親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

晚機到泰國直去芭堤雅

好多廣東話

珍珠宮

回覆樓主:

今日休息,去咗 Pattaya harbour land
790b 3 games 好抵 60b 對 socks , 必定要防滑果隻,家長入場 180b

真係好大,玩咗成兩個鐘只係呢度,仲有兩個未玩

珍珠宮

回覆樓主:

好刺激

珍珠宮

回覆樓主:

終於玩到跳彈床,星期日都冇咩人,好淡?

珍珠宮

回覆樓主:

今日出珊瑚島,廿年冇嚟過

搭dudu 車到碼頭,10b 位

上船位買票,每位30b

沙灘傘位,最平 50b, 我租 250b 四位,連去廁所費

仲租電單車一日,才 300b, 好好玩

象牙宮

回覆樓主:

記得食海鮮
而家先知可以自己出島添

珍珠宮

無話可說 發表於 19-8-19 18:47
記得食海鮮
而家先知可以自己出島添

食小雲泰國菜,真係好正,又平

t21 附近,去旅行真係唔駛騎呢,飲食買已好開心

話時話自己去出島不是太方便,搭車又要問,走果時又要行去搭車,否則的士唔平日

wcpcelia    發表於 19-8-21 09:21

象牙宮

youhello507 發表於 19-8-20 00:02

食小雲泰國菜,真係好正,又平

小雲我都有食!食海鮮最正都係preecha ! 自己出島既話會自駕去碼頭了,不過短期內唔再去芭堤雅,已經去過幾次

珍珠宮

無話可說 發表於 19-8-20 12:57
小雲我都有食!食海鮮最正都係preecha ! 自己出島既話會自駕去碼頭了,不過短期內唔再去芭堤雅,已經去過幾 ...

我呢次租車用租租車, $200 包保險,只係去卡通 network ,玩到謝哂走

搵到間泰國 agent, 比 k 碌平幾十一個人 叫traveloka

象牙宮

youhello507 發表於 19-8-20 19:14
我呢次租車用租租車, $200 包保險,只係去卡通 network ,玩到謝哂走

搵到間泰國 agent ...

未聽過個名喎,你點搵架?要信用卡比錢?

珍珠宮

無話可說 發表於 19-8-20 19:24
未聽過個名喎,你點搵架?要信用卡比錢?

我都未聽過,Google 搵的,見佢都多正評,咪試下囉,用卡俾錢

象牙宮

youhello507 發表於 19-8-20 19:46
我都未聽過,Google 搵的,見佢都多正評,咪試下囉,用卡俾錢

你好勇,我唔敢

珍珠宮

無話可說 發表於 19-8-20 19:47
你好勇,我唔敢

都有d, 一陣有咩問題,唔知搵邊個

其實我幾年前又試過搵 asia travel Singapore agent

都冇咩問題,只不過香港人唔熟咁解

象牙宮

youhello507 發表於 19-8-20 20:33
都有d, 一陣有咩問題,唔知搵邊個

其實我幾年前又試過搵 asia travel Singapore agen ...

曾經去布吉搵檔仔玩atv,但司機唔識黎villa接我地,過左半個鐘都無接我地,搞到好麻煩,好彩酒店肯幫手做翻譯同司機聯絡 所以都唔太亂搵agent

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

多謝分享

珍珠宮

回覆樓主:

個 cartoon network 唔俾帶水帶食物入去,門口有人查

玩滑梯果d 唔帶得袋之類,冇人睇住好難唔租佢 locker.

經 agent 買票有個qr code, 去門口換票就ok.

係 agent 買票,locker都要門口換票,再係 locker counter 擦手帶

locker 用法有點難,搵部可以 scan qr code 的機,scan 手帶,揀顏色,數字,佢就自動開箱

拎回locker時,除 scan code,仲要入顏色和數字才可以

珍珠宮

無話可說 發表於 19-8-20 20:51
曾經去布吉搵檔仔玩atv,但司機唔識黎villa接我地,過左半個鐘都無接我地,搞到好麻煩,好彩酒店肯幫手做翻 ...

呢樣野久唔久都聽到,出事唯有搵本地人幫手

我諗起有次係布吉夜晚十二點荒山bigc 俾的士放飛機,又係本地staff 幫我,真慘

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

謝謝樓主的詳細分享

象牙宮

youhello507 發表於 19-8-21 00:54
呢樣野久唔久都聽到,出事唯有搵本地人幫手

我諗起有次係布吉夜晚十二點荒山bigc 俾的士放飛機,又係本地 ...

所以我唔敢亂黎,唔係個個人識英文,溝通得到,我d英文都係水皮

珍珠宮

回覆樓主:

公交芭堤雅返曼谷 119b 一位,大小同價

有劃位,大過25吋行李要上磅,計重量收費,30kg 30b 咁上下

班次半個鐘一班車

首頁

尾頁

跳至