夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

未婚懷孕條路係好難行,試想想今日局面,自己都有責任

男人唔同女人,男人有煩惱、有壓力傾向要私人空間沉澱,另一半不宜打擾佢沉思

一個二十歲頭男仔,大部份都未夠成熟去建立一個家,做佢另一半唔洗湊仔已經好彩,好多都仲依賴緊人照顧佢,唔好期望佢會識關心同照顧你

你有情緒問題搵家人/朋友傾訴,或者打電話搵社福機構社工

懷孕4個大暫時未有明顯胎動,你叫佢摸肚同bb傾計,佢唔會有咩特別感受亦無興趣做
等遲啲有明顯胎動,再叫男朋友感受一下小生命
產檢方面遇啱男朋友放假咪主動叫佢陪,要另外請假就免了,假期留返日後bb出世用會實際得多

別墅

Reema 發表於 19-8-22 17:21
sorry...
我見到都煩~~

煩你又睇? 仲咁得閒留言, 每個人要面對既處境都唔一樣, 唔能夠將心比心既寧願你出少句聲

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

JS0331 發表於 19-8-23 18:49
煩你又睇? 仲咁得閒留言, 每個人要面對既處境都唔一樣, 唔能夠將心比心既寧願你出少句聲
...

post得出來,預左俾人睇。
俾人睇未必個個說話都係好。
睇見都煩,唔代表我唔將心比己。
我見到樓主寫既野。。一句到尾,係一見心煩既事。就係咁簡單

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我對你既未來有少少擔心,bb生落黎只會辛苦你自己,你能夠獨力撫養bb嗎?你心裡最好要有最壞既打算,自己可以承受先至好生

大宅

2019勳章

Ashleytc 發表於 19-8-22 10:24
我同佢都廿頭 當初知道有左個陣佢係開心 我本來諗過唔要佢都話尊重但就成日好唔開心 最後同屋企人傾埋 都係 ...

既然已經留低左bb就好好養胎,仲陀緊何必要迫自己擺係佢要改變同放過你+bb呢個兩難局面,佢揀改變一定唔會心甘情願,下下嗌交;揀放過你同bb你又日日以淚洗面,日日難過。咁不如考慮下生之前都見步行步先啦 ,諗得到生完坐完月已經好好啦。
生左小朋友責任會大好多,壓力大、理財差、月月清都好,都要將你放第一位先算可付託終生既人,一個愛你既人就算月月清,都一定會俾飽飯你食/好好照顧你。
生完再諗啦,今日覺得返外家開心咪返,佢唔應你你又唔想等覆咪返屋企阻住佢思考,嗌交/等whatsapp邊樣無咁影響心情咪做邊樣,盡量揀自己最舒服既事做。

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊