0-6個月

跳至

首頁

尾頁

民房

Bb 出世無來..我發現老公變得好易發脾氣, 唔願意返屋企,神神祕祕用電話... 有日我忍唔住check 佢電話, 我發現佢wechat 同個女人說‘愛你’ , 我就知道, 我信的人, 出軌了..

本來bb 出世 我係好期待, 同開心, 一個家應該完整了。可惜, 佢最終出軌 了。 我好傷心, 好徬徨, 不停反省, 我做錯左咩事呢? 點解老公會出軌? 我唔明白。

佢解釋說只係文字曖味, 想搵一個女朋友傾計, 並沒有出軌。 (我發現左之後, 佢嘗試講大話, 繼我質問後佢承認, 之後離家出走)其後佢希望我願諒,我心軟選擇左願諒, 但其實我並唔信任佢, 佢每次電話, 我個腦不停想像佢係同個女人繼續一齊。

民房

Pa.iced 發表於 19-8-20 23:28
Bb 出世無來..我發現老公變得好易發脾氣, 唔願意返屋企,神神祕祕用電話... 有日我忍唔住check 佢電話, ...

我好傷心, 我想離婚, 但bb 仲好細, 我怕我身邊既家人會對我失望

別墅

回覆 Pa.iced 的帖子

要加油媽媽。bb出世幾耐?你本身有工作嗎?

複式洋房

做錯事既係佢,並唔係你,唔洗責怪自己!向前看,努力湊大bb!有需要時回娘家!

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

JM 搵搵社工,問下專業意見同埋可以傾訴一下啊,照顧bb 已經很大壓力了,要不停餵奶,換片,洗嘢,如果再加上家庭煩惱,怕你會爆煲,快d 搵下社工或者屋企人比d意見啊。真心希望你能早日搵到解決的方法。

別墅

2019新春慶豚圓

Pa.iced 發表於 19-8-20 23:33
我好傷心, 我想離婚, 但bb 仲好細, 我怕我身邊既家人會對我失望

真正家人會支持你明白你,你嘅決定必對唔會令佢地失望

大宅

2019新春慶豚圓

咁你老公錫唔錫BB定係唔多理,不如試吓有BB嗰邊入手等佢多啲返屋企

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 DHA勳章

撐住阿樓主 知唔知佢地有冇約過出黎?

民房

kobyleung 發表於 19-8-20 23:43
回覆 Pa.iced 的帖子

要加油媽媽。bb出世幾耐?你本身有工作嗎?

出左幾個月, 我有工作,
萬一有咩事,我想自己湊大佢

民房

lolitaloves 發表於 19-8-21 11:46
撐住阿樓主 知唔知佢地有冇約過出黎?

我唔知, 唔想深究,
老公承認佢唔想返屋企, 因為佢好大壓力,
覺得自己唔ready 做爸爸

別墅

Pa.iced 發表於 19-8-21 12:18
出左幾個月, 我有工作,
萬一有咩事,我想自己湊大佢

Bb咁細,有人幫你照顧嗎?你岩岩生完都要保重身體呀!

子爵府

2019新春慶豚圓

Pa.iced 發表於 19-8-21 12:20
我唔知, 唔想深究,

唔Ready意思係意外有bb ?

我覺得你要同屋企人講

大宅

ryanychu 發表於 19-8-21 01:48
JM 搵搵社工,問下專業意見同埋可以傾訴一下啊,照顧bb 已經很大壓力了,要不停餵奶,換片,洗嘢,如果再加 ...

贊成搵社工傾下, 當係舒發下都好

大宅

2019新春慶豚圓

其實我覺得樓主個老公係逃避,覺得湊BB好煩同埋可能喊得比較多,我覺得睇下你自己想唔想去修補呢段關係。咁而家BB邊個照顧

別墅

我唔係彭吹你離婚,但我想講既係呢啲男人你當佢死左算了,唔好寄望佢會回頭,因為佢完全無責任心,亦無資格做爸爸同人老公,依家咩都唔好理,好好坐完月同照顧好BB,等所有野安頓好再同佢離婚

大宅

先唔好理佢住,當佢透明,等b大少少再處理

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 DHA勳章

我唔知, 唔想深究,

你地年齡係咪好細個...

複式洋房

redbus 發表於 19-8-22 12:12
其實我覺得樓主個老公係逃避,覺得湊BB好煩同埋可能喊得比較多,我覺得睇下你自己想唔想去修補呢段關係。咁 ...

我都覺得係逃避多,可以同老公find out左係咩原因先,我岩岩有左嗰陣都係,明明係我老公話生,但又唔識體諒我,唔明我點解諗到生小朋友禁大件事同煩之後邊個湊bb嗰啲,嗌過無數次交,最後搞到產前抑鬱。但後尾見完社工嗰啲,一路同老公溝通講大家係點諗,慢慢拆掂佢。
到而家bb出左世,我同我老公係輪更湊,日頭就我自己湊,到老公收工同佢放假就佢湊,如果有時佢翻工太攰我就自己搞掂埋,我地主要都係分工,但我都會俾佢明白,佢唔係淨係負責揾錢就夠。
如果情況真係好差,都唔需要擔心,我嗰陣都諗住自己湊大個囡,有需要可以揾社工幫手,例如翻工邊個睇住bb嗰啲,加油啊!

複式洋房

lolitaloves 發表於 19-8-27 20:05
你地年齡係咪好細個...

年齡其實唔係籍口,我同我老公算細,冇話ready未,未ready就唔好生,如果揀生得就係爸爸同人地老公既身分,有責任,唔再係諗自己就算

洋房

我唔知, 唔想深究,

嘩。。。有無搞錯?
唔ready 做爸爸就避孕啦
BB 係無辜架
有d 咁既爸爸好慘
希望你可以珍惜生命
遠離不負責任的人

首頁