時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

CINDYC 發表於 19-8-19 20:02
我有同事話政府已經打壓左港台,曾志豪那節目無講啲咩,耳聾心盲嘅人完全溝通唔到,收線!
Btw, 同意政府 ...

尋日下晝做facial,鋪頭開收音機聽到佢同彭晴其中一節,嗰節有8成時間講單日本冒警新聞,三句唔埋兩句話我講緊日本啊,剩係不停重複呢句佔唔少air time,仲有條女剩係讀新聞同哈哈笑,係就堂堂正正講香港臥底新聞,兩個八婆講是非

男爵府

timandy 發表於 19-8-19 19:05
點止,成個港台都應該摺,
將d錢放落民生度好過啦

認同,不斷散播仇中仇驚信息,慌死香港唔夠亂,日日都煽動暴港,個電台根本應該封左佢,橫掂做咩班黃屍都反,不如獨裁制止亂港言論!

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

其實成個港台都好似係個反政府基地咁,應該可以成個摺埋!

大宅

dearmm 發表於 19-8-19 19:58
我冇講過呀,你唔好亂扣帽子。

唔好意思呀,咁可能你無交過稅,除返你頂帽先

~~MAG~~

侯爵府

親子王國15週年勳章

whitefish 發表於
曾先生講過架,佢話如果成日都咁講/諗係有問題架,試諗下若果坐巴士,司機態度唔好,佢又咁同你講,你唔鍾 ...

司機態度唔好係有問題,個比喻唔係好相同。

我之前都有講,除左假消息/假新聞,如果港台只係立場問題,咁睇啲同你一樣立場既傳媒會開心啲

正如我都唔認同啲人講要摺左 tbb 佢,唔同立場各有觀眾

公爵府

回覆 dearmm 的帖子

嘩,e家打工嘅人惡過老闆,日日比個伙計鬧,你做老闆又會唔會請咁嘅伙計呢(不過你都唔慌做到老闆)。就算林鄭唔係老闆,都算總經理啦,下屬日日唔做野,樣樣對著幹,仲要日日比佢鬧,咁嘅伙計,點解唔炒得先。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

花花姐 發表於 19-8-19 19:02
作為政府電台既員工,就算唔幫政府講野都保持中立,日日鬧出糧比你既老闆,做得咁唔順e個老闆,不如辭職啦 ...

支持

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

whitefish 發表於 19-8-19 20:34
果集我都有聽,跟住有個聽眾phone in 讚兆尊,講左兩句又比亞祖搶咪兼收線
...

果班咁嘅主持同依家班暴徒有乜分別?啱聽就可以繼續講,唔啱聽就封人咀cut人線(暴徒就打人)!暴徒周圍破壞,佢哋就係空氣散播黄毒等同同人洗腦(思想破壞)!佢哋成日話政府唔聽民意,而家我哋發聲一齊要求佢(佢哋3個)辭職,咁唔知佢哋會唔會雙重標準呢?

大宅

作為政府電台既員工,就算唔幫政府講野都保持中立,日日鬧出糧比你既老闆,做得咁唔順e個老闆,不如辭職啦 ...

賣港台 快執粒

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我以為真賤豪離職添

珍珠宮

2024年龍年勳章

支持政府賣左港台,一定期限冇人買就摺左佢。

子爵府

贊成!就算唔一定做政府喉舌,也不能一面倒對政府作出嘲諷!!認為政府咁差就不應出政府糧啦!!贊成將港台賣咗佢,浪費納稅人d$聽個電台
hi

珍珠宮

牛年勳章

selinako^^ 發表於 19-8-19 21:09
我以為真賤豪離職添

呢個名改得好,佢的確係名符其實嘅賤人!

男爵府

支持摺咗港台!

男爵府

米鬼聽啦!我無聽啦!嘥時間,又唔啱聽!我E+通常重溫守下留情同樂情人!算係最唔講政治嘅節目!
等佢地講多D啦,有報應架!

水晶宮

sinchui 發表於 19-8-19 20:48
尋日下晝做facial,鋪頭開收音機聽到佢同彭晴其中一節,嗰節有8成時間講單日本冒警新聞,三句唔埋兩句話我 ...

成日單單打打,唔鍾意可以遲職,又無guts!

tszyan1001    發表於 19-8-19 22:40

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

禁止訪問

子爵府

最正以前梁繼璋,梁思浩和阿蕊的瘋show,加咗這個曾xx後,自恃才子但專講有味笑話,不知羞恥,逢政府必反,最近仲直播爆哩粗添,唔明點解港台仲用佢?相反當年思浩就突然叮走,他走咗我冇再聽好耐了
hi

大宅

做得傳媒呢行應該保持中立去報導
港台用公帑去指駡出糧比佢政府
應該炒哂個班人

大宅

香港係多元化社會 尊重係好基本嘅嘢嚟

首頁

尾頁

跳至