心聲留言

跳至

首頁
34567...8

尾頁

複式洋房

回覆 Mnbvcxdsa 的帖子

好同意你講法啊, 但人地只會覺得我妒忌人, 我唔覺得要咁做先可以有朋友

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

2018母親節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回

年齡大咗,愈來愈覺女人,係最妒忌人地好過佢。
好多年嘅朋友,好多年識落嘅媽媽群,我太單純覺大家係朋友,互相扶持,有困難時會支持你,有歡樂會鄧你開心,點知,都係假嘅。
依家我要學識疏遠,唔使咁重感情

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

2018母親節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回

小傑媽媽 發表於 20-1-4 17:18

有d人真係好衰,乜野都覺得係應分,試過我老公抽左份禮物返 ...
因為咁小事就嬲你,好小家
咁仲好,認清嚟個人!

已刪除用户

子爵府

小傑媽媽 發表於 20-1-4 19:25

我都係咁諗
完全同意你做法

男爵府

Pollyowen 發表於 20-1-3 12:07
咁慘, 有咩著數俾佢?

我轉校,佢就叫我免費比野佢 ! 知我有個教得好老師,就叫我幫佢安排仲叫我打人情牌比佢免費試堂!我 搵到啲平課程,叫我幫佢報名,教佢填表,幫佢買衫 ! 我諗住當識個真心朋友交個心!好嬲呀,報完名之後,之後同佢傾下
興趣班,話抽唔中我,佢就答哦一隻字, 佢問我樣樣都答,咩都幫佢,之後再同佢講新年快樂,以讀不回,痛!我用心對待,可惜每次都比人利用,有時自責是否自己有問題 ,還是呢個年齡只能識酒肉朋友? 而家唔想同人交心,hi bye算,我寧願自己一個,好好教育女兒!

大宅

回覆 YKU_123 的帖子

呢d事我由細經歷到大啦。。。我中學個老死,話我陪佢學結他佢陪我學日文,我同佢報完結他佢當然就係反口啦
中學有朋友被全班杯割,當時得我幫佢,掉返轉我被人針對時佢當然係無理我啦

人就係咁

大宅

回覆 Pollyowen 的帖子

學打壁球啦或是去d乜乜打波group,不過人地通常都分曬小圈子

大宅

其實你掉轉諗有朋友都未必有人陪你打波。。。。我自己好多興趣以前都無幾可有朋友陪我玩

大宅

回覆 禰豆子 的帖子

你可以留意下係邊個朋友一開始提出話同佢慶祝,可能佢地係私下好好朋友

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

YKU_123 發表於 20-1-4 20:38
我轉校,佢就叫我免費比野佢 ! 知我有個教得好老師,就叫我幫佢安排仲叫我打人情牌比佢免費試堂!我 搵到 ...
咁又係幾衰, 不做朋友好過

瑪瑙宮

toromama 發表於 20-1-6 00:42

其實你掉轉諗有朋友都未必有人陪你打波。。。。我自己好多興趣以前都無幾可有朋友 ...
咁又係, 有朋友都要夾時間地點,就到先有得玩, 唯有等個女長大D教佢打兵乓波

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 20-1-4 17:18

有d人真係好衰,乜野都覺得係應分,試過我老公抽左份禮物返 ...
為一罐咖啡粉就嬲, 真係太小氣

已刪除用户

瑪瑙宮

小傑媽媽 發表於 20-1-6 15:02

問題係我唔係故意唔比佢架嘛,事前我真係唔知我老公已經應 ...
太現實啦! 有禮就有friend做

男爵府

toromama 發表於 20-1-6 00:37

呢d事我由細經歷到大啦。。。我中學個老死,話我陪佢學結他佢陪我學日文,我同佢報完 ...

我人生都愈過好多!以前有個小妹妹做櫃檯登記,同佢好好傾,佢話想轉做行政,但好多野唔識,叫我教佢,我幫佢搵工,不停鼓勵,入職後亦幫佢解決困難,之後我做左全職媽媽,可能無利用價值,我同佢打招呼, 佢兜口兜面話唔識得我 !好 hurt ! 洗唔洗咁現實
有時諗我應該改變心態,唔好再對人咁好,人人都係奸,個心可能好啲!

大宅

我完全明白你,而家我會同自己講,對人「岩岩好」就得,唔使特別好或特別衰,因為無人會感激你啦。以前我為左同班friend約出來,特登改自己schudule,報左course都唔上堂,而家我勁得閒心情好咪去囉,反正無人會因為咁而珍惜自己。

大宅

toromama 發表於 19-8-20 02:38
唔知點解,所有人都係,你當佢朋友,佢唔當你朋友
已經疏遠了大部份人,只淨返比較可靠的朋友
唔開fb唔玩ig ...

其實我都無咩朋友緣,以前後生時都有好多我以為是真心朋友,原來是酒肉朋友,有時鍾無艷無事夏迎春,心淡了,以前得一知己,死而無憾啦!一場運動連唯一知己都無埋,我真心對人,為何換來這樣,也許是自己錯

toromama    發表於 20-5-15 02:48

首頁
34567...8

尾頁

跳至