時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

【on.cc東網專訊】紅衣內地女記者不影台上警司只攝台下記者。警方今日(20日)例行記者會上,一名坐在後排的紅衣女記者既不抄寫台上警方發言,亦不拍照或拍片作紀錄,只是每當有記者質問警方執法不公時,便以手機連環拍下發問記者的容貌,且多屬大頭照,並迅即分享至即時通訊程式WeChat,行為與一般傳媒行為大相逕庭。

該名紅衣女記者「騎呢」行為吸引現場攝記目光,遂通知一班記者正被「偷拍」。有記者知悉後,於記者會完結時,轉身向該名紅衣女記者表明身分及詢問她來自哪一間傳媒機構,不知是否行蹤敗露,抑或心中有鬼,她立即飛奔至警方身邊欲尋求保護,舉動引起一陣哄動,警方後來帶她到隔壁房間暫避。

約10分鐘後,警員陪同該名紅衣女記者從房內走出,向現場記者展示她在一間內地傳媒機構任職的卡片,警員亦指,已核對紅衣女記者的身份證,與卡片上的姓名是一樣,其後護送她離開現場。

廣東廣播電視台晚上證實,該紅衣女子為其員工,聲稱在警總是正常採訪。

別墅

我提醒黄人唔好上大陸喇,你地唔喜歡亞爺,為何要上去呢!要上去,自理.

侯爵府

回覆樓主:

啲記者真係咁似暴徒嘅?唔影得㗎?一影個樣就會圍人,交代。。。。

ewater    發表於 19-8-21 20:11
ewater    發表於 19-8-21 20:11
FJmom    發表於 19-8-21 12:28

伯爵府

失禮街坊,賊喊捉賊

水晶宮

小fen 發表於 19-8-21 10:24
【on.cc東網專訊】紅衣內地女記者不影台上警司只攝台下記者。警方今日(20日)例行記者會上,一名坐在後排的 ...

睇左條片,班港記好惡狂鬧人!

我寫左信去警察公共關係科、除左先讚賞3個呀sir鐵三角之外、亦希望公關係科可以處理呢件事好D、而不是任意比黑記漫罵國內記者10分鐘、好過份及會帶出錯誤訊息「誰大誰惡誰正確」

水晶宮

eggcarol 發表於 19-8-21 11:01

我寫左信去警察公共關係科、除左先讚賞3個呀sir鐵三角之外、亦希望公關係 ...

[email protected]

大家可以表達關於記者會意見!

公爵府

eggcarol 發表於 19-8-21 11:01

我寫左信去警察公共關係科、除左先讚賞3個呀sir鐵三角之外、亦希望公關係 ...

我冇睇到條片呀

有冇特別讚李sir

其實都唔應該俾班黃記任意係阿SIR發言答問題時大叫, 唔止表現唔專業, 亦都表現到佢地幾咁冇修養

別墅

回覆樓主:

記者是可影人哋相,但吾比人影相!?
惡壩黑記!

水晶宮

小fen 發表於 19-8-21 11:06
我冇睇到條片呀

有冇特別讚李sir

梗係先讚下BB鐵三角先啦

別墅

回覆樓主:

記者可以影人哋相,但吾比人影自己,身有屎!?
惡壩黑記!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我以後出街只影記者樣

FJmom    發表於 19-8-21 12:29
那邊的星星    發表於 19-8-21 11:28

大宅

傷心1999 發表於 19-8-21 11:10
記者是可影人哋相,但吾比人影相!?
惡壩黑記!

對,剩係識得影警察,人影佢哋就發癲

公爵府

傷心1999 發表於 19-8-21 11:12
記者可以影人哋相,但吾比人影自己,身有屎!?
惡壩黑記!

如果影佢地唔係位內地女記者, 而家香港其他黃記唔知佢地會點呢

補充內容 (19-8-21 11:20):
唔應該話其他黃記, 應該話其他記者

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

警總記招裏面有一個黑記好像7.7旺角衝突,包圍女商人冷血笑著旁觀的女黑記

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

牛年勳章

唉瘋 發表於 19-8-21 10:57
失禮街坊,賊喊捉賊

做賊心虛

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

咁驚比人影,學啲黑衣遮面啦,真搞笑

公爵府

kenyuen 發表於 19-8-21 11:21
警總記招裏面有一個黑記好像7.7旺角衝突,包圍女商人冷血笑著旁觀的女黑記

上面張相好似仲笑笑口添

水晶宮

回覆樓主:

咁怕比人影到個樣,學啲暴徒咁帶番個口罩,眼罩,頭盔囉

別墅

絕對係同一個人啦

水晶宮

勁呀!係佢呀

首頁

尾頁

跳至