自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

別墅

下個禮拜99生日,我c6果邊d兄弟姊妹又話要去邊到食餐好,郁d又去酒樓食一圍,咁又幾千蚊啦………仲要另加禮物果d,係咪下下生日都要咁破費

象牙宮

回覆樓主:

無計架,搵閒日食囉,會平d既!咁自己父母,自己,甚至仔女生日咪一樣使錢慶祝

琥珀宮

helloiammaggie 發表於 19-8-19 14:11
下個禮拜99生日,我c6果邊d兄弟姊妹又話要去邊到食餐好,郁d又去酒樓食一圍,咁又幾千蚊啦………仲要另加禮 ...

閒日屋村酒樓唔算貴

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

helloiammaggie 發表於 19-8-19 14:11
下個禮拜99生日,我c6果邊d兄弟姊妹又話要去邊到食餐好,郁d又去酒樓食一圍,咁又幾千蚊啦………仲要另加禮 ...

生日要幾千蚊咁多

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

到時我都唔明,2老生日,又好似好大件事,連佢個仔生日都好大件事,唯獨係我生日,冇人有反應

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

c6 攪啦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

熊貓小姐 發表於 19-8-19 14:32
到時我都唔明,2老生日,又好似好大件事,連佢個仔生日都好大件事,唯獨係我生日,冇人有反應
...

因為佢地有血緣

男爵府

生日都算...咩節咩節又一圍,食飯啲錢比佢袋落袋反而順氣啲
不過無辦法,唔去貴啲,又點可以係Facebook 呃like,間食店好唔好食唔重要,最緊要出名,夠貴,賺個like,賺句(你啲仔女真係孝順)

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

由番你老公處理

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

本人6299次次都係咁,仲要幾圍,宴請親友 ,仲有中秋

子爵府

一年一次,大家開心

門常開    發表於 19-8-20 14:38

侯爵府

食餐飯每個仔女夾幾千蚊?

伯爵府

回覆樓主:

本唸住同99去海港食長腳蟹,都吾平(我自己生日都冇慶祝),但99居然話要去廸迪尼食自助餐,加埋蛋糕,禮物,真系

瑪瑙宮

大廚勳章

咁生日都係一年一次姐。。。如果啲兄弟姊妹有夾返分嘅其實又OK嘅。。

大宅

VickiC 發表於 19-8-19 14:47
食餐飯每個仔女夾幾千蚊?

我諗樓主意思係食餐飯都要幾千蚊如果出黎食好d通常係去貴d既酒樓或者buffet ,夾埋老人家份,兩公婆都要夾返成千蚊,如果唔係一次半次,條數都幾come 計

男爵府

回覆 seaheart88 的帖子

每人一份分擔下應該無咁傷掛!

禁止訪問

回覆樓主:

侯爵府

babyhoney1 發表於 19-8-19 14:54
我諗樓主意思係食餐飯都要幾千蚊如果出黎食好d通常係去貴d既酒樓或者buffet ,夾埋老人家份,兩公 ...

咁如果講到1圍咁多人食其實都係夾有限錢,老人家部分由仔女夾好合理。

瑪瑙宮

大廚勳章

babyhoney1 發表於 19-8-19 14:54
我諗樓主意思係食餐飯都要幾千蚊如果出黎食好d通常係去貴d既酒樓或者buffet ,夾埋老人家份,兩公 ...

如果圍菜4000。。除4分或者3分。。。。咁就每家人千幾蚊。。除非一年到晚有10個節八個節要做。。。否則生日都係一年一次夾埋禮物錢都係有限姐。。掉轉如果送俾自己父母又會唔會咁肉赤呢?

40885338    發表於 19-8-19 15:18

珍珠宮

好老實
真係睇本身男家家底㗎乍
有啲家庭一向食開好野
生日飯食開法國菜、德國菜
開枝靚紅酒
咁一定係幾千一位

如果普普通通家庭,去食酒樓套餐
每位人均都係幾百
價錢差好遠

首頁