自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

講唱live 穩定的確冇咩人及得上容祖兒

男爵府

Babypink髮飾 發表於 19-8-19 16:05
GEM勁過佢好多啦

Joey 唱歌冇感染力,一同高手如張學友,彭玲等即高下立見!所以只能在香港紅!但林憶年、GEM 水準高好多,that’s why 係中國、台灣都有market !

伯爵府

Gooblovebb 發表於 19-8-20 06:41
乜樓主唔係講緊香港女歌手咩? 講香港女歌手當然係講廣東歌為主,我覺得GEM唱功係非常好,但佢真係冇乜廣東 ...

我只係識得佢一首歌
個人覺得佢個格好麻麻地

大宅

大當家 發表於 19-8-19 10:50
Gin Lee?

She is real cool

水晶宮

真心論Joey 呢2年脫胎換骨, 無論台上台下都係, 值得讚

BTW, 如果以現今樂壇唱廣東歌唱得好而且有機會直迫Joey, 有Gin Lee, Aga, 另一不容忽視係陳蕾, 雖然係廣州人, 但唱功, 唱腔都係上乘, 值得留意

男爵府

留毛

珊瑚宮

anju 發表於 19-8-23 09:00
Joey 唱歌冇感染力,一同高手如張學友,彭玲等即高下立見!所以只能在香港紅!但林憶年、GEM 水準高好多, ...

Joey個d係K歌, 大部分人適合唱, 當然易流行。
張學友, 彭玲呢d真係有水準,有難度的歌, 唔係個個人唱到。

洋房

回覆 小源 的帖子

閰奕格,唱LIVE好得

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至