親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

“大家一定要記得擺好手機”
runningman佢寫住要寄locker,但其實帶一個細細既斜揹袋係唔影響玩遊戲,主要係比你玩緊遊戲時可以放手機,事源我係0個度拾到部手機,之後拎去櫃檯比服務員睇下失主會唔會搵返。
智勇迷宮就連細袋都唔帶得入去,如果你們一行幾個人(或背囊超大)既就需要用到自己錢係入口寄locker,否則入場後聽講解既位置佢會比你個locker(免費)你去擺低所有野,大概放3對鞋2個普通背囊咁,可以用手渣住部手機入去,千祈唔要擺褲袋,好易跌出來,我個仔係入面波波池都拾到部手機,拎去服務台比人搵返,建議著長褲,有個繩網要捐出去,頂到膝頭哥好痛,我女著短褲一直唉痛。

用戶要求終止服務

aileen3388 發表於 19-8-18 10:22
runningman佢寫住要寄locker,但其實帶一個細細既斜揹袋係唔影響玩遊戲,主要係 ...

智勇迷宮

我仔6歲,適合去玩嗎?會唔會好難?

大宅

南丁媽咪 發表於 19-8-19 11:30
智勇迷宮

我仔6歲,適合去玩嗎?會唔會好難?

適合,遊戲唔難,個人覺得好適合小學年紀去玩,我既9歲同13歲玩的好開心

wcpcelia    發表於 19-8-19 14:46

用戶要求終止服務

aileen3388 發表於 19-8-19 11:36
適合,遊戲唔難,個人覺得好適合小學年紀去玩,我既9歲同13歲玩的好開心
...

Thanks!到時得我一個帶佢入去,我怕自己都搞唔掂

用戶要求終止服務

aileen3388 發表於 19-8-19 11:36
...

仲有,預幾耐玩完?thx

大宅

南丁媽咪 發表於 19-8-19 11:41
仲有,預幾耐玩完?thx

你預一個鐘左右(我們未到一個鐘已玩完出來了),佢係一組一組咁放人入去,所以正常來講係你呢一組入去玩佐第一個遊戲後面又有一組跟埋來,不過如果你們呢組玩的慢,咁後面既組別就會爬你頭玩

男爵府

runningman佢寫住要寄locker,但其實帶一個細細既斜揹袋係唔影響玩遊戲,主要係 ...
智勇迷宮係另一個遊戲嗎?

男爵府

你係邊度買飛?去到先買嗎?

大宅

happyfamilybaby 發表於 19-8-20 16:15
智勇迷宮係另一個遊戲嗎?

是的,佢係愛來魔相4D旁邊

大宅

aileen3388 發表於 19-8-20 16:18

我係去到現場先買,原本係klook訂佐(需指定入場日期),因為8/13班機延誤影響到入場日期,所以取消佐

男爵府

aileen3388 發表於 19-8-20 16:18
係running man附近定不同地方?智勇迷宮都係即場買飛嗎?

大宅

happyfamilybaby 發表於 19-8-20 16:38
係running man附近定不同地方?智勇迷宮都係即場買飛嗎?

智勇迷宮同魔相4D一起(有套票或單樣買),running man係附近(2個都係仁寺洞),2個我都係即場買飛(因班機延誤係klook退訂),2個遊戲我係分開唔同日去玩,running man第一日下午去太多人,就轉場去其他地方玩

大宅

回覆樓主:

如果大家對呢2個遊戲有興趣可以去kkday或klook參考下,我原本出發前已經係klook訂佐(要指定入場日期),後來因為13號機場關係班機延誤所以都退訂,因為今次經驗我個人覺得並唔需要提早係網上訂好呢d室內既活動(並沒有平好多),去到當地因應天氣再決定邊日入場仲實在,我們就遇到2日落雨,所以落雨既日子就室內玩,就算要係網上訂好多都可以訂即日或明日既

男爵府

aileen3388 發表於 19-8-20 17:23
智勇迷宮同魔相4D一起(有套票或單樣買),running man係附近(2個都係仁寺洞),2個我都係即場買飛(因班 ...
你有行埋仁寺洞嗎?附近有野好食嗎?
1日玩晒兩樣會太累嗎?

大宅

happyfamilybaby 發表於 19-8-20 18:22
你有行埋仁寺洞嗎?附近有野好食嗎?
1日玩晒兩樣會太累嗎?

我們玩完迷宮係周圍行下0乍(小朋友唔太鍾意行街),旁邊有d手作攤檔同小吃攤,冇係度食野(後來我們慢慢行去北村韓屋村),一日玩2樣唔會太累,因為2樣大概都係各一個鐘左右。
我們當日係running man一開門就即刻入去玩(少d人),一個半鐘之後走,然後搭地鐵去廣藏市場食野,之後再搭地鐵去迷宮玩一個半鐘,然後週圍行下跟住再慢慢行去北村韓屋村(半路有入咖啡店食野),如果你小朋友細可能會有少少累,我既9同13歲,所以體力上可以應付到

首頁

尾頁

跳至