時政擂台

跳至

首頁
34567...12

尾頁

子爵府

回覆樓主:

唔講咪得 再唔岩離婚

珍珠宮

kitlinggloria 發表於 19-8-20 11:18
其實係你老公眼中,佢一樣覺得你無視暴徒既暴力(如掟汔油彈,用鋼珠,掟磚),暴徒口中講民主自由,但就 ...

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

kitlinggloria 發表於 19-8-20 11:18
其實係你老公眼中,佢一樣覺得你無視暴徒既暴力(如掟汔油彈,用鋼珠,掟磚),暴徒口中講民主自由,但就 ...

講得好

珍珠宮

alicemic 發表於 19-8-20 11:52
根本好多人用有色眼鏡睇中資機構, 除咗用無知嚟形容我諗唔到有第二個形容詞可以更加貼切
...

係, 好多人固執, 乜都要分清

實在黑黑白白, 對對錯錯, 好難說得清, 但最重要係, 識得分真和假

好似我老公咁, 我叫佢唔好睇蘋果新聞, 無睇一排, 心境唔同左

但佢都堅持睇唔同既傳媒報導 (直播), 我都明白既, 想搵中肯答案

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

瑪瑙宮

大廚勳章

AnEm 發表於 19-8-20 11:09
抗爭運動已2個幾月, 我一直支持示威者, 反黑警....... 奈何老公係親中, 同埋在親中團體工作。

其實你係屋企發表偉倫佢都由你爆已經係達到互相尊重。。

你又何嘗有尊重佢嘅藍?雖然你覺得佢係唔啱。。。

其實我同老公都會有政見不同。。。不過理智少少減少喺屋企討論政治啦。。我唔會為呢啲事去傷害夫妻感情。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

KittyNg_FB 發表於 19-8-20 11:13
BK係藍場, 唔可以比佢地知你係黃

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

我同c6都唔同,所以屋企盡量唔提政治
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

珍珠宮

bobo88hk 發表於 19-8-20 11:57
唔講咪得 再唔岩離婚

為左呢D事錯失左友誼, 和失去左婚姻, 不值得

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

抗爭運動已2個幾月, 我一直支持示威者, 反黑警....... 奈何老公係親中, 同埋在親中團體工作。
忍下,係屋企唔好講!
我自己會睇新聞,家人係到盡量唔睇!
廢事自己忍唔住!

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 小詠 的帖子

我同老公都避睇新聞,睇下公主嫁到,12傳說咪幾好~
為左場交,輸左頭家,就算爭取到你想爭取既,都無人同你分享啦

小詠    發表於 19-8-20 12:03

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

luckybaby2011 發表於 19-8-20 11:34
Well said
唔啱咪傾少d囉、和諧係有一百種聲音架嘛
黑同白中間仲有好大串灰色地帶

其實而家,聽到呢句說話都打冷顫
佢講就得,你講就唔得
講到大家火起就黎呢句「和諧係有一百種聲音」然後大家拍手
大佬啊,好多人一出聲叫人用下個腦,鬧人盲嘅,先辣著個火頭,然後conclusion係「和諧係有一百種聲音」, as if佢一直好講道理
咁點討論啫....

所以而家咩都唔睇唔講,費事自己勞氣,更唔想傷和氣

翡翠宮

月見草 發表於 19-8-20 11:36
記得有一晚聽電台節目,聽眾同佢男朋友都係支持遊行,而呢個女聽眾更加係積極參與遊行後激進活動嘅支持者 ...

其實你睇呢度已經知,幾多人根本唔理件事係點就一句回,暴徒咩咩咩,我成日覺得入黎bk好似去左四次元空間,呢度個世界同出面完全唔同。

伯爵府

不能認同更多。

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

香港人要的是和平!
最重要是不再是黃藍之分, 是有否良知之別!

AnEm    發表於 19-8-20 12:21

象牙宮

回覆樓主:

咁無聊架,為個社會而離婚?!咪大家唔好提囉

子爵府

回覆樓主:

如果比你搵到個同你政見一樣,但佢唔愛你,唔係你理想對象,你會願意同佢一齊嗎?想想自己2個人一起心動時候吧!

伯爵府

咁點解聽落似係佢要包容你嘅政見而你唔接納佢嘅政見呢? 佢係藍,佢都由得你去遊行,睇新聞爆。依家似係你要逼佢同你接受同一個想法,而唔係你講嘅「可以包容」囉

水晶宮

同意,其實佢老公係忍那個多d...反觀樓主果然有黃絲偏激特質,就如我fb情況咁,大多面書發表係黃絲者洗版,藍嘅多數沉默,就如佢老公,其實做佢老公都好辛苦,樓主也應學會收聲啦!仲不停提! 一人讓一步!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

送你幾個字 不知所謂

你倒番轉 如果你老公講話唔想個女學你咁不分是非黑白

我諗你都送番依幾個字比佢

你就係典型黃 覺得你地先係識明事非辦黑白既人 非我族類 其心必異 就該死 個種 咁你離婚就唔好再嫁 都唔好要個小朋友跟你 因為人心係最不可控
你接受唔到同你唔同 如果個女同你企對家 你又係咪會後悔生左佢?

一家人互相尊重都唔得?

我屋企有黃有藍有食花生
但我地唔會嘈交 有時都傾到火紅火綠
但為左咁既事傷感情無必要

水晶宮

回覆樓主:

離婚,嫁個深黄的。

首頁
34567...12

尾頁

跳至