時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

小肥奶 發表於 19-8-21 23:55
當年英國強姦滿清,結果割地賠錢,租借99年

現在你竟然愛上強姦犯,仲叫大家一齊去愛他??

肉必先腐而後蟲生,當時滿清的情況,國家腐敗,內憂外患,國與國的爭鬥在所難免,八國聯軍唔通嬲哂人地,人學歷史就係要自省同唔再犯同樣的錯誤。就算現在,中國的土地明好暗好都俾周邊國家搶佔。
Positive d 諗好彩割左HK 俾英國,令70-80 年代HK 人可以上去開廠,分享管理經驗俾內地,加快國家發展步伐。

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

當年幾經爭取先施捨少數居英權比部分人士, 居然有人信22年后會同情前朝國民?
呢D唔係希望,係幻覺.

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

白痴到無人有

第4條已經fail
人地要英國國民簽呀,你外地人簽個signature已經係invalid啦!

咁簡單既非國民都簽得既、求其整10萬個email address 去簽都得啦!無腦到咁既地步!

再睇返之前N次關於bno既petition, 人地政府已經reject左N次,回應一早俾曬,都仲要繼續發夢,做埋d無謂野

乞求人地個國藉到如此地步,真係好可憐!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

公爵府

2019新春慶豚圓 熱血金章

yuyueng 發表於 19-8-21 23:33
我有過期BNO ,但唔會簽,醒下啦,要比97時比左啦,今時今日英國自身都難保仲要照顧你地班唔認自己係中國人 ...

exactly 搖尾乞憐

我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

nisha 發表於 19-8-22 01:35
試答
1. 英國樓正常地區唔平,住危險區另計
2. 英國稅重過HK

4,物價英國係平過香港,你行一轉英國超巿就知道,一盒15隻雞蛋都係賣緊港幣$12,西生菜、西蘭花一大舊都係$6,衫褲鞋襪都係,英國最低時薪係高過香港,麥當勞貴過香港亦正常,但麥當勞有promo,拎住張舊單,做個問卷,就可以1鎊99($20)食個巨無霸和中薯條,一個漢寶包都係99P($10)

子爵府

2019新春慶豚圓

我有過期BNO ,但唔會簽,醒下啦,要比97時比左啦,今時今日英國自身都難保仲要照顧你地班唔認自己係中國人 ...

系囉,人地英国脱歐就系唔想接收難民.咦,果日咪有隻甲曱拎著個牌寫"God save the Queen, UK save us”. 系就快D,唔好在到搞亂檔!

子爵府

2019新春慶豚圓

Reformer 發表於 19-8-21 23:50
回覆 Reformer 的帖子

BNO升BC 八大好處

發個好夢。

大宅

2019新春慶豚圓

Reformer 發表於 19-8-21 23:32

去攞福利都好

其實我地咁做同我地最憎嘅大陸人嚟香港冇頁獻攞福利有咩唔同?

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

Reformer 發表於 19-8-21 23:38

唔係認唔認中國人問題, 正如你買六合彩, 都係想中姐, 有著數就要爭取 ...

唔好妄想英國會比居英權香港人啦!佢哋脫歐已經有排煩,內部撕裂都好嚴重,只不過人地有教養識互相尊重,先至冇攪到好似香港咁咋!

睇返啲的歷史文獻,英國人係二戰期間,即使面對死亡威脅都可以處之泰然。我哋班香港人呢?乜嘢都冇發生,已經可以搞到一鑊粥,笑到班英國人傻咗啦!英國人係絕對睇唔起背叛自己國家嘅人,你哋收手唔好再丑出國際啦!

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主

支持所有破壞香港的人簽,希望佢地快d去到佢地理想嘅家園

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

簽咗唔好返來呀。 簽埋退中國藉form呀

公爵府

都唔係喎,簽都好,搞大佢,鬼叫英美咁q衰有份煽動,雖然冇結果,但過程中煩下佢地都好,可能煩煩下佢地自己都要同香港劃清界線,唔敢再加把死人口!

侯爵府

回覆樓主:

有無咁大隻蛤乸隨街跳呀,係咁果班拎幾千萬出黎投資移民坐移民監先入到籍的香港人咪dum晒心口!?

侯爵府

回覆樓主:

如果係真都好,希望班暴徒快d走晒過去做二等公民,跟住日日係英國果邊上街暴動爭取合理權益!

子爵府

2019勳章

cassie0025 發表於 19-8-22 07:36
如果係真都好,希望班暴徒快d走晒過去做二等公民,跟住日日係英國果邊上街暴動爭取合理權益!
...

英國佬睬佢地都傻, 接受呢班負資產對佢冇任何好處。

男爵府

mln 發表於 19-8-21 23:24
支持, 想擁有英籍的人快快簽了!這樣對大家都好。

我都係咁話

別墅

Dear-Valerie 發表於 19-8-22 00:40
靠英國轉BNO做BC先移到民的, 去到英國好大機會淪落成基層小數民族, 過住貧苦兼大半年時間天寒地凍同陰天的 ...

唔好咁講,冇人去点算

侯爵府

20020116 發表於 19-8-22 07:32
都唔係喎,簽都好,搞大佢,鬼叫英美咁q衰有份煽動,雖然冇結果,但過程中煩下佢地都好,可能煩煩下佢地自 ...

大宅

Reformer 發表於 19-8-21 23:04
英國國民(海外)護照BNO平權風已經吹起
所以我地更加要俾國際見到BNO嘅不公
BNO變BC 下一代都有英國國籍

呢個我大大支持,快d回收班垃圾,還香港安寧

首頁

尾頁

跳至