自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2021可愛聖誕B勳章

我朋友唔多,以前比人杯葛過,有心理陰影,好驚比識得嘅人突然反面鬧,但最近幾個月大家都知香港做咩,我覺得個group好煩,但唔敢退group,我好驚會反晒面,用粗口鬧,放我上網,但因為岩岩生完小朋友兩個月,情緒又唔穩定,又冇精神,電話24小時不斷彈個whatsapp出黎,較左靜音都繼續彈,我已經受唔住,手都震埋狠心咁禁退group,依家成日上bk同jm傾計先得到d心理平行

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

生BB係開心事
祝 BB身體健康開開心心!!!
你都要開開心心!!!

珍珠宮

回覆樓主:

我都退咗一個,fb又剷走咗廿幾個黃絲,爽晒

ada0707    發表於 19-8-21 10:27

大宅

2021可愛聖誕B勳章

littlecar 發表於 19-8-21 09:58
生BB係開心事
祝 BB身體健康開開心心!!!
你都要開開心心!!!

原本已經有d產後抑鬱症狀,成日收埋喊,係bb面前又唔想同任何人呻,包括c6,我驚影響bb,呢兩個月真係過得好辛苦

侯爵府

Theresa226 發表於 19-8-21 09:54
我朋友唔多,以前比人杯葛過,有心理陰影,好驚比識得嘅人突然反面鬧,但最近幾個月大家都知香港做咩,我覺 ...

離開d對自己情緒有影響的人,你會發覺冇左呢d人日日對你講負面野,你會開心好多,又吾洗日日擔驚受怕得罪佢,不知幾爽,到時候,你會發現你反面反得遲啦。

大宅

2021可愛聖誕B勳章

澳門媽媽 發表於 19-8-21 10:02
離開d對自己情緒有影響的人,你會發覺冇左呢d人日日對你講負面野,你會開心好多,又吾洗日日擔驚受怕得罪 ...

其實一早想退,但落唔到手,始終係識嘅人

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Theresa226 發表於 19-8-21 10:01
原本已經有d產後抑鬱症狀,成日收埋喊,係bb面前又唔想同任何人呻,包括c6,我驚影響bb,呢兩個月真係過得好 ...

唔好收埋喊,有唔開心搵人傾訴

水晶宮

我慶幸我周邊的朋友無在group 講,曾經有人想在group 講,我提醒他唔好因政見破壞大家關係,有意討論可另開群組講。好在她也識趣沒有在大group 講

大宅

2021可愛聖誕B勳章

1314625 發表於 19-8-21 10:04
我慶幸我周邊的朋友無在group 講,曾經有人想在group 講,我提醒他唔好因政見破壞大家關係,有意討論可另開 ...

group d人好深色,有幾個社工

侯爵府

原本已經有d產後抑鬱症狀,成日收埋喊,係bb面前又唔想同任何人呻,包括c6,我驚影響bb,呢兩個月真係過得好 ...

其實對住老公又可以用嗲的形式講,吾好屈埋自己丫。我當年就是生完個仔,月都未坐完就日日打擾我,仲要我陪月煮埋比佢食,搞到我比陪月炸型,我都差d中招,好彩我不斷嗲個老公聽我講心事先捱過哥幾個月的情緒波動咋。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我朋友唔多,以前比人杯葛過,有心理陰影,好驚比識得嘅人突然反面鬧,但最近幾個月大家都知香港做咩,我覺 ...

冷靜d...唔好咁上心

侯爵府

Theresa226 發表於 19-8-21 10:03
其實一早想退,但落唔到手,始終係識嘅人

冇人及自己的親人甘親,為外人搞到自己吾開心,吾值得丫。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

BB既力量好大
你會慢慢感受到佢好愛你
每個新手媽媽都有適應期
唔好介意同人講你感受
至少BK 好多人會明白!!!!

公爵府

開心吸收勳章

每當阿 b 喊或者心情有起伏,一定記住照顧好自己先,咁先有能力照顧 b

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

退咗就算,唔好再去諗了
保重身體

大宅

2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

對內對住6299都好辛苦,壓力就黎爆煲

伯爵府

萬一再見到,就話有情緒困擾,要靜一靜

子爵府

回覆樓主:

退出係正確 睇得多會壞腦架 有咩唔開心上黎呻啦

公爵府

開心吸收勳章

成間屋得一個人,要去沖涼,bb 喊緊,你都會緊張
係荷爾蒙作怪,無事
你係腦理智同自己講,照顧好自己先,自己先有能力照顧好 bb
得閒上嚟搵湊 b 經,其他咪理
順祝 bb 身體健康,快高長大!!!

子爵府

唔上心,保重身體

首頁

尾頁

跳至