時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

bbc2018 發表於 19-8-19 10:51
有些人出去以為只是支持自由,民主,或者是反條例,佢地唔知自己又會被利用去間接支持要港獨,又來搞破壞。 ...

複式洋房

鳴人 發表於 19-8-18 21:43
BK啲c9,都係留係屋企湊仔煮飯啦!

吾該你返曱甴屋啦

複式洋房

city888888 發表於 19-8-18 21:23
係,絕對,一班師奶,無知師奶。黑警同黑社會合作都仲話啱

吾好返嚟同師奶對話啦,返曱甴屋啦

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

主流意見? 我公司9成係藍, 我c6公司都係9成係藍, 家人幾十人得幾個年青人係黃, 我朋友都係大部份係藍, 係yahoo d留言十個有9個都係鬧暴徒, 我睇到主流意見係反暴力, 支持香港政府囉.....

大宅

奧麗花 發表於 19-8-18 21:07
咁梗係啦!出依招,無限loop,一億都得架!

無限輪回做曱甴,真係慘慘豬!

大宅

你班藍絲琴日唔係現場就唔好沖出嚟啦,琴日根本係多人到行都行唔到,仲話行番轉頭?用下腦好唔好

子爵府

tungking 發表於 19-8-18 23:54
我坚見到五毛收$800,派到最後派華潤禮卷………………我行街時 :qui ...

我都見對曱甴收埋二十張八達通同現金券,仲有一箱箱物資打war game ! 17幻人

複式洋房

回覆樓主:

大話怕計數系列之 民陣瘋狂吹牛記 300萬人上街有幾多? - https://hkgpao.com/articles/1004754

可能以曱甴體積計有170萬隻既

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

Samgor10 發表於 19-8-19 11:51
你班藍絲琴日唔係現場就唔好沖出嚟啦,琴日根本係多人到行都行唔到,仲話行番轉頭?用下腦好唔好 ...

我真係見有人係希慎果邊向前行
之後轉出去銅鑼灣廣場對面上條天橋
一落天橘一珪人就大聲講
反正灣仔都無地鐵不如再行番去維園

伯爵府

你班藍絲琴日唔係現場就唔好沖出嚟啦,琴日根本係多人到行都行唔到,仲話行番轉頭?用下腦好唔好 ...

我9/6第一日就有出去和平遊行啦.行番轉頭有幾難?經行人路走番轉頭.
你唔駛用腦呀.因你都冇.

伯爵府

ASJ2008 發表於 19-8-19 11:55
我都見對曱甴收埋二十張八達通同現金券,仲有一箱箱物資打war game ! 17幻人
...

其實要甘八達通做乜!?吾系話佢哋不用比$嗎坐?。。。早排見D售票機貼滿八達通(電視),有乜用意!?甘物資一箱箱當然理解,好似警察都系一車車來

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

我噚日係第一批到維園,第一批離開,多人到郁唔到,我7點先返到屋企(深水埗)

Samgor10    發表於 19-8-19 14:44

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

如果撐警會有47萬,噚日嗰度應該得5百幾萬咋,冇4700萬咁多!

子爵府

tungking 發表於 19-8-19 12:37
其實要甘八達通做乜!?吾系話佢哋不用比$嗎坐?。。。早排見D售票機貼滿八達通(電視),有乜用意!?甘物 ...

匿名八達通,用完即棄,不會被追蹤到,而且可以購食物

伯爵府

ChingYee123 發表於 19-8-19 10:30
淘寶依家都唔準售賣黑衣專用既物資,一經發現公安都會搜查拘捕,唔通被公安拘捕既大陸淘寶店都係無間道呀? ...

好老實……開門做生意,話Q你用來做乜……老闆有生意咪得囉。。但中央/公安講明禁賣,又吾同講法。。

子爵府

kf08058 發表於 19-8-19 12:38
我噚日係第一批到維園,第一批離開,多人到郁唔到,我7點先返到屋企(深水埗)
...

有一千幻人次自己塞自己,梗係行唔到!by the way, 欣賞和理非,也證明無暴徒,警察也不用行使武力!但只怕你們只能 和理非一次半次,好快又被騎劫

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

人地連登仔都講咗尋日係銅鑼灣排隊入去維園時,同係維園出來既人互塞咗兩三個小時啦!仲不斷呼籲叫人由天后果邊入好暢通添,叫晒救命話維園無晒人喇,叫人快快再入去維園。

侯爵府

其實琴日15億都嚟緊啊。

伯爵府

廷廷媽 發表於 19-8-19 11:19
主流意見? 我公司9成係藍, 我c6公司都係9成係藍, 家人幾十人得幾個年青人係黃, 我朋友都係大部份係藍, 係y ...

講時講Yahoo 的留言坚系扁親中 系冇黃人,甘大個網……冇理由會甘,系咪比人買起左!?即系毒果網一定報中央衰野甘。。

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

連登仔仲要叫晒救命呼籲啲黑衣人去塞爆地鐵站迫地鐵封站,咁先有藉口遊行唔非法。

自從有黑衣人之後,所有遊行示威都無咩意義,都係玩野自欺欺人!

首頁

尾頁

跳至