時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

民房

英國國民(海外)護照BNO平權風已經吹起
所以我地更加要俾國際見到BNO嘅不公
BNO變BC 下一代都有英國國籍

1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402

Q&A: 點解要簽?

1.可隨時全家搬去英國住
2.方便轉移資產
3.英國福利好, 綜援金都多過人
4.英國樓價平
5.英國人工高, 物價低
6. BNO變BC下一代都有英國國籍
7.英國易入大學
8.用英國公民護照(BC)入境歐美國家, 唔洗擔心被遺反
9.令英國重視香港, 為香港問題發聲
10.要英國找數

Q2: 佢要tick Only British citizens or UK residents have the right to sign
我 得 / 冇BNO簽唔簽得?

A: 唔洗verify citizenship 自己諗簽唔簽
只要提供 email address + 英文名 +選Location + Postal code

Q4: Location + Postal code 打咩好?

A: Location可以填United Kingdom 或Hong Kong
Postal code 例子參考
英國: https://www.doogal.co.uk/Adminis ... ?district=E09000001
香港: 000000

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-8-22 06:20

伯爵府

回覆樓主:

好正~

珍珠宮

回覆樓主:

支持, 想擁有英籍的人快快簽了!這樣對大家都好。

Juho    發表於 19-8-22 10:17

民房

回覆 Reformer 的帖子

唔洗錢, 又有著數, please sign

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Go go go
福利好 人工高 物價低 梗係去

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

唔關我事

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

民房

有無都好, 1997年前出世啲都應該簽

民房

去攞福利都好

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

我有過期BNO ,但唔會簽,醒下啦,要比97時比左啦,今時今日英國自身都難保仲要照顧你地班唔認自己係中國人既中國人?

珍珠宮

yuyueng 發表於 19-8-21 23:33
我有過期BNO ,但唔會簽,醒下啦,要比97時比左啦,今時今日英國自身都難保仲要照顧你地班唔認自己係中國人 ...

人地發緊夢做咩叫醒佢地

yuyueng    發表於 19-8-21 23:38

珍珠宮

快啲去,英國好環境,留返清靜香港俾我

利申: 持有過期bno, 無諗過renew

男爵府

Reformer 發表於 19-8-21 23:32

去攞福利都好

咁咪同蝗蟲無分別?

民房

唔係認唔認中國人問題, 正如你買六合彩, 都係想中姐, 有著數就要爭取

水晶宮

RelaxHippo 發表於 19-8-21 23:35
快啲去,英國好環境,留返清靜香港俾我

利申: 持有過期bno, 無諗過renew ...

我都有過期BNO, 但本野唔知去左邊!

珍珠宮

Reformer 發表於 19-8-21 23:04
你居然咁大膽要國際睇到bno既不公, 咁即係講緊英國政府壞話

珍珠宮

Reformer 發表於 19-8-21 23:38

唔係認唔認中國人問題, 正如你買六合彩, 都係想中姐, 有著數就要爭取 ...
有你咁忠心既人renew bno, 係英國政府著數多

水晶宮

睇完好想笑

大宅

Reformer 發表於 19-8-21 23:04

希望全部黑衣人可全部去英國 天下太平

首頁
12345...6

尾頁