時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

珍珠宮

如果要政府俾一個合理落台楷俾反對派鳴金收兵,你會揀咩?

我先揀鄭若樺離職。
二揀喺特定條件下為計劃成立獨立調查委員會

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

係階呀,返去讀多D書啦,
文宣BB

珍珠宮

好媽媽勳章

我會俾個仆......佢哋落台

玩謝香港仲要下台階,叫佢哋去死都便宜咗

joycechiang    發表於 19-8-18 16:30
jessiemom    發表於 19-8-18 12:37
YM609    發表於 19-8-18 12:13
carylce    發表於 19-8-18 11:49
FJmom    發表於 19-8-18 11:20
貓咪達人    發表於 19-8-18 11:10

珍珠宮

yumui61 發表於 19-8-18 11:08
係階呀,返去讀多D書啦,
文宣BB

我係文宣?你誤會晒啦
你睇我history 啦

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

落臺階?
仆街就有。

貓咪達人    發表於 19-8-18 11:13

子爵府

獄中去!

公爵府

第三個方案係全部暴徒拉去坐監,背後金主同嚴重暴力暴徒要終身監禁!

catca88    發表於 19-8-18 11:27
FJmom    發表於 19-8-18 11:21

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

成日一唔啱聽就話人係文宣BB,都幾令人厭惡!

珍珠宮

yumui61 發表於 19-8-18 11:11
落臺階?
仆街就有。

我都係從建制立場出發諗下啲和解條件啫。唔好「粗口」我啦。我唔想再被分裂呀

nanadog    發表於 19-8-18 19:40

別墅

Ononluk 發表於 19-8-18 11:06

我先揀鄭若樺離職。

我都最唔妥鄭若樺

侯爵府

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

珍珠宮

回覆樓主:

曱甴,等入獄啦!

侯爵府

五大訴求,一個都不會答應,不要痴心妄想。 - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22705370

女子中彈眼球爆裂事件,就算是被警察誤傷眼部,又如何? - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22706927

“黑衣人”最叻扮可燐
721 兩幫人集體毆鬥、打輸的一幫人屈別一幫人無差別打市民 - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22648277

普通市民才是可憐...好慘
無差別攻擊普通市民 - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22652054

或許有人會話,這些青年提的「革命」,只是說說而已。這樣講的人,完全不理解激進青年的思想。我和幾個曾和暴力示威青年聊天的大學教授傾過,他們引述暴力示威者的終極目標,是透過激烈的示威,搞死香港,搞衰中國,迫解放軍出手,證明一國兩制失敗!他們想借美英列強之力,獨立香港,分裂中國。教授追問青年這對他們有甚麼好處?他們答話:他們反對政府,憎恨中國,最多一拍兩散,同歸於盡!

巴士的點評——暴力革命不是我們玩得起的

http://hd.stheadline.com/news/columns/417/20190730/784082/%E5%B0%88%E6%AC%84-%E5%B7%B4%E5%A3%AB%E7%9A%84%E9%BB%9E%E8%A9%95-%E6%9A%B4%E5%8A%9B%E9%9D%A9%E5%91%BD%E4%B8%8D%E6%98%AF%E6%88%91%E5%80%91%E7%8E%A9%E5%BE%97%E8%B5%B7%E7%9A%84

結局越來越清晰.....

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

水晶宮

回覆樓主:

唔需要
佢地無可能行落去

只可能撲落去
碌落去
跌落去

珍珠宮

回覆樓主:

同暴徒講和??
政府有無同過葉繼歡講和先?
有既話
點對得起香港守法既市民

珍珠宮

blackypurin 發表於 19-8-18 11:10
我會俾個仆......佢哋落台

玩謝香港仲要下台階,叫佢哋去死都便宜咗

又或者咁講,唔理反對派要求,政府內部有咩人要問責?

子爵府

畀面勳章

點解要比落台階,要秋後算賬

珍珠宮

namnamnamlolo 發表於 19-8-18 11:23
同暴徒講和??
政府有無同過葉繼歡講和先?
有既話

犯法嘅暴徒,絕不特赦。
我意思係,有咩行動可以令個運動埋尾。點都要個triggering point

珍珠宮

Ben2003 發表於 19-8-18 11:22
五大訴求,一個都不會答應,不要痴心妄想。 - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/foru ...

唔好copy and paste 啦,我唔係文宣BB,大家覺得文宣煩嘅時候,自己都會提自己唔好做埋一份

大家不是該團結想想出路?我想知我們一般親建制,或反暴力示威者嘅市民想法,再理性轉達。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

Ononluk 發表於 19-8-18 11:06

我先揀鄭若樺離職。

“五大訴求,缺一不可”

第二句指出冇得妥協,泛民/ 黑衣人冇談判的意圖 ,要all win 才罷休.

咁誰下台佢地都唔會滿意/收兵, 白白下台, 又幫唔倒件事.

成立獨立調查調委員會的要求, 黑衣人的動機係使所有暴徒免罪. 你見佢地圍警局都知. 如委員會的答案唔係佢地想聽的, 又會再上街抗爭, 没完没了.

“ 缺一不可”, 立場好鮮明, 同政府冇得傾,要all win 才肯收兵.

暴徒决不可特赦, 天理難容. 最多象徵式捉一小撮判刑, 才可向公眾交待, 香港仲有法治, 不是誰大惡誰正確的“惡人谷”

首頁
12345...6

尾頁

跳至