自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

公爵府

布丁Purin 發表於 19-8-22 23:23
回覆 lammmm16 的帖子

E.g. 2 係地下鐵站行黎行去到上唔到地面

我都试過2次

大宅

我以前常常夢境成真
都唔知好定唔好

男爵府

C.Humphrey 發表於 19-8-22 23:50
聽過幾個類似經歷,都係太子站
地鐵結界

我試過呀!
明明旺角落車,上到閘口,搵唔到想去嘅出口,先發現係太子,果下個人呆左,load左好耐,先識落返去坐車返旺角...

珍珠宮

yurijm 發表於 19-8-22 16:06
我試過鰂魚涌站轉車
行樓梯,樓梯係旋轉型果類
我一直行,行極都未到

珍珠宮

YURICKY 發表於 19-8-21 13:36
唔止一次俾人話係其他地方見到我

最近一次話係樓下見到我等車,三個人都話係我,包括埋個女其實 ...

連囡都認錯媽咪

男爵府

yipsiumee 發表於 19-8-24 01:04
試過有朋友打電話問我係咪轉行做左護士,我話我無轉工喎!朋友話喺廣華醫院急症室見到個女護士個樣同我一模 ...

別墅

lammmm16 發表於 19-8-21 12:56
無聊睇以前關於時空交錯既post, 睇到個人都寒埋.
E.g. 1 行街見到幾年後既自己, 到真係幾年後, ...

我有一次係日本去完廁所,行唔出來,搞咗幾耐先可以搵到出口出。

侯爵府

呢件事發生響我朋友身上,佢有日响公司食lunch前去廁所,見到個同事猛對住個鏡梳頭佢已經覺得好奇怪,咁佢唔理去完就走去公司個飯堂食飯,一入到飯堂就見到廁所梳頭個同事同其他人同檯食緊飯,厠所距離飯堂10分鐘一條單程路亦只得一條路去飯堂,佢走時個同事仲梳緊頭同佢好肯定呢個同事冇經過呢條路,佢自己都嚇死呢件事佢成個部門都知,到以家佢都唔明點解會咁咁廁所嗰個係邊位。

水晶宮

時空,即係時間線,一即係無限咁多條
現時空嘅自己,可與未來某一時間線嘅自己連上 (我相信係)

男爵府

我信有d夢係平行時空
例如夢裏面既銅鑼灣,同現實既唔同,但一樣叫銅鑼灣

每一次發夢既銅鑼灣都係一樣既,好似另一個世界咁,入面好details,有時見到有新舖開,隔一段日子再發夢去間新舖行

亦會去夢中既台灣,日本etc去旅行,非常正

子爵府

善宜 發表於 19-8-23 23:30
我8歲夢見我媽買左一套新睡衣,訓醒真係見到佢洗完晾緊,到依家仲記得
...

我都試過呀!

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

正post, 想知多啲。

你舉嘅例子咁似雙生靈嘅?即其他人見到另一個自己。

伯爵府

YURICKY 發表於 19-8-21 13:36
唔止一次俾人話係其他地方見到我

最近一次話係樓下見到我等車,三個人都話係我,包括埋個女其實 ...

睇到我寒一寒

伯爵府

小寶貝兒 發表於 19-8-21 13:45
細個多D呢D夢~
1. 就快考試, 其實我唔緊張, 因為從來都唔溫書, 不過唔知點解果次會發夢考試派卷準備考時前 ...

預知夢?

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我應該試過,中學時我學校有份ABC三座,當日家長日見哂家長後我地家長走先,我地繼續留係學校,直到六點左右時份,我同兩個同學仔一齊去A座廁所,因為唔係正常返學日,唔會開哂燈,所以入去都幾暗,只有少少光線照到,直到去完廁所前,都有少少模模糊糊既感覺,講好左同同學係廁所門口等埋先一齊走,結果出黎唔見左人,而且我係廁所時明明聽到有同學既動靜,咁我就以為佢地唔等我就走左,我就開始從A座搵下同學,

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

lovemisha 發表於 19-8-24 15:27
我應該試過,中學時我學校有份ABC三座,當日家長日見哂家長後我地家長走先,我地繼續留係學校,直到六點左 ...

途中一個都搵唔到,咁岩我電話又冇電就直接返左屋企,到左返學日,我問佢地點解果日唔見左你地,點解冇等埋我一齊走既?佢地話:下!我地出到黎都唔見你,周圍搵過都唔見喎,入返廁所又唔見你,我地兩個仲走左去B同C座搵過你呀,最後見你自己一個係B座到行,口UPUP,叫你又唔應喎,我地果陣好驚呀,冇再叫你就走左。
btw,當日我搵唔到佢地,之後係從A座直接離開學校,冇去過B同C座....唔知你地睇唔睇得明

象牙宮

淨係2次就黎生B前幾星期左右、就發夢排隊等叫名入去開刀生!

男爵府

lilywl 發表於 19-8-21 13:51
試過,但我已經唔記得細節
同樣發夢去過,到真實去時竟然好熟悉個環境,明明第一次去
...

我細個都試過係咁

珍珠宮

obligation118 發表於 19-8-24 14:40
預知夢?
似係,不過細個時經常發惡夢,真係一樣既夢就得呢2個

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好post
什麼都也自有它盡頭 別要逝去才珍惜今日所擁有

首頁
34567...11

尾頁

跳至