時政擂台

跳至

首頁

尾頁

別墅

有諗過移民或送 仔女 去外國 , 都知搞移民 好鬼貴 。

唔使錢 移民?你又想不想 。 幫手用一分鐘簽左佢 。六合彩夠難中啦 , 你都會買啦 。

英國國民(海外)護照BNO平權風已經吹起
所以我地更加要俾國際見到BNO嘅不公
BNO變BC 下一代都有英國國籍

1分鐘時間幫幫手簽
夠10萬個就有機會喺英國國會討論

British National (Overseas) Citizens should be given full British Citizenship.
https://petition.parliament.uk/petitions/244402

Q&A: 點解要簽?

1.可隨時全家搬去英國住
2.方便轉移資產
3.英國福利好, 綜援金都多過人
4.英國樓價平
5.英國人工高, 物價低
6. BNO變BC下一代都有英國國籍
7.英國易入大學
8.用英國公民護照(BC)入境歐美國家, 唔洗擔心被遺反
9.令英國重視香港, 為香港問題發聲
10.要英國找數

Q2: 佢要tick Only British citizens or UK residents have the right to sign
我 得 / 冇BNO簽唔簽得?

A: 唔洗verify citizenship 自己諗簽唔簽
只要提供 email address + 英文名 +選Location + Postal code

Q4: Location + Postal code 打咩好?

A: Location可以填United Kingdom 或Hong Kong
Postal code 例子參考
英國: https://www.doogal.co.uk/Adminis ... ?district=E09000001
香港: 000000

bktcc  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-8-22 09:37

男爵府

咁容易咩? 雖然好想~

別墅

sadsam 發表於 19-8-22 09:05
咁容易咩? 雖然好想~

重點係 唔使錢 , 當俾個希望 law

六合彩都要俾 10 蚊買啦

男爵府

撇除英國會唔會接收香港人這問題, 靠英國轉BNO做BC先移到民的, 去到英國好大機會淪落成中下階層小數族裔, 過住拮据兼大半年時間天寒地凍同陰天的生活.
仔女可能要讀同學圈子雜到你唔敢返學的public sch寶校. 如果入到大學, 又夠資格俾local學費, 三年共二十幾萬, 否則要俾int’l價五十萬起.

英國的文化氣息同古典氣氛只有on top of完全不憂衣食住行先感受到.
唔好對英國有太多幻想.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

又嚟?

首先create呢個petition嘅首要條件係「英國公民」,然後我睇番地圖唔見有英國本土人士support

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

別墅

Dear-Valerie 發表於 19-8-22 09:10
撇除英國會唔會接收香港人這問題, 靠英國轉BNO做BC先移到民的, 去到英國好大機會淪落成中下階層小數族裔, ...

我以前 都係外國讀書 , 你讀的問題 我明白 。
多本 Passport , 多個逃生門係好事,
反正不用俾錢

別墅

stkyo 發表於 19-8-22 09:11
又嚟?

首先create呢個petition嘅首要條件係「英國公民」,然後我睇番地圖唔見有英國本土人士support:quie ...

是旦啦 , 你唔簽 , 唔代表其他不想要 。
你都俾過机會其他人啦

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

肥豬寶B 發表於 19-8-22 09:13
是旦啦 , 你唔簽 , 唔代表其他不想要 。
你都俾過机會其他人啦

唔係話唔比機會你,係比個提示你,如果create呢個petition嘅人唔係英國公民,有N咁多人簽署,呢個petition都係唔會有效

我希望你睇得明我講咩

別墅

stkyo 發表於 19-8-22 09:17
唔係話唔比機會你,係比個提示你,如果create呢個petition嘅人唔係英國公民,有N咁多人簽署,呢個petition ...

多謝提醒 , 不過今日唔知聽日 事 , 永遠不知世界下一步走成點架

伯爵府

回覆樓主:

點解妳地班文宣要不斷傳揚呢D咁無良既訊息出去,呢種不勞而獲霸佔別人利益既事情,我覺得比蝗蟲更不堪,比賣主求榮都不如!

別墅

得閒姨 發表於 19-8-22 09:21
點解妳地班文宣要不斷傳揚呢D咁無良既訊息出去,呢種不勞而獲霸佔別人利益既事情,我覺得比蝗蟲更不堪,比 ...

唔好成日 文宣前文宣後 , 比d 尊重好冇 , 你你唔鍾意 , 唔代表其他人不想。

唔 鐘意未 ignore 個post .

別墅

試左無壞

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

肥豬寶B 發表於 19-8-22 08:57
有諗過移民或送 仔女 去外國 , 都知搞移民 好鬼貴 。

唔使錢 移民?你又想不想 。 幫手用一分鐘簽左佢 ...

英國要俾,97前俾左啦!
你現在這樣做,只是落緊亞爺面
如你有能力,就自己移民啦

侯爵府

點解妳地班文宣要不斷傳揚呢D咁無良既訊息出去,呢種不勞而獲霸佔別人利益既事情,我覺得比蝗蟲更不堪,比 ...

唔啱睇咪唔好睇囉... 何必入嚟睇完又要動氣呢??

別墅

natnat_tsang 發表於 19-8-22 09:33
唔啱睇咪唔好睇囉... 何必入嚟睇完又要動氣呢??

係呀 , 都講左 , 唔鐘意睇可以 skip 個 post .

唔使咁勞氣 。

男爵府

移民過去我相信都吾會好似香港甘一直比錢你使。。最多一年半戴就會無,一去到都吾會即刻比你。。。咪傻拉。。最多話平學費

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

肥豬寶B 發表於 19-8-22 09:12
我以前 都係外國讀書 , 你讀的問題 我明白 。
多本 Passport , 多個逃生門係好事,
反正不用俾錢

"反正不用俾錢"
問題是這樣簡單就可以解決?
不是吧!

超級版主

超級版主

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

男爵府

多鬼餘,做好D自己先啦!

係都要咁攪到神憎鬼厭

公爵府

你唔係好愛港咩,攪死香港,你就揾佬走,攪到香港支離破碎,拍下pat pat就走人,你……真曱甴!

首頁

尾頁

跳至