自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

lazypig 發表於 19-8-22 08:16
最近報導,坐高鐵回程:
英國駐港領事館職員,男,香港居民,本月8日晚從深圳搭乘高鐵返回香港,並透過微信 ...

失蹤N日 直至前日家人先知佢被行政拘留

男爵府

大米愛老鼠 發表於 19-8-22 08:29
係唔係個高貴港人,係高鐵上拒絕乘務人員查票,辱罵乘警?
條片好紅呀
...

難怪15日

大宅

xsyu 發表於 19-8-22 08:33
失蹤N日 直至前日家人先知佢被行政拘留
https://topick.hket.com/article/2431056/%E3%80%90%E5%A4%A7%E6%89%93%E5%87%BA%E6%89%8B%E3%80%91%E6%B8%AF%E7%94%B7%E6%90%AD%E9%AB%98%E9%90%B5%E6%8B%92%E9%85%8D%E5%90%88%E6%AA%A2%E7%A5%A8%E3%80%80%E5%8F%AB%E5%9B%82%E3%80%8C%E6%BB%BE%E5%9B%9E%E4%B8%AD%E5%9C%8B%E3%80%8D%E8%A2%AB%E5%86%85%E5%9C%B0%E7%94%B7%E6%8F%AE%E6%8B%B3

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

最近報導,坐高鐵回程:
英國駐港領事館職員,男,香港居民,本月8日晚從深圳搭乘高鐵返回香港,並透過微信 ...

哦, 發癲鬧人俾人拉左嗰個木咀...

yuyueng    發表於 19-8-22 14:21

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

bosch 發表於 19-8-22 07:28
日日都有大把人一個人返大陸架啦, 你身家清白又唔係做敏感行業, 唔駛怕喎.

而家好多老人家都開微信/ws 睇 ...
家中兩老都睇咗好多,成日話後生仔比警察打,我話我中立,老人家仲問反我,'你有冇睇YouTube 嫁?'

子爵府

guigui82 發表於 19-8-22 07:43
一日咁多人上上落落都無事, 查下手機啫。
不過,你自己係咪黃絲先,係就諗清楚啲。
...
我乜色都唔係呀,只係蟻民想平安過日子。

子爵府

seaheart88 發表於 19-8-22 07:49
直接改坐高鐵上廣州南會唔會好啲

唔經嗰啲口岸。。。感覺多數羅湖嗰邊查得勁啲
我都想搭高鐵,大鄉理未搭過。一地兩檢,係迷來回程都在香港檢?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

123mummy 發表於 19-8-22 09:11
我都想搭高鐵,大鄉理未搭過。一地兩檢,係迷來回程都在香港檢?

喺西九檢囉
放下自在

瑪瑙宮

大廚勳章

candysandy 發表於 19-8-22 08:22
冇失蹤,拘留左啫,睇左新聞先啦。

正正常常點會無端端人間蒸發啊。。。原來係條友自己有問題俾人拘留左。。。

咁就唔關搭唔搭高鐵事。。係本身出咗問題俾人拉咗
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

男爵府

123mummy 發表於 19-8-22 05:47
就咁嘅,我之前約了一個內地朋友下星期到廣州行下,兩日一夜。家父得知後話盡量不要去因有風險,如比大陸問 ...

我星期二同老公先去完深圳返來喎!乜事都無,行得正企得正怕乜?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

大米愛老鼠 發表於 19-8-22 08:29
係唔係個高貴港人,係高鐵上拒絕乘務人員查票,辱罵乘警?
條片好紅呀
...

若要人不知, 唔好咁醜喇!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章

最近報導,坐高鐵回程:

微博有片,高鐵上,女職員查飛,呢位港男用粗口閙人,一句“滚回中國”,辣興其他乘客,要出動高鐵警察………

男爵府

123mummy 發表於 19-8-22 08:58
我乜色都唔係呀,只係蟻民想平安過日子。

X2

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Sumyeema1 發表於 19-8-22 09:15
微博有片,高鐵上,女職員查飛,呢位港男用粗口閙人,一句“滚回中國”,辣興其他乘客,要出動高鐵警察… ...

抵佢啦

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

Sumyeema1 發表於 19-8-22 09:15
微博有片,高鐵上,女職員查飛,呢位港男用粗口閙人,一句“滚回中國”,辣興其他乘客,要出動高鐵警察… ...

咪就係囉,無事生非,查飛咋嘛,無啦啦發癲

象牙宮

2024年龍年勳章

Edithcsm 發表於 19-8-22 09:22
咪就係囉,無事生非,查飛咋嘛,無啦啦發癲

佢哋好多應該有情緒問題。

伯爵府

回覆樓主:

自己覺得無乜問題,其實好多人不停反中,但又成日仆上大陸玩,果班都未驚過,排隊都未輪到我去驚,如果你個人心裏有壓力,家人有壓力,咪唔好上囉,個人心驚樣過關都容易啲比人叫去查

水晶宮

回覆 123mummy 的帖子

即係在西九站, 你過左中國海關雖然實際上你重喺香港地堿, 但就已經當你已經返大陸, 跟中國法
情況其實同深圳灣相反, 深圳灣雖然地堿上在中國, 但你一日未過關, 都重係跟香港法律

大宅

無咩野.
我上星期都自己番左深圳 無比人CHECK 電話

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

後生女同事昨日返大陸都比人查手機, 不過都係睇only

首頁
12345...6

尾頁

跳至