美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

之前試過在不同地方買youth eye complex,但結果發現包裝有d分別,都唔知邊支真邊支假,所以想問問用開嘅jm你地通常會喺邊度買?如果不方便po出來,可以pm我,thanks a lot

公爵府

hihivanessa 發表於 19-8-19 23:43
之前試過在不同地方買youth eye complex,但結果發現包裝有d分別,都唔知邊支真邊支假,所以想問 ...

我喺沙啦啦買呀

大宅

zoie_w 發表於 19-8-21 16:38
我喺沙啦啦買呀

我之前都有係沙啦啦買過,不過就是不知道是否真貨,我試過喺3間不同水貨店買返來嘅都有d出入,一樽個樽有聲嘅,先斷定是假貨,另外兩支樽身冇分別,質地近似,但兩個盒youth eye complex嘅寫法有d出入,唔知係換左新包裝定點,所以我決定在代理分銷商買一支回來比較下,睇下有冇分別先,不過水貨店同分銷商都差幾遠價錢,希望我可以對比到邊間shop係真嘅,以後可以繼續去水貨店買啦,但佢本身冇乜味所以真的有點難分

公爵府

hihivanessa 發表於 19-8-21 16:53
我之前都有係沙啦啦買過,不過就是不知道是否真貨,我試過喺3間不同水貨店買返來嘅都有d出入,一樽個樽有 ...

我喺沙啦啦買係無聲架! 請問妳喺邊度買行貨呀? 行貨貴幾多?

大宅

zoie_w 發表於 19-8-21 16:56
我喺沙啦啦買係無聲架! 請問妳喺邊度買行貨呀? 行貨貴幾多?

Pm左你,費事以為我賣廣告

公爵府

沙啦啦都係同香港代理拎貨所以是真貨黎的。

點解平係因為拎越多貨個價就越平。

我個friend都有入呢個brand 黎賣,以上係佢話我知的。

大宅

siuying705 發表於 19-8-21 20:30
沙啦啦都係同香港代理拎貨所以是真貨黎的。

點解平係因為拎越多貨個價就越平。

沙啦啦不是香港authorized dealer,應該不是香港代理直接拎貨,亦冇bar code正貨貼紙,但我估佢都應該係真貨嚟嘅。
不過佢地d貨全部都會畫花件貨嘅batch code,好似話係因為個batch code 可以check 到同邊個supplier來貨,話唔想俾人check 到喎,我總覺得咁做有少少奇怪囉。
Anyway, 暫時我幫襯過佢都唔少產品,起碼都未試過敏感,但買得水貨就會有買到假貨嘅風險,我地呢d師奶仔又想買水貨慳返d,又擔心買到假貨,就唯有靠自己體驗,盡可能同正貨比較一下,求過安心啦。
不過韓國嘅skincare同好熱門嘅大牌,我係只會去專門店買,hot items 出邊實在太多假貨,只有呢d小眾牌子,我先敢買水貨來試

水晶宮

hihivanessa 發表於 19-8-21 21:35
沙啦啦不是香港authorized dealer,應該不是香港代理直接拎貨,亦冇bar code正貨貼紙,但我估佢都應該係真 ...

正貨都有其他途徑散貨,我一直喺沙啦啦買,另外都有經美容院買,肯定係正貨。

大宅

Elenalan 發表於 19-8-22 08:41
正貨都有其他途徑散貨,我一直喺沙啦啦買,另外都有經美容院買,肯定係正貨。
...

我買到正貨喇,在is clinical 香港官網的找到authorized dealer list,不過全部都好鬼遠,好彩肯寄貨,等緊收貨中

現在買呢間,正貨先貴沙啦啦幾十蚊

水晶宮

hihivanessa 發表於 19-8-22 17:52
我買到正貨喇,在is clinical 香港官網的找到authorized dealer list,不過全部都好鬼遠,好彩肯寄貨,等 ...

係呀,salala唔平架,但我有朋友買過好平嘅youth eye complex, 質地有分别懷疑假貨。

大宅

Elenalan 發表於 19-8-22 17:55
係呀,salala唔平架,但我有朋友買過好平嘅youth eye complex, 質地有分别懷疑假貨。
...

係呀,我就係買過發覺包裝上有唔同嘅,所以就先想買正貨試下⋯不過,我買過的水貨中,texture全部冇乜分別
我最平買好似430,但佢包裝盒上youth eye complex嘅寫法同沙啦啦的不同,所以令我懷疑⋯不過昨天間shop發貨前影左件貨俾我睇,個盒是跟430的一樣的,應該是轉了新包裝,等收貨後試過冇分別,將來又可以繼續去430果度買喇,哈哈

水晶宮

hihivanessa 發表於 19-8-22 18:15
係呀,我就係買過發覺包裝上有唔同嘅,所以就先想買正貨試下⋯不過,我買過的水貨中,texture全部冇乜分別 ...

$4xx好平,呢支眼霜係我至愛,用左好多年,之前一直都係六七百蚊,不過我有2年冇買了。

大宅

Elenalan 發表於 19-8-22 18:41
$4xx好平,呢支眼霜係我至愛,用左好多年,之前一直都係六七百蚊,不過我有2年冇買了。
...

我現在買行貨先615,之前喺沙啦啦買5百幾,試過一間旺角水貨店好似470,不過個樽有聲,所以唔敢用,但texture一樣的。另外一間太子水貨店430,是新包裝,同正貨一樣包裝,texture同沙啦啦一樣的,現在等收行貨再比對

大宅

hihivanessa 發表於 19-8-22 18:47
我現在買正貨先615,之前喺沙啦啦買5百幾,試過一間旺角水貨店好似470,不過個樽有聲,所以唔敢用,但text ...

估計22年到期的新貨是這個包裝,youth eye complex的寫法同之前不同

大宅

我都係salala

大宅

呢隻牌子啲嘢好好用

大宅

hihivanessa 發表於 19-8-22 17:52
我買到正貨喇,在is clinical 香港官網的找到authorized dealer list,不過全部都好鬼遠,好彩肯寄貨,等 ...

可以pm我邊度買正貨嗎?

伯爵府

之前係bk識到個seller,有正貨label,應該ok掛
另外會係外國authorized online retailers等有折時買,但集運返hk,幾平

男爵府

hihivanessa 發表於 19-8-22 18:55

估計22年到期的新貨是這個包裝,youth eye complex的寫 ...

我想知430喺邊買到呀

男爵府

減齡達人勳章

Jessieyin 發表於 19-8-29 11:29
之前係bk識到個seller,有正貨label,應該ok掛
另外會係外國authorized online retailers等有折時買,但集 ...

可唔可以講多啲呢? 邊個網

首頁

尾頁

跳至