懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

丹娜花園 發表於 19-8-21 15:34
有咗唔夠三個月,有咩唔舒服都唔可以同人講,真係有苦自己知⋯

初孕反應成日肚餓時就想嘔,食咗嘢就無事, ...

我同你所有野都好似(emoji)(emoji)

洋房

Kelvinchanck 發表於 19-8-22 20:38
同感,初期懷孕作嘔佢悶的情況令人很困擾,辛苦只有自己和老公知情,成日口淡淡都唔知想點,咩都無胃口,w ...

嘔真係好慘⋯⋯⋯⋯成日唔知食咩都係好大困擾

男爵府

我都係好辛苦,好似乜都做唔到,行耐d都肚痛,腰又痛,而家先14wks,好想快啲生

大宅

wingwing515 發表於 19-8-21 19:16
你有無同老公父母講呀?佢地幫手煮飯,一定要知,有D你係唔食得架,

我都明你感受,上次有左,呀媽週圍同 ...

18w 先冇?發生左咩事?唔係應該係穩定期?

複式洋房

樓主經歷竟然同我一模一樣,我宜家我都勁辛苦,為咗安胎,辭咗職添

洋房

Nancychan1984 發表於 19-8-25 21:37
樓主經歷竟然同我一模一樣,我宜家我都勁辛苦,為咗安胎,辭咗職添

辭咗職好大犧牲。我做freelance既,更排工作量都減,為咗安胎

複式洋房

因為我第一胎唔聽家人講,照樣做嘢,跟住同樓主一樣大概七週就冇咗。佢哋就有少少怪責我,冇好好聽佢哋講安胎。所以今次,算啦,聽佢哋講啦。不過,日日都好痛苦,因為我有流啡,更加要小心啲。
日日都作嘔作悶,又唔同得多人講。
總之就唔知要捱到幾時,度日如年

洋房

Nancychan1984 發表於 19-8-29 18:05
因為我第一胎唔聽家人講,照樣做嘢,跟住同樓主一樣大概七週就冇咗。佢哋就有少少怪責我,冇好好聽佢哋講安 ...

流啡真係要加倍留神呀!你照咗超聲波未??
照下安心啲
不過放鬆啲,係跟住你既就係你架喇,跟唔住用盡辦法都會走!
我好明白

洋房

我都是怕太早講出來會出事。已經第10週啦! 仍然有流啡,不過顏色是淺D。

大宅

放鬆D,要保持好心情先得。
少食多餐冇問題,食到就食,懷孕口味會變㗎,聞到唔想食好正常,你奶奶會明白既。盡量休息多D啦,想傾計可以上黎一齊傾,加油啊

首頁

尾頁

跳至