想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Fionamuiju 發表於 19-8-19 18:29
請問係咪去普通診所驗?但係佢哋都係用驗孕棒驗

你22號就DUE DAY,即4W,如果想4w+就排政府醫院以獲得早孕期唐氏篩查,你過幾日就去普通科診所驗尿取懷孕證明,否則可等7至8w去照超聲波睇閃閃叫婦產科醫生出證明,之後再排政府也可以,反正那個OSCAR都只是80%準,我強烈建議要去私家做NIFTY PRO或T21。

伯爵府

Fionamuiju 發表於 19-8-19 19:18
咁我好擔心添 因為而家仲係好淺色重要未到due day

其實我見你有加深緊,初期是咁淺色的,不用太擔心,如想確定hcg是否隔48小時有1.66倍遞增,你就要去抽血驗2次了。

大宅

Fionamuiju 發表於 19-8-19 19:18
咁我好擔心添 因為而家仲係好淺色重要未到due day

未到due day ~ 淺色是正常啊

玩下綠D~ 日日做下對比,有加深就ok 啦

祝好孕

複式洋房

ipcs 發表於 19-8-19 20:13
其實我見你有加深緊,初期是咁淺色的,不用太擔心,如想確定hcg是否隔48小時有1.66倍遞增,你就要去抽血驗 ...

直到現在為止個結果就係咁綠d 只係試過一次有個空其他睇唔到咁滯不過用棒棒就顯示咁樣

複式洋房

好多謝各位啊其實你哋咁多位都曾經幫我踏過問題係過去嘅post我都係聽咗你哋意見不過我依家未敢咁開心住

伯爵府

Fionamuiju 發表於 19-8-19 23:08
直到現在為止個結果就係咁 綠d 只係試過一次有個空 其他睇唔到咁滯 不過用棒棒就顯示咁樣

...

每日驗一次綠d都夠,驗得太多會好緊張㗎

大宅

bipa 發表於 19-8-19 22:58
未到due day ~ 淺色是正常啊

玩下綠D~ 日日做下對比,有加深就ok 啦

甘綠d 幾時開始check?

複式洋房

lulalahk 發表於 19-8-19 23:19
甘綠d 幾時開始check?

DD-4

複式洋房

ipcs 發表於 19-8-19 23:11
每日驗一次綠d都夠,驗得太多會好緊張㗎

綠d冇哂了 但係多謝你呀上次你教我捉緊紅d轉淺嘅時間先至成功

伯爵府

Fionamuiju 發表於 19-8-19 23:56
綠d冇哂了 但係多謝你呀上次你教我捉緊紅d轉淺嘅時間先至成功

24/25號 買支唔好咁靈敏的驗孕棒睇下實唔實色,實就可去診所了。

男爵府

想問下大家 驗孕試紙 test 條線好快出現 但control 條線就慢d 同淺色d 但係睇到 係點?

伯爵府

babyjk2013 發表於 19-8-22 08:26
想問下大家 驗孕試紙 test 條線好快出現 但control 條線就慢d 同淺色d 但係睇到 係點?
...

即係hcg好高(應該過左due day一至兩星期或以上先會咁),d色畀T線搶左,C線會淡色d。

首頁

尾頁

跳至