自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

我都試過由旺角搭地鐵去美孚轉西鐵,明明經過太子站開出後,我打電話比我老公話過左太子好快就到美孚,跟住搭多幾站後就係美孚,無睇站名就落車諗住行過去轉西鐵,點知上完扶手電梯竟然係身處太子站,我呆左陣跟住落返去再搭過地鐵,每個站都望實個車門開出,到站睇清楚係美孚先出,順利係美孚轉西鐵後查返電話記錄,確實係有同老公既通話記錄,證明我當時真係離開左太子站架!!

翡翠宮

牛年勳章

得閒姨 發表於 19-8-22 23:37
我都試過由旺角搭地鐵去美孚轉西鐵,明明經過太子站開出後,我打電話比我老公話過左太子好快就到美孚,跟住 ...

聽過幾個類似經歷,都係太子站
地鐵結界

珍珠宮

好媽媽勳章

YURICKY 發表於 19-8-21 13:36
唔止一次俾人話係其他地方見到我

最近一次話係樓下見到我等車,三個人都話係我,包括埋個女其實 ...

好恐怖(emoji)

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

crystal媽咪 發表於 19-8-21 13:17
係呀
好似去camp,一路行我一路同人講:地方好熟。
比人話唔會,因為我冇去過。

我都試過,生仔前已經夢到亞仔。

大宅

回覆樓主:

留毛想聽多d

子爵府

yurijm 發表於 19-8-22 16:06
我試過鰂魚涌站轉車
行樓梯,樓梯係旋轉型果類
我一直行,行極都未到

我都試過 轉極都未到

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

海港城, 樓上Sealand office, 整 D/O, 要等, 咪落下面商場行吓, 點知由海運大厦行到中港城,再行番轉頭, 無辦法揾到個lift上去。 卒之落地下, 先揾到lift.

尖沙咀長利大厦, 工聯會上堂, 好易揾, 金巴利道, 美麗華隔離, 入口在上諾士佛台個條斜黑巷, 但揾極都唔見入口。 由7點揾到8:40pm. 肚餓食D野, 再揾, 揾到, 落堂了。

侯爵府

yurijm 發表於 19-8-22 16:06
我試過鰂魚涌站轉車
行樓梯,樓梯係旋轉型果類
我一直行,行極都未到

我都試過行, 感覺又係轉左好多次都未到.
望舌面又唔見人, 同自己講: 無事,好快到.

之後, 唔行樓梯. 跟大隊行....

水晶宮

超級特務 發表於 19-8-21 13:29
有次搭地鉄去Sogo, 搭極都唔啱,明明我睇到係銅鑼灣站,上咗扶手電梯係金鐘。重複咗3次,先順利搭到去真正 ...

日頭定夜晚呀?

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁多單都係地鐵發生嘅

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

ash_yehyeh 發表於 19-8-23 14:27
日頭定夜晚呀?

日頭
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

lily-of-valley 發表於 19-8-23 10:04
海港城, 樓上Sealand office, 整 D/O, 要等, 咪落下面商場行吓, 點知由海運大厦行到中港城,再行番轉頭 ...

諾士佛台果度的確好蝦人搵,我朋友上次搵極都搵唔到,要我去接佢。
你若盛開, 蝴蝶便來!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

超級特務 發表於 19-8-23 15:54
諾士佛台果度的確好蝦人搵,我朋友上次搵極都搵唔到,要我去接佢。
但尖沙咀我當年在新港中心返工, 對尖沙咀好熟。 仲有去過1,2次上堂。

但當時我唔驚架, 完全無呢個印象架。

但條斜巷真係好黑, 成條街光到日頭咁, 但條巷無燈???

男爵府

細個我個同學想同男友分手,她男友在karaoke 做。那晚我們唱K, 唱到一半朋友想掉下男友走人,我和她是一大班人靜靜雞離開現場,冇人知,同埋親眼見男朋友正忙工作,九秒九走。我們走到樓下,再狂跑幾條街到旺角市中心,突然佢男朋友站在我們前面,真心唸唔明....

男爵府

crystal媽咪 發表於 19-8-21 13:17
係呀
好似去camp,一路行我一路同人講:地方好熟。
比人話唔會,因為我冇去過。

我試過好多次

子爵府

lammmm16 發表於 19-8-21 12:56
無聊睇以前關於時空交錯既post, 睇到個人都寒埋.
E.g. 1 行街見到幾年後既自己, 到真係幾年後, ...

我8歲夢見我媽買左一套新睡衣,訓醒真係見到佢洗完晾緊,到依家仲記得

男爵府

回覆樓主:

去年去武漢旅行,遊東湖吃完午飯後上廁所,隔不遠距離看見一女孩行了進去,我
隨後步入見她走進最後一格,還轉身掩上了門,另外兩厠格都掩得緊緊的,我站在通道等了約3分鐘,此時有其他人走進來,才醒
覺怎麼還未有人出來?當我輕推最後的那度
門,竟然是沒人的,再試推其餘兩度門,都
是没人,心裏毛毛的,當時是下午一時許,我不認為我是撞到朋友,倒不如說我可能落入平行空間,看到另一個時空有個女孩走進
那廁格吧!

公爵府

牛年勳章

回覆樓主:

試過和同事一起去旅行,我和另外兩個同事瞓一間房。我瞓著左,背對住佢地,唔知自己係發夢還是真係見到其中一個同事坐係度化妝,成個過程好詳細。然後我醒左問佢係唔係頭先係近坐係近露台的地方化妝,又行去張床度拎嘢,再坐返低繼續化妝。佢同另外一個同事問我點知?因為我明明背對著她們瞓緊覺。我話好清楚見到佢地做緊乜。佢地話好驚。其實我都唔知發生乜嘢事。試過有另外一個朋友話同個女一起去旅行,佢話見到個女走去開衣櫃,明明個女瞓係床度,唔知點解又會見到自己女同時會去開衣櫃

公爵府

試過有朋友打電話問我係咪轉行做左護士,我話我無轉工喎!朋友話喺廣華醫院急症室見到個女護士個樣同我一模一樣,朋友向住個護士叫左我個名,個護士仲同佢笑左一笑後走左

karenlyk    發表於 19-10-18 13:14

水晶宮

YURICKY 發表於 19-8-21 13:36
唔止一次俾人話係其他地方見到我

最近一次話係樓下見到我等車,三個人都話係我,包括埋個女其實 ...

咁邪

首頁
23456...11

尾頁

跳至