自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

啱先去完台灣返黎,一家大細4個人訓同一間房就出事,我C6近來啲鼻鼾越整越大聲,喺屋企同仔女分開房訓都無咩事,一訓酒店就嘈到啲細嘅訓唔到覺(我自己有小小聽慣咗所以仲訓到)到最後要佢坐梳化訓,啲細嘅先訓得好啲唔洗成日醒之前都諗住嘈下算,無諗過要佢睇醫生,今次返到黎真係要同佢去睇下先得

男爵府

叫你C6真係check下啦, 要搞到坐梳化訓咁辛苦, 去旅行都無精神玩啦…

男爵府

涼冰冰 發表於 19-8-21 16:53
啱先去完台灣返黎,一家大細4個人訓同一間房就出事,我C6近來啲鼻鼾越整越大聲,喺屋企同仔女分開房訓都無 ...

租airbnb搵最少兩房啦,價錢同一間房酒店差唔多咋

大宅

啱先去完台灣返黎,一家大細4個人訓同一間房就出事,我C6近來啲鼻鼾越整越大聲,喺屋企同仔女分開房訓都無 ...

咁嚴重你都訓得著先勁,不過學你話齋,一定要睇醫生,可大可小

伯爵府

BK Milk勳章

我是我就即刻再開一間房,無謂為了錢為難自己

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

pw_113 發表於 19-8-21 17:06

x2.

如果唔介意貴少少, book 2 間相連酒店房, 不過要睇酒店安唔安排到.

大宅

pw_113 發表於 19-8-21 17:06

未試過Airbnb, 下次睇睇先thanks

wcpcelia    發表於 19-8-26 12:16

大宅

kamiu0090 發表於 19-8-21 17:14
咁嚴重你都訓得著先勁,不過學你話齋,一定要睇醫生,可大可小
...

我係怕佢睡眠窒息症

大宅

appledai 發表於 19-8-21 17:17
我是我就即刻再開一間房,無謂為了錢為難自己

但係咁樣幾晚都開多間房, 條數都好襟計

大宅

我都係咁,,,,,C6平時訓廳...
一去旅行...我同仔都訓唔到...

男爵府

bosch 發表於 19-8-21 17:18
x2.

如果唔介意貴少少, book 2 間相連酒店房, 不過要睇酒店安唔安排到.

諗起先攪笑,我上月同我媽加一家旅行分兩間房,我同我媽一間房佢臨走先話間房有野,成晚似有人訓在佢隔離有鼻寒聲佢成晚訓唔到,我一聽就知咩事(c6 訓隔離房頭對頭)

禁止訪問

回覆樓主:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

涼冰冰 發表於 19-8-21 17:25

但係咁樣幾晚都開多間房, 條數都好襟計

如果住同一間酒店幾日, 可以試直接聯絡酒店 (不過多數要有規模果d), 睇下有冇discount. 點都會貴d, 但大家瞓得好都好緊要.

如果小朋友大d, 可以搵 d 冇咁豪華既酒店 book 2 間房, 分房瞓.

另外係搵apartment 住, 又平又大既單住自然唔近巿中心... 如果人多計番交通時間都襟計... 我book apartment 只會經boxking.com book.

一定要住埋同一間房既話, 咁安排你d 小朋友瞓覺先, 最後到你老公瞓, 叫佢打側瞓先.

男爵府

油麥麥 發表於 19-8-21 18:34
下次租雙連房,俾多少少錢,大家都舒服D,更加享受旅程

我一家三口阿仔teenager, 十歲開始去旅行唔肯同我地同房,因為Daddy 要夜晚電話電腦長開傾公事(平時喺香港都係咁但會喺書房)。我地呢幾年去過幾十間酒店book 相連房,酒店大多數都話無。
就算話有果啲,去到兩間房都唔係相連,但已經去到點搵其他相連房酒店?唯有局住。好多連同層都唔係,最誇果次阿仔喺二樓,我地十八樓,好彩阿仔唔驚自己handle到。
依家我地只揀Airbnb, Daddy 晚上出廳講電話開燈用電腦,阿仔同我正有覺好瞓。

禁止訪問

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

戴耳塞
一攰我老公就好嘈
你若盛開, 蝴蝶便來!

禁止訪問

珍珠宮

台灣如果係台北既話, 下次可以試下BOOK大師會館, 係Service Apartment , 記得好似有2房單位的, 另外有間叫安捷仲正, 比大師會館乾淨好多(D員工帶我地參觀房間時係會入屋除鞋的, 我住過好多類似的酒店/service apartment, 只有佢地會咁做), 可惜只能租30天以上, 安捷2房單位我諗應該有900呎, 仲有露台可以掠衫~
2間位置都係台北車站旁邊, 京站商場樓上, 有LIFT可以去到商場, 出入要拍卡, 都幾安全架~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

話時話, 我老公好多年前都CHECK到睡眠窒息, 但唔太嚴重, 醫生話可以先試下減肥, 唔得再戴機, 於是佢就好努力咁減, 其實都係減左20磅左右, 效果好明顯, 同埋枕頭佢以前鐘意枕好厚好高既枕頭, 而家2個薄D既疊埋, 又好D
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

涼冰冰 發表於 19-8-21 17:24
我係怕佢睡眠窒息症

最驚就係呢樣,之前我個仔都係鼻鼾大聲去咗睇醫生,都係睡眠窒息

首頁

尾頁

跳至