時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

tester5 發表於 19-8-20 15:16
幸好,拉左就好,唔知幾多,唔夠証據,拉唔到啫。

有權力就要好好運用,希望警察唔好濫用法治所比佢地既 ...

呢啲係酷刑 性侵根本就唔人道! 對阿伯都係咁 !咁啲女仔同啲細路喺警署會點呀 ! 放心仲有大量

大宅

既然呢單私刑都拉左
唔該快快手繼續拉埋機場私刑其他果啲暴徒呀

伯爵府

ellako99 發表於 19-8-20 15:13
佢濫用私刑,即使要坐牢冇宿舍係抵佢,唔係叫做慘,佢唔係對老人家咁暴力,就唔會受罰啦
...
咁講啦事出必有因,事主鍾先生今年6月25日晚上11時左右在上水醉酒與人爭執,其後被指襲警被捕,呢個阿伯似廢老

子爵府

小源 發表於 19-8-20 15:09
藍衫低級警員慘囉,俾高層拎來祭旗幫林病降民怨,實坐幾碌囉,如果有仔女住緊警察宿舍又無埋 ...

每個人犯錯都需要為自己行為負責任

警察都係人,一樣會有害群之馬,拉到就好。

大宅

小源 發表於 19-8-20 15:27
咁講啦事出必有因,事主鍾先生今年6月25日晚上11時左右在上水醉酒與人爭執,其後被指襲警被捕,呢個阿伯似 ...

都唔係用私刑囉,除人褲逼人飲尿

伯爵府

lovely_summer 發表於 19-8-20 15:23
我係藍絲,只係支持警察法,而唔係覺得佢地咁樣對伯伯係岩

所有人都要為自己嘅行為作出負責。

男爵府

開心吸收勳章

報導用字含糊, 話"據了解會被拘捕"

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

62邊係長者
不過d警察係咪傻架,以為e+咩年代,仲玩私刑同恐嚇,以為人地唔會反抗同投訴?

子爵府

進一步衝擊警隊辦事手法,4點李sir點拆解,拭目以待!

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

pigmummy 發表於 19-8-20 15:15
所有犯法嘅人都要拉!

不過作為市民嘅我,都真係好憂慮醫院嘅處事方法同埋隱藏鏡頭喎.....
消息人士指,受虐打長者入住的7A病房,是給予精神紊亂的病人入住,故安裝閉路電視監察;局方將閉路電視片段交予病人前,因私隱為由,將涉打人的警察的容貌打格。

男爵府

hennyyoyo 發表於 19-8-20 15:28
所有人都要為自己嘅行為作出負責。

無錯,犯左法就應該受到法律制裁,而唔係用私刑

伯爵府

牛年勳章

警察濫用私刑要拘捕
所有圍歐別人,犯左法既人都要全部拘捕
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

禁止訪問

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ANGE_FB 發表於 19-8-20 15:23
所有犯法嘅人都應受法律制裁!

不過身為市民嘅我,有點奇怪醫院CCTV可以任意由他人(議員)取得?
北區醫院發言人指,該名名62歲男病人於6月25日由警員押送下到該院急症室求醫。由於病人當時情緒不穩及表現激動,並影響到急症室其他病人,故被轉送到「紊亂病人休息室」接受治療及觀察,期間繼續由警員看守,醫護人員定時到休息室監察其狀況,並無發現異常情況。病人於翌日﹙26日﹚上午9時多轉往觀察病房繼續接受治療,至當日下午5時多出院。院方於27日曾接獲議員查詢,指該病人留院期間曾遭警方不恰當對待,院方於7月4日接獲議員轉介該病人索取閉路電視影像複本的申請,院方按個人資料﹙私隱﹚條例及醫管局相關實務守則規定處理,並於8月12日向申請人提供有關資料。院方經病人代表即議員辦事處詢問是否需要報警處理,對方表示並無需要。北區醫院亦指病人留院期間,並無向醫護人員及院方提出任何投訴。

大宅

SUKI20062014 發表於 19-8-20 15:28
報導用字含糊, 話"據了解會被拘捕"

RTHK仲無拉人的新聞,唔好跟車太貼。

男爵府

回覆 superme42 的帖子

哦, 明白, 搜到北區醫院回應傳媒查詢一宗病人個案****************

下稿代醫院管理局發出:

就傳媒有關一宗病人個案的查詢,北區醫院發言人今日(八月二十日)回覆如下:

該名62歲男病人六月二十五日由警員押送下到本院急症室求醫。由於病人當時情緒不穩及表現激動,並影響到急症室其他病人,醫護人員轉送病人到「紊亂病人休息室」接受治療及觀察,其間繼續由警員看守,醫護人員定時到休息室監察其狀況,並無發現異常情況。病人於翌日(六月二十六日)上午九時多轉往觀察病房繼續接受治療,至當日下午五時多出院。

院方於六月二十七日曾接獲議員查詢,指該病人向其反映在本院「紊亂病人休息室」留院期間曾遭警方不恰當對待。院方於七月四日接獲議員轉介該病人索取於「紊亂病人休息室」留醫期間閉路電視影像複本的申請,院方按個人資料(私隱)條例及醫管局相關實務守則規定處理,並於八月十二日向申請人提供有關資料。院方經病人代表即議員辦事處詢問是否需要報警處理,對方表示並無需要。 

病人於本院留院期間,並無向醫護人員及院方提出任何投訴。院方會配合警方有關調查工作。

2019年8月20日(星期二)
香港時間15時08分

大宅

ANGE_FB 發表於 19-8-20 15:33
回覆 superme42 的帖子

哦, 明白, 搜到北區醫院回應傳媒查詢一宗病人個案*************** ...

俾啲唔睇野既JM岩洗

伯爵府

SingLi_FB 發表於 19-8-20 15:31
我建議仍有良知既警察盡快辭職

恥與為伍

我建議你快離開Bk

大宅

我係藍絲,唔代表我地係盲目支持~
從來都係每件事獨立同理性分析~

只要唔係刻意抹黑,鼓吹仇警,
甚至刻意以偏概全~哇眾取寵!

警員有問題,循正途投訴,
公布天下,沒問題!

我甚至感謝他們把警隊裡面的枯枝揪出來~我相信警隊都會嚴正執法!

我地本身就唔會係雙重標準ge人
違法者,人人平等,
都需要受到法律的制裁!
所以示威者都係。尼條標準係一致ge!

你信林卓廷多啲?
沒問題,去支持他做特首啦~

我仍然支持警察執法,維護治安!

ChloeL    發表於 19-8-20 15:47

珍珠宮

提外話,30歲叫少女,62叫阿伯,苗僑偉,呂良偉都係61、2

首頁

尾頁

跳至