婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我99係典型大陸鄉下人,佢唔算好大年紀,5x歲但個樣比較滄桑,感覺似6x歲,因為喺鄉下長大從來唔保養。我係full time mama, 平日湊兩歲大的小朋友已經好似癲婆咁,頭又亂衫又亂,喺屋企就冇所謂啦,但出街我通常會化少少妝,著返條裙仔,間中去做下短短的gel甲,植下睫毛,都比佢話我做扮到雀咁,發晒姣係咪去溝仔,痴線架!

別墅

關佢咩事...女人嫁左都要keep住打扮呀
保持競爭力呀嘛

公爵府

2019新春慶豚圓

車, 使乜理佢, 關佢乜事, 佢自己生得唔靚之瑪

複式洋房

ninikkan 發表於 19-8-20 13:25
關佢咩事...女人嫁左都要keep住打扮呀
保持競爭力呀嘛

佢覺得要殘晒好似鴉烏婆咁先係為頭家付出過咁,唔知咩心態

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

周杰倫老婆 發表於 19-8-20 13:08
我99係典型大陸鄉下人,佢唔算好大年紀,5x歲但個樣比較滄桑,感覺似6x歲,因為喺鄉下長大從來唔保養。我係 ...

當佢亂講,不回應
月光很美麗☺

大宅

2019新春慶豚圓

回覆 周杰倫老婆 的帖子

當聽唔到

別墅

回覆 周杰倫老婆 的帖子

我會一邊話係既,一邊唔理佢

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

係呀99,你個仔鍾意!

男爵府

2019新春慶豚圓 陪月勳章

full time mum 點解唔可以扮靚? 扮靚o的C6都開心o的啦...

當耳邊風, 最緊要自己開心, 無傷大雅

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

我99係典型大陸鄉下人,佢唔算好大年紀,5x歲但個樣比較滄桑,感覺似6x歲,因為喺鄉下長大從來唔保養。我係 ...

係呀, 去溝你個囝囉奶奶

珍珠宮

回覆樓主:

由得佢,我會繼續!
道不同不相為謀呀!

大宅

我會直接答佢:係呀,我係發姣。so?

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

其實答一句:出去唔想失禮我老公你個仔就得。

複式洋房

冇理佢,女人扮靚唔一定全部都係為左外界眼光,滿足自己唔得咩?我老公都鼓勵我保養自己扮靚自己,老婆個樣執得企理D,老公都開心D

伯爵府

睇下打扮成點,化少少化妝,穿得大方得體,冇問題。
不過我見過有d係著超短裙,低胸衫,依d就真係。。。唔符合自己身分

大宅

你都識得講你奶奶係大陸人,鄕下人。咁大家嘅思想諗法文化當然唔同,唔使咁認真

大宅

不如答佢:老公話要我打扮,唔好好似佢阿媽咁。

BearBearStitch    發表於 19-8-29 08:52

複式洋房

唔洗理佢 第一 你扮靚啲錢又唔係問佢攞
第二 得罪講句 難聽講句 將來如果你老公喺外面亂嚟 搞到家嘈屋閉 你99又會話“你睇下自己咩樣 成個黃面婆咁 帶你去外面都影衰我仔“ 咁請問到時邊個負責?
第三 緊係要趁後生嚟扮靚架啦 唔通六七十歲先嚟化妝着靚衫??到時邊個睇你呀

複式洋房

多謝jm們,全部都係我心聲

複式洋房

回覆樓主:

關佢乜事。。。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊