夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

昨天跟太太仔仔三人行, 出街食午飯.... 離開了大廈約二十米, 見天上有幾點水珠掉下來, 我對太太說, 妳回去收衫, 我和仔仔去餐廳攞飛食飯(心想我回去收衫都無問題), 佢話OK, 我立即問佢, 妳係咪有鎖匙, 檢查下好喎, 佢一句話有帶, 咁我信啦....

我和仔仔行了約一百米就下大雨, 我們快跑多約100米, 到了另一商場的地舖取飛, 已有瓦遮頭, 心想好彩叫佢回去收衫, 現在才回去, D 衫肯定濕了... 接了飛, 應該很快有位, 多等一回吧, 太太亦應很快到, 這個時候, 太太打來說無鎖匙, 真係啤一聲, 如果年青的我一定發脾氣...... 我馬上把手上的飛比左仔仔, 因為外出太大雨, 我急步上商場再兜大圈, 回到家住的大廈, 路程比在外面行多一陪, 而且商場太多人, 一路行一路心想, 太太應該回去餐廳, 因為不夠人, 可能不給仔仔入去, 如果她在屋企門口等係無用的...... 但因行得太急, 又無咩心情, 唔想停低打電話比太太, 唯有順其自然....

回到家門口, 她真的在等..... 我哦了幾句, 她說不要哦了, 發生了哦都沒用. 我解釋只是想妳記得, 下次叫妳check 下, 妳真的要立即睇有沒有帶, 如果唔係我當妳係小朋友, 要妳親自取比我睇, 妳又會唔鍾意嫌我煩...... 我話我係要急步咁回來的, 一個不小心, 會另其他人做多好多野的....

見佢等lift 唔出聲, 落到去拖住佢大家都無咩野, 老夫老妻, 怪責咁多傷和氣無意思的....

這幾晚唔知做咩, 一上床攬著我訓, 嘈醒左我, 我比佢早一個鐘訓的....其實我真訓係唔想比人攬的, 當時好眼訓問佢做咩, 係咪想開餐? 佢笑笑口話唔係, 我比佢攬多陣, 背住佢再訓....

男爵府

標題應該改為「被寵壞了的太太」才對

男爵府

我同你調轉,我會趕返去收衫叫佢去拎飛,我濕身好過佢濕

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

PTMCYS 發表於 19-8-19 09:31
昨天跟太太仔仔三人行, 出街食午飯.... 離開了大廈約二十米, 見天上有幾點水珠掉下來, 我對太太說, 妳回去 ...

公爵府

牛年勳章

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

D衫都已經濕左, 一齊食埋野先回家重新洗一次好過

子爵府

mingmama 發表於 19-8-19 10:29
標題應該改為「被寵壞了的太太」才對

C 妹, 唔好咁講啦, 其實想分享下, 如果睇開一點, 不要太計較, 大家可以簡單開心地生活...., 吵架冷戰好浪費時間, 好傷身的....

傷害對方好容易, 令對方感覺開心幸福才不易, 我選擇後者...

男爵府

PTMCYS 發表於 19-8-19 13:28
C 妹, 唔好咁講啦, 其實想分享下, 如果睇開一點, 不要太計較, 大家可以簡單開心地生活...., 吵 ...

你咁寵老婆~你一定要教定你個仔點樣好好對媽咪~過多十年八載~你老婆會將對你的依賴投放去你個仔度~你個仔到時要應付女朋友又要應付媽咪~好吃力喔

子爵府

Heman2001 發表於 19-8-19 10:38
我同你調轉,我會趕返去收衫叫佢去拎飛,我濕身好過佢濕

我有諗過, 但唔想等位時佢係出面又熱又企係到, 而佢回去係唔洗濕身的.... 因為幾步路, 到差不多大廈門口亦有瓦遮頭及當時仍未下雨, 反而之後我和仔仔一路跑, 一路淋雨....

我連她會忘記帶鎖匙都諗埋, 問埋佢, 點知都係無帶.... 她成日話我太小心, 太長氣.... 但自己又令人擔心....

當我接佢電話時, 真係啤一聲, 自說一句, 這就是我"太太了".... 嬲得幾多.... 快快回去把...

子爵府

Pollyowen 發表於 19-8-19 12:56
D衫都已經濕左, 一齊食埋野先回家重新洗一次好過

回到去, 衫只係少少濕, 因為上面有蓬, 算好彩. 如果唔係咁大雨, 一般不會回去收.

男爵府

PTMCYS 發表於 19-8-19 13:39
我有諗過, 但唔想等位時佢係出面又熱又企係到, 而佢回去係唔洗濕身的.... 因為幾步路, 到差不多大廈門口亦 ...
咁又係,問左原來係無帶,俾我都有d火~ 所以我每次出門口都會問佢帶齊野未~

大宅

回覆 PTMCYS 的帖子

睇完個post只能說世上太多暖男

可能係一凹一凸
兩個都太醒,仲難搞
你細心,太太粗心大意
天生一對
互保不足

侯爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Heman2001 發表於 19-8-19 13:46
咁又係,問左原來係無帶,俾我都有d火~ 所以我每次出門口都會問佢帶齊野未~
...
而家我老公仲嚴重過你,我啲朋友都話佢好錫我,湊女咁照顧我

同佢一齊出門佢要等佢好耐先出倒門口,因為佢會檢查佢自己拎晒我有機會要用嘅嘢未先行得

搞到有時唔記得拎自己嘢

你太太攬住你瞓可能只係撒吓嬌啫

子爵府

mingmama 發表於 19-8-19 13:33
你咁寵老婆~你一定要教定你個仔點樣好好對媽咪~過多十年八載~你老婆會將對你的依賴投放去你個仔度~你 ...

其實我係錫老婆, 唔算寵佢, 大事係我話事, 佢知我脾氣大, 會等我收左先會出聲, 同埋會問左我意見先做.

咁下下我話事, 個遊戲就唔好玩了, 小事比佢威下, 就下佢有咩所謂呢?

仔仔現在雖然chock, 但看得出佢係養唔熟, 但都會提佢搵女仔唔好貪靚, 要搵件易handle 的, 當然靚又易handle 最好啦, 所以揀好比我地睇過先好拍, 唔好急,要做揀果個, 如果唔係好易無運行. 老婆係唔停的人, 有時間就會返學, 上網周圍學下野, 又有兩三班朋友, 反而我比較少, 如果無左我佢當然傷心, 但應該仍會有她的世界.

我老婆唔係女皇, 亦唔係公主, 之前佢地反而叫我大王

別墅

咁叫龐老婆我老公都係咁對我。
但我唔覺佢龐我喎。

子爵府

Heman2001 發表於 19-8-19 13:46
...

依家個人化左, 覺得唔係咩大不了, 唔洗下下要做嬴果個或拉得大家都太緊.

鍾意寧靜, 悠然的感覺.

禁止訪問

子爵府

Jnm 發表於 19-8-19 17:01
回覆 PTMCYS 的帖子

睇完個post只能說世上太多暖男

咁佢都有挑剔我其他野既, 好似褶衫, 我褶埋就算, 我自己著的屋企衫, 直情唔反回正面, 留穿的時間一起反(一般係廁所穿), 減少在廳反衫時的纖維飄揚(塵)的問題, 佢就摺到士士正正, size 全部一樣, 話鬼我唔企理....

子爵府

kay4884 發表於 19-8-19 17:14
而家我老公仲嚴重過你,我啲朋友都話佢好錫我,湊女咁照顧我

同佢一齊出門佢要等佢好耐先出倒門口,因為佢會 ...

咁佢又太嚴重, 太緊張好易有怪癖的, 低風險的, 要比佢試下, 最多做錯時話兩句, 唔係唔會大的.

你太太攬住你瞓可能只係撒吓嬌啫 ---> 佢以前好少咁嗲, 佢好自我的..... 昨晚訓訓下醒左, 見佢訓係到轆大眼望住我好耐, 比佢嚇一嚇.....

子爵府

ninikkan 發表於 19-8-19 18:47
你太太同我性格有d似
慒慒地
我C6都要成日照顧我

佢話我係到佢唔會用腦諗野, 好依賴住我..... 我在家佢會好懶, 所以我會攞正牌自己行街, 等佢在家執野

首頁

尾頁

跳至