時政擂台

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睇黑醫黑護既言論,完全覺得去睇醫生既警察係送羊入虎口,佢哋成日都話會玩謝去睇醫生既警務人員同家屬
另外,就快開學,警察既子女隨時會遇到黃老師,俾黃老師帶頭杯葛、欺凌,又點算?
投訴機制根本就係佢地自己人,冇野制衡佢地既時候,可以點呢

大宅

帶返深圳打點滴

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

Kayi2019 發表於 19-8-19 10:49
睇黑醫黑護既言論,完全覺得去睇醫生既警察係送羊入虎口,佢哋成日都話會玩謝去睇醫生既警務人員同家屬
另 ...

黃醫生既質素係點,大家心中有數。就算唔係警察或家屬,佢既醫術都係一樣。話明黃......綠醫生嘛!

複式洋房

學陳淨心話齋!警察返深圳醫仲好過留係香港!

有咩事,返大陸啦,宜家大陸發展咁好,我地應該北上搵醫生。

餓死班香港黑醫黑護!

大宅

另 ...

黃醫生既質素係點,大家心中有數。就算唔係警察或家屬,佢既醫術都係一樣。話明黃......綠醫生嘛!

認真mode
做人最緊要問心無愧。知道自己做緊咩!若覺得警察是行緊公義,便理直氣壯去面前。我覺得老師幾黃幾黑都好,首要是家庭教育和家庭關係要建立得好。家長保護唔到子女一世,但卻可影響一世。再者,多與子女溝通有關在學校既情況。

成個教育界都黃色氾濫,難以避免。教子女自強,如何應變和處理,受用一生。

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

besuki 發表於 19-8-19 11:07
學陳淨心話齋!警察返深圳醫仲好過留係香港!

有咩事,返大陸啦,宜家大陸發展咁好,我地應該北上搵醫生。 ...

佢講你又認同,咁返大陸睇可唔可以納少d稅?

複式洋房

同埋唔好係香港讀書啦,返大陸讀啦,返正香港都行普教小,普教中,早啲北上讀書可以早啲認識大陸嘅發展,背靠祖國,以後大把世界,唔洗留係香港!

侯爵府

besuki 發表於 19-8-19 11:13
同埋唔好係香港讀書啦,返大陸讀啦,返正香港都行普教小,普教中,早啲北上讀書可以早啲認識大陸嘅發展,背 ...

咁駛唔駛香港所有的警察搬返大陸住?

複式洋房

Protea 發表於 19-8-19 11:12
佢講你又認同,咁返大陸睇可唔可以納少d稅?

你信唔過祖國嘅強大咩?大陸宜家咁進步,又尊敬香港警察,我就覺得要上去醫支持佢地啦!

你係香港睇醫生都冇得比少啲稅啦,點解返大陸可以比少啲?

複式洋房

Protea 發表於 19-8-19 11:16
咁駛唔駛香港所有的警察搬返大陸住?

JM唔係成日話大灣區啲樓又大又平又有生活質素嘅咩?返去住有咩所謂?

侯爵府

besuki 發表於 19-8-19 11:22
你信唔過祖國嘅強大咩?大陸宜家咁進步,又尊敬香港警察,我就覺得要上去醫支持佢地啦!

你係香港睇醫生 ...

咁點解你要叫香港纳税人,為左避無人性無良心的醫護返大陸醫,叫人唔用香港醫療,稅納足福利又無奈不能公平享用,咩道理?

侯爵府

besuki 發表於 19-8-19 11:24
JM唔係成日話大灣區啲樓又大又平又有生活質素嘅咩?返去住有咩所謂?

我無講過

侯爵府

叫香港警察有病返大陸醫,又話大灣區啲樓又大又平又有生活質素警察搬返去住都無咩所謂,又叫人上去讀書,但無視無職業道德的黃絲醫護同老師的行為,咁講的人個腦真係好有問題。

大宅

2019勳章

Protea 發表於 19-8-19 11:34
叫香港警察有病返大陸醫,又話大灣區啲樓又大又平又有生活質素警察搬返去住都無咩所謂,又叫人上去讀書,但 ...

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 認識瑞士牛牛第三回

叫香港警察有病返大陸醫,又話大灣區啲樓又大又平又有生活質素警察搬返去住都無咩所謂,又叫人上去讀書,但 ...

我地係民,佢地咪主

萬歲

複式洋房

Protea 發表於 19-8-19 11:28
咁點解你要叫香港纳税人,為左避無人性無良心的醫護返大陸醫,叫人唔用香港醫療,稅納足福利又無奈不能公 ...

唔好支持啲黑醫黑護囉,咁多黑醫黑護,我怕警察被不公平對待。

同埋香港宜家睇公立本身就排以年計先睇到,等得嚟都死人啦,返大陸好呀,有錢就可以睇快啲睇好啲,對警察嚟講,少少錢佢地大把啦!

複式洋房

Protea 發表於 19-8-19 11:28
我無講過

我唔係話你,我係話bk啲jm,之前見好多post講買大灣區樓好嫁!我都認同,唔通有幾百萬買香港200呎會好得過係大灣區買500~1000呎大屋咩!大家都係想有個好環境啫。

複式洋房

一係就if you can't beat them, join them
成為黑醫黑護一份子咪唔驚囉

同埋做咩講到返大陸好似係次一等嘅選擇喎,明明宜家嘅大陸就好過香港多多聲,作為愛國嘅中國人民,當然要多多支持大灣區發展!

大宅

收啦, besuki
香港依然有沉默,政治中立嘅醫護

別墅

另 ...

除非因工受傷,否則醫護人員應該唔知係警察或家屬掛。

首頁

尾頁

跳至