時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

owen2012 發表於 19-8-18 16:06
老實講,睇落今次係有啲唔同,大部份人冇戴口罩,不過點都唔信最後會和平地完結,即管睇下。 ...

但都希望喺和平啦。多人心盲冇辨法,但唔好再暴力喇,唔想警察再受傷

男爵府

miyukib 發表於 19-8-18 16:27
佢地話因為良知而出來

佢哋嘅「良知」同「公義」嘅定義同範圍係唔同㗎

大宅

仲有咁多人思想混亂,有排都攪唔掂,既然係咁就只有用硬手段,派軍進入維持秩序,直接由中央政府管治香港,唔like只有移民過主,過得三五七年先會穩定,唔接受都唔得。你跑去台灣咩,仲衰,香港都冇左一國兩制仲洗物有顧慮,一於武统台灣,這樣才叫攪炒。

男爵府

miyukib 發表於 19-8-18 14:42
唉,啲人真係多到拉唔曬,我覺得佢地完全無視,其實我一路都覺得黃係多過藍,沉默既一群都好多黃,fb已是 ...

呢個都係我一直傷心嘅原因,呢件事根本睇唔到盡頭或者曙光,全因太多黃屍盲撐點算

大宅

傷心1999 發表於 19-8-18 18:39
我身邊嘅黃絲都當毒果報道就係事實!
TVB 報嘅新聞都係偏頗嘅!
永遠都係警察用過份暴力!

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 miyukib 的帖子

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

侯爵府

bobomia 發表於 19-8-18 18:56
香港腦殘多,所以唔希望有普選,陣間選左個之峰上去就死得

是的,香港不能有普選。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

男爵府

香港居然卑自由累死!
看看星加波,政府控制傳媒,吾會日日有假新聞入來!不知几穩定!
相反香港人連警察被描寫成黑警都信嗮,話政府暴政,一齊攬抄的傳媒都信!
新聞自由,FB IG 吾噤的香港被有心人一擊即敗!

男爵府

littlesister 發表於 19-8-18 14:56
見到咁多盲反既人就慶幸香港無普選

X2

珍珠宮

Suki_zuky 發表於 19-8-19 01:21
呢個都係我一直傷心嘅原因,呢件事根本睇唔到盡頭或者曙光,全因太多黃屍盲撐點算
...

香港多年來的國際形像係公平,公正。
而家連在外國/國內嘅中國人都清醒過我地,今次真係一鋪清袋

子爵府

miyukib 發表於 19-8-18 14:35
點解啲人到呢一刻仲未醒
出來根本=支持暴徒
佢地想今晚亂成點呀??

我都以為發生咁多事後,好多香港人會醒
點知仲有咁多人,香港係咪已經冇得救

珍珠宮

2024年龍年勳章

pinkykitty 發表於 19-8-19 04:15
我都以為發生咁多事後,好多香港人會醒