自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

洗版都無問題??

同一個人回文有3幾版之多

樣樣都要寫明

第日版規都會有幾百隻...幾千字多了
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

個人認為, 禁言七日已經大事化少....

大宅

原帖由 edea 於 09-5-11 00:54 發表

而家唔係講緊一兩個topic俾佢up左上黎, 係3-4版!

可恥唔係版主話佢,係其他會員話佢.

呢件唔係小事, 如果人人係咁up post, 真係做死版主.

國有國法, 家有家規, 禁言七日已經好少, 呢位會員應該反省下. ...

你地已經決定,多講亦冇意思

但既然受罰...是否相對應該同時處理""某會員大字標題形容該會員做法可恥一言""

就當該會員觸犯版規,但"可恥"兩字亦可能在該會員"傷口灑鹽"

望能修正!

伯爵府

原帖由 媽子 於 09-5-11 00:50 發表

點為之滋擾?
......................但發生在單親天地.......所以有礙其他人觀看新近的討論
如有心人只須按一下"下頁"就可輕易跳過,何用小事化大!更觀上可恥之名!
版有版規...此洗版罪名...如經版主警告後該人再犯,有誰可憐?
但未有隻字警告.....我替該會員不值!
眼見有會員被bk取消會籍,亦抗辯到底
要等各版主、超版、大臣解釋一輪....

我無意挑戰版規及各版主
我只覺得不公平!
對bk版規及處事手法,越來越

算啦, 自從小小瘀版主上場, 佢嗰版, 一版睇得晒一個星期的 post, 不思改進之餘, 還要當自己的諗法係皇法:"佢今晚冇得瞓喎!" 咁就要 delete 人地D post!

換個角度睇吖, 人地夠可以話, 我千辛萬苦, 睇咁多 post , 回應咁多, 你做乜....咩我呀? 咁講通唔通先?

至於掌櫃版主的講場, 乜都搬..... 真係多做多錯, 少做少錯, 唔做唔錯! 唔通真係要好似KK Daddy咁, 呻完晒, 再開一百幾十間"吹水雜貨舖"先得?

王國長老

王國長老

原帖由 媽子 於 09-5-11 01:03 發表

你地已經決定,多講亦冇意思

但既然受罰...是否相對應該同時處理""某會員大字標題形容該會員做法可恥一言""

就當該會員觸犯版規,但"可恥"兩字亦可能在該會員"傷口灑鹽"

望能修正! ...

可恥係其他單親版會員所寫, 意見並無不妥當, 該會員去破壞討論區安寧, 被人責罵亦屬咎由自取, 何來"傷口"?
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

王國長老

王國長老

原帖由 酸棗仁 於 09-5-11 01:06 發表

算啦, 自從小小瘀版主上場, 佢嗰版, 一版睇得晒一個星期的 post, 不思改進之餘, 還要當自己的諗法係皇法:"佢今晚冇得瞓喎!" 咁就要 delete 人地D post!

換個角度睇吖, 人地夠可以話, 我千辛萬苦, 睇咁多 post , ...

你直頭係顛倒是非, 佢果d唔係回應, 一個表情公仔將過期無意義topic充斥版面, 有冇人請佢咁"千辛萬苦"去破壞討論區秩序?

邊個去考慮單親版其他會員感受?
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

大宅

原帖由 sonic04 於 09-5-11 00:57 發表
洗版都無問題??

同一個人回文有3幾版之多

樣樣都要寫明

第日版規都會有幾百隻...幾千字多了

洗版唔係冇問題,只是版主處事方式我不大認同
該會員洗版之後已有會員稱其行為謂"可恥"是否言重呢?

版主為何不pm警告該人,而要在自由廣場出此標題?(但事件發生在單親天地)
要找其他超版幫忙,亦可往版主樂園

做法令我有感小事化大
所以我才一再回應

我跟該會員素不相識,但我真覺比起其他,這算是個不大問題!

伯爵府

原帖由 edea 於 09-5-11 01:07 發表

可恥係其他單親版會員所寫, 意見並無不妥當, 該會員去破壞討論區安寧, 被人責罵亦屬咎由自取, 何來"傷口"?

我都係其他會員. 我而家鬧某些版主"白痴"! 因為覺得佢地傻下傻下, 咎由自取!

希望, 唔好掂到佢傷口!

咁講唔講得通呢?

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

洗版真係無問題啦?

我明天都去自由廣場洗版lu

第我想做呢個死使

我都比人紅燒兔肉慣

版主記唔好ban我喎
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

王國長老

王國長老

原帖由 媽子 於 09-5-11 01:13 發表

版主為何不pm警告該人,而要在自由廣場出此標題?(但事件發生在單親天地)

做法令我有感 ...

以我所知版主已經pm了. 出這標題亦讓其他人知道無意義洗版行為是絕對不能容忍的.

妳不認同不能勉強妳.

水晶宮

原帖由 媽子 於 09-5-11 01:13 AM 發表

做法令我有感 ...

你應該無去其他討論區

洗版係玩開討論區都知係必ban啦

何況佢只選單親版

多數都係送出物資文章

佢係唔知規矩...

唔係太信囉

水晶宮

好媽媽勳章

其實bk已經好寬鬆,以我所知有好多討論區,係唔可以就咁打個表情符號或者就咁打謝謝呢d超"行" o既回應.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

王國長老

王國長老

原帖由 酸棗仁 於 09-5-11 01:13 發表

我都係其他會員. 我而家鬧某些版主"白痴"! 因為覺得佢地傻下傻下, 咎由自取!

希望, 唔好掂到佢傷口!

咁講唔講得通呢?

而家係有會員作出侵犯性行為, 對其他人帶來不便, 而且可恥係指其行為.

你係一個成年人, 希望你學會尊重他人, 只有你尊重人, 他人先會尊重你.

伯爵府

自從某某上場之後, 呢個係事實. BK都係做生意的, 一定會留意到單親版的人流, 呢樣, 大家有眼見!

其實都係嗰句囉:有人的行為是可憎, 但係如果一個會員, 千辛萬苦, 冇人請佢的喎, 睇晒BK咁多年的post, 然後用 bk 設定的表情符號來回應. (佢係就係即極咗D), 但係, 你告佢咩先?

原帖由 edea 於 09-5-11 01:10 發表

你直頭係顛倒是非, 佢果d唔係回應, 一個表情公仔將過期無意義topic充斥版面, 有冇人請佢咁"千辛萬苦"去破壞討論區秩序?

邊個去考慮單親版其他會員感受? ...

大宅

原帖由 edea 於 09-5-11 01:07 發表

edea:

傷口每個人都有,差在結疤了沒有....

意見當然無不妥,但言詞過火
雖則咎由自取,難道招致侮辱是應該?

你們一直提倡和諧的討論區,一直叫會員小心用詞
難道只就此事就可用此名詞?

算了....不再就此事討論,以防引來爭執

但總希望處罰後能還該會員一個公道:)

伯爵府

就黎六四了, 你地咁樣封殺人, 尊唔尊重人先?

原帖由 edea 於 09-5-11 01:22 發表

而家係有會員作出侵犯性行為, 對其他人帶來不便, 而且可恥係指其行為.

你係一個成年人, 希望你學會尊重他人, 只有你尊重人, 他人先會尊重你.

大宅

原帖由 sonic04 於 09-5-11 01:19 發表

你應該無去其他討論區

洗版係玩開討論區都知係必ban啦

何況佢只選單親版

多數都係送出物資文章

佢係唔知規矩...

唔係太信囉

更嚴的我都知道....
信不信每人感受不一樣

我只表達我想表達的,不為爭辯呢甚麼

王國長老

王國長老

原帖由 酸棗仁 於 09-5-11 01:22 發表
自從某某上場之後, 呢個係事實. BK都係做生意的, 一定會留意到單親版的人流, 呢樣, 大家有眼見!

其實都係嗰句囉:有人的行為是可憎, 但係如果一個會員, 千辛萬苦, 冇人請佢的喎, 睇晒BK咁多年的post, 然後用 bk 設定 ...

呢樣我可以明確答覆你. 大臣並唔係想要一個爭執吵鬧至家無寧日既討論區. 有人流係因為有物資(利益), 有咁多免費野拎係人都想拎著數. 做生意都要有良心, bk唔係想要呢種人流, 而家版面係正正經經既討論, bk同其他討論區對比係一個乾淨舒服既討論區, 呢樣都係大家有眼見.

佢係版主, 係一個義務版主, 負責看管秩序, 有事立刻第一時間叫大家幫手, 你唔appreciate唔緊要, 仲要講風涼說話:冇人叫佢做版主喎!佢鍾意可以唔做!

睇到呢度, 我覺得同閣下完全無法溝通, 你喜歡點諗隨便你, 但請你遵守版規, 如果你再出言侮辱他人, 我絕對會將你禁言.

水晶宮

原帖由 patpat234 於 09-5-11 01:21 AM 發表
其實bk已經好寬鬆,以我所知有好多討論區,係唔可以就咁打個表情符號或者就咁打謝謝呢d超"行" o既回應.

b.k夕頭仁慈啦

呢單嘢分明有人玩嘢

仲要有人

行為似足小學生挑戰老師

無奈....

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

原帖由 酸棗仁 於 09-5-11 01:25 發表
就黎六四了, 你地咁樣封殺人, 尊唔尊重人先?

竟然會同64混為一談....

太唔尊重64...

首頁

尾頁

跳至