夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

20150618bb 發表於 19-8-20 13:09
你都好坦白,呢方面你就要自己來喇,你會明白...............,呢個另到佢有暴力原因在呢度喇.
...

我會找下辦法!我也知性愛對婚姻十分重要!(emoji)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hyysbb 發表於 19-8-20 10:28
以前鬧交,最多大吵大鬧,講粗口!他會自己打自己,掉野等!但最近他開始想打我,最近兩次有鏈我條頸,用身 ...

比小朋友見到真係冇問題!?有樣學樣,也影響心理
佢地兩個唔細,係時候研究一下
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

sinsinbaby 發表於 19-8-20 13:14
會唔會一齊去睇下精神科或心理醫生?不要誤會,我冇惡意既,因為我一直都有留意情緒病,係香港好多人都會 ...

我覺得也有這需要,不過我去過一次看心理醫生,但往往去了一次後,又覺得不太嚴重,加上收費好貴,$2000 /hour, 最少1.5 小時!所以放棄!
我覺得我老公有燥鬱病,因他工作壓力也大,但好多時也是我自己開始發脾氣後,他又發晦氣便䦕始好勁!如果冇野,他也是一個理智的人!

真心希望自己可以改善自己情緒,但成日得個講字,火起上來難控制自己情緒!

大宅

回覆 hyysbb 的帖子

加油我地情況差唔多
都係大家脾氣好暴躁
嘈嘈下會想郁手

我見過社工
社工勸我所有野為小朋友行先
相嗌唔好口
如果真的為小朋友著想
先自己停止任何挑釁言行舉止

子爵府

畀面勳章

hyysbb 發表於 19-8-20 13:30
我覺得也有這需要,不過我去過一次看心理醫生,但往往去了一次後,又覺得不太嚴重,加上收費好貴,$2000 / ...

你咁容易動怒,講真,宗教信仰係會幫到你的

翡翠宮

hyysbb 發表於 19-8-20 12:19
你好叻,想到這方面!我也放在心吾咁同人講!最近這幾月他做做下軟了!雖然他想做,也有親熱。他説可能心 ...

呢個可能係佢燥既原因
當然郁手绝對吾啱
想解決就要揾原因

子爵府

點唔好口都好,一動手你必須保護自己,話佢知小朋友睇到父母暴力行為會對佢地成長做成重大心理陰影!第時小朋友也會出現情緒同行為問題。千萬要留意!
如果兩個都脾氣唔好,又一定唔係第三者,又兩個都唔想離婚,不如找找婚姻輔導或家庭治療,係貴,但有外人介入比吓専業意見係好架。
I support autism acceptance!

大宅

你本身有工作嗎?通常什麼事會令你火起呢?

大宅

yau2012 發表於 19-8-21 02:01
你本身有工作嗎?通常什麼事會令你火起呢?

本身有工作,但不知道為什麼脾氣越來越差!覺得自己好兩面!可以好善良,但可以好暴躁! 小朋友一吾聽話,用了溫和方法教後都吾合作,便好暴躁!我諗我要找心理醫生看看!自己也覺得開始嚴重!

大宅

你的工作壓力大嗎? 會否有時將工作上的情緒帶回家中?正常 你應有請工人姐姐吧? 如果通常都是由你挑起事端, 那你真的應該好好反醒一下 ,是否婚姻的平淡和性生活上令你有不滿,於是便像小孩般 故意撩事生非,以期引起你先生的注意力?

用戶要求終止服務

以前鬧交,最多大吵大鬧,講粗口!他會自己打自己,掉野等!但最近他開始想打我,最近兩次有鏈我條頸,用身 ...

當嘈交時,可以揀立即離開現場,等大家都有時間冷靜下

大宅

nicolechan821 發表於 19-8-21 14:50
當嘈交時,可以揀立即離開現場,等大家都有時間冷靜下

知道thanks

大宅

yau2012 發表於 19-8-21 14:11

你的工作壓力大嗎? 會否有時將工作上的情緒帶回家中?正常 你應有請工人姐姐吧? 如果通 ...

有可能吧!我會找人傾訴下,希望可以改善!

侯爵府

如果呢個唔係膠po建議你報警。家暴不能容忍。

大宅

回覆樓主:

一個人係鬧唔到交,明知佢鬧親都發癲,你唔好理佢,唔好惹佢。既然唔想離婚,就唔好成日喺仔女面前打打鬧鬧,對佢地好大影響架!我接受唔到同一個會打我的人做愛

複式洋房

要唔要幫你報警?

大宅

謝謝各位比的意見,大家座底平心靜氣討論,大家也知錯了!我也原諒了他。因老公也有他的優點,對家庭也十分照顧!只要我不發脾氣,他是一個好丈夫和爸爸!希望不要再有暴力行為!我們會努力維繫這段婚姻。

首頁

尾頁

跳至