時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

yurijm 發表於 19-8-18 22:05
同意
其實bk真係平和好多囉
仲要比人起底,超恐怖,晤同意見,分分圍人,比打,BK 已好和平

大宅

idunhaveaname 發表於 19-8-19 00:52
我唔知其他人啦,我自己睇黃絲嘅fake news 我知道啲人係惡搞,得啖笑, 而睇藍絲嘅fake news 你真係會覺得 ...

但現時我睇到既係有一班黃絲已經失去理智,同佢地所謂既黑警鬥到你死我活,點解唔得監警會報告出左先行下一步
今日行出黎既人或者真係唔同意暴力,包括示威者,但行駛暴力既示威者唔係咁諗,佢地會認為有百幾萬人支持佢地冇底線抗爭
去到呢到我都唔期望今日有去遊行既人認同我,但暴力只會增加,我希望我既擔心係多餘
天佑香港

複式洋房

SandyKL 發表於 19-8-19 00:50
你又有冇認真睇新聞呢?

已拉27個,係全部未被起訴呀!有白衫拉咗㗎嘞。今日睇咗新聞未?鄭若驊同記者講搜 ...

唔明wor, 啲相出曬白衣人攞住支棍企喺警察隔離咁都唔即場拉? 白衣人光明正大,冇戴口罩追住啲人呢打有晒相同片都未夠證據?
另外示威者就拉得咁快 ,檢控得咁快? 根本就係冇procedural justice

bopomofo2405    發表於 19-8-19 10:30

琥珀宮

老翻太太 發表於 19-8-19 00:24
講Fake news黃絲班人認第二無人敢認到第一

元朗阿婆明明哭叫黑衣人走,條片可以變為向住警察哭叫:你地走啦!

良知與正義只係黃絲嘅口號,對面張蓆就一定係冷血無知,但唔明點解要跳過嚟呢?留係佢地自己地方BBQ好過啦!

大宅

idunhaveaname 發表於 19-8-19 01:03
唔明wor, 啲相出曬白衣人攞住支棍企喺警察隔離咁都唔即場拉? 白衣人光明正大,冇戴口罩追住啲人呢打有晒相 ...

根據報道,ICAC查緊

琥珀宮

idunhaveaname 發表於 19-8-19 01:03
唔明wor, 啲相出曬白衣人攞住支棍企喺警察隔離咁都唔即場拉? 白衣人光明正大,冇戴口罩追住啲人呢打有晒相 ...

攞住支棍就要拉㗎嘞 咁黑衣人拎住鐵支就即刻拉哂佢地啦!

想問暴徒幾多個?拉咗幾多個?又告咗幾多人?有明顯足夠證據咪檢控囉。問我做咩?我又唔係警察,又唔係律政司,只係比較用心睇新聞,咁至唔會咁易俾人誤導,保持清醒。

伯爵府

ngokwan 發表於 19-8-18 21:41
提一提你,今天阿爺話全力支持深圳,不出幾年,香港連三四線城市都不是

希望阿爺今次可以同香港做大手術 ...

啲曱甴除左識叫囂同屈晌18區外,對外面世界一無所知,衝軍營又唔夠薑,過羅湖又縮沙,盲頭烏蠅咁衝來衝去,仲以為自己好威,註定度廢足一世

伯爵府

Conybrownbb 發表於 19-8-19 01:16
啲曱甴除左識叫囂同屈晌18區外,對外面世界一無所知,衝軍營又唔夠薑,過羅湖又縮沙,盲頭烏蠅咁衝來衝去 ...

多左個"度"字

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

Conybrownbb 發表於 19-8-19 01:17
多左個"度"字

無多,“喺”度都得

男爵府

mcs74 發表於 19-8-19 00:03
O左嘴,呢條問題都問得出

JM原諒佢啦,原來智商有問題

大宅

點解成日叫人返大陸?咩口號黎架?

香港係中國既一個特別行政區,即係屬於中國囉。其實你叫我地返大陸,即好似叫我地由旺角返去銅鑼灣咁咋嘛。係咪咁既意思?

大宅

alicesang 發表於 19-8-18 21:45
我已想講,呢度藍到不得了,好多朋友都唔想再上來呢度,甚至剷app。

點解你仲留係到?

珍珠宮

crazylf2 發表於 19-8-19 00:28
有邊個唔想遊行全部非暴力,你6月9號 100萬人行完即刻11點話如期二讀 , 冇6月12日個條例一早通過左
唔該接 ...

既然612停左,我想問你地宜家越黎越暴力又係為左咩?

珍珠宮

yusostupid 發表於 19-8-18 21:28
七警夠犯法啦!你又唔話警察撐佢地?跟本兩回事,我唔係同意示威者嘅暴力行為、霸路、不合作運動,唔代表我 ...

講得好

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我認同應該要和遊行
但點解要拆磚、拆圍欄、蝦老人、圍的士、van仔、搶人電話、放火、圍警局、圍警察宿舍、圍機場、圍毆路人

從未適應這份工

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我認同應該要和平遊行
但點解要拆磚、拆圍欄、蝦老人、圍的士、van仔、搶人電話、放火、圍警局、圍警察宿舍、圍機場、圍毆路人

從未適應這份工

男爵府

北寄貝 發表於 19-8-18 21:50
唔好嬲,佢地開口喪屍,埋口曱甴,根本唔同層次,唔值得同佢地計較。

...

你啱,同啲黃C開口死全家,埋口必禍及妻兒嘅,的確喺唔同層次。

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

如果所謂既良知 係要我認同掉磚,打人,放火,禍及妻兒,當眾禁困摳打,當眾要除其他人衫侮辱

咁我情願做個無良知既人
對班暴徒支持唔落
我支持嚴正執法 警察有錯都要接受法律去審理 暴徒都一樣

又要做犯法事又求特赦 十分可笑
如果暴徒有特赦 警察都要有囉 如果唔係依個世界真係唔公平同無公義

男爵府

water-lily 發表於 19-8-18 22:37
趁著咁多黃人,問一問你地
對機場打旅客事件有乜睇法?
以磚丶丫叉等攻擊警察宿舍,有乜睇法?

佢哋唔會答你的。

男爵府

AI67 發表於 19-8-18 22:49
講嚟講去淨係識講曱由曱甴呢D小學雞嘢,有冇些小有質素嘅回應可以講下呀
...

有㗎,已經有JM問咗好多有質素嘅問題,不過你哋唔肯答,只識回應你所謂嘅曱甴小學雞嘢嗟。

首頁

尾頁

跳至