工都打比我,出完去返黎都會打比我,之前有誤會、鬧左一場大交同工作壓力大

寶石宮

kewpie160523 發表於 19-8-18 14:38
...

你地嘈完可冷戰黑面四個月,咁你要解決左你地嘈嘅問題先
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

kewpie160523 發表於 19-8-18 14:51
應該冇,日日都返屋企,食晏、放工都打比我,出完去返黎都會打比我,之前有誤會、鬧左一場大交同工作壓力 ...

佢經常都打電話比你,早午晚三餐都打電話俾你,咁冇野講架咩?點樣對你唔好?

大宅

YcY1513 發表於 19-8-18 16:28
佢經常都打電話比你,早午晚三餐都打電話俾你,咁冇野講架咩?點樣對你唔好?
...

就係面對面既感覺唔同有d陌生 冇身體接觸

大宅

回覆樓主:

其實拍拖同結婚後已經可以好唔同。拍拖係甜蜜,婚後係現實。我都開始慢慢領悟。所以自己都要放鬆返啲唔好成日沉醉返以前係點,男人同女人好唔同,唔好expect佢地明白自己。反而自己做好啲,keep好啲,搵返自己嘅生活,唔好再圍住佢黎轉,反而會更開心。我老公都好鍾意同我冷戰,一有少少事就黑面唔出聲,我鍾意表達,但一講佢就會爆我,我地最近都發生左件大事,我都好灰,諗緊其實點解會去到呢個地步,不過最後我決定唔再loop點解,自己做返好自己,錫自己多啲,咁樣人生會開心啲,畢竟我世界唔只得佢一個,佢亦如此。

大宅

kewpie160523 發表於 19-8-18 17:14
就係面對面既感覺唔同有d陌生 冇身體接觸

我感覺你地可能大家有心病,大家之間起緊牆,所以就會變陌生咗!
其實兩夫妻一齊不可能唔鬧交,但大家鬧完就算㗎喇!唔可以擺上心!
仲有,有乜野就直接同對方講,嗰d「我覺得」「我認為」自己唸完一大倫,就斷定一世都係咁㗎喇!呢d係自己單方唸,對方唔係咁唸㗎!
要解決問題首先兩夫妻間要有良好溝通,唔好積積埋埋乜都唔講,小事積累會變大事,到某個時候就會大爆炸,對大家都無好處㗎!
祝福你們兩夫妻關係會越來越好!

大宅

Yusum 發表於 19-8-18 20:46
我感覺你地可能大家有心病,大家之間起緊牆,所以就會變陌生咗!
其實兩夫妻一齊不可能唔鬧交,但大家鬧完 ...

就係大爆炸左一次係佢一路唔出聲,到有一日我覺得佢唔同之後迫佢講就爆左出黎

大宅

一嚿大番薯 發表於 19-8-18 20:06
其實拍拖同結婚後已經可以好唔同。拍拖係甜蜜,婚後係現實。我都開始慢慢領悟。所以自己都要放鬆返啲唔好成 ...

咁依家你地其實係大家重好愛大家?

大宅

kewpie160523 發表於 19-8-18 20:58
咁依家你地其實係大家重好愛大家?

其實我都唔知,我自己就係仲好愛佢嘅,我都感覺到佢仲緊張我嘅。只係一鬧交嘅時候,真係可以去到好worse, 最近一次直頭覺得離得婚。其實到今日都仲會有條刺,我一問佢仲愛我啲咩佢就會覺得我好煩,其實我都唔知,好矛盾,唯有自己唔好再loop。用心感受佢平時對你好嘅地方咁自己會開心啲。你肯定無第三者,其實已經好好,只係focus返你地相處性格問題,大家再磨合下應該可以慢慢修補嘅,前提係大家都仲有心去維繫。

大宅

kewpie160523 發表於 19-8-18 20:56
就係大爆炸左一次係佢一路唔出聲,到有一日我覺得佢唔同之後迫佢講就爆左出黎
...

你做每一件事都用個心嚟對佢做,佢一定會感覺到的!我相信「你點對人,人地就會點對返你」嘅道理!
用心去愛,用心去付出就已經足夠!

大宅

crystal媽咪 發表於 19-8-18 15:46
你地嘈完可冷戰黑面四個月,咁你要解決左你地嘈嘅問題先

都唔係即時可以解決既問題建議左都話唔洗,其實唔係冷戰黑面,表面好似平時咁冇野,但實際覺得佢對我有d野唔同,一定重因為我地之前嘈既野有條刺

大宅

一嚿大番薯 發表於 19-8-18 21:15
其實我都唔知,我自己就係仲好愛佢嘅,我都感覺到佢仲緊張我嘅。只係一鬧交嘅時候,真係可以去到好worse, ...

之前嘈完應該佢心入面重有條刺,佢對小朋友都好好,但兩個面對面獨處時就感覺好奇怪,有時諗起自己對佢黎講只係bb媽咪就會好傷心

首頁

尾頁

跳至