自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咪儍啦!而家香港咁環境咪好似賣Iphone11 咁大把貨,邊有人要?除非好suit 佢地自用架姐。當個個諗去移民,反而咪好機會吸哂佢地D資產囉!最緊要唔好對呢個政權有幻想,將移民放埋一邊可以了!將來實有機會
利申:支持祖國 反對移民

伯爵府

MM2H 發表於 19-9-17 11:08
有部份人都係想買個希望啫,肯捱肯做的話,都係佢哋自己要去承擔。老一輩好多一句英文都唔識講,一樣可以捱 ...
我地村入面都好多老人家, 70,80歲拎住拐杖, 推住輪椅....兩邊走~

佢地後生時, 為小朋友, 長期留英國, 但到而家老左一句英文都唔識講, 同佢地傾計, 佢地都話2邊都鐘意~
而家佢地係半年英國半年HK, 因為兩邊老人福利可以拎晒~ 再加埋響村入面D 屋收租, 佢地都係大富貴

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

emimi 發表於 19-9-17 13:59
老一輩可能係賣樓賣廠移民去,或者係唐人街廚房燒好多年叉燒先攞到證,呢班人又冇錢或唔捨得出錢又唔想捱 ...
咁英國政府都唔係傻嘅,到最近一次提案,6百幾個議員,都只係得153個簽名

就算真係會行,都一定會有條件,唔會無故一本BNO就直行直過,咁多年國籍法經歴,要定條件區別投資/工作/海外轉移。。。,唔會難到佢哋。但要留意嘅係,近年有近半投資移民申請者都係國內人,投資2仟萬以上,到時港人真係過到去捱,好大機會會係帮呢批人打工

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

自己睇吓,英國人願意讓香港人來英國嗎?

https://youtu.be/KfK718RxNAw

珍珠宮

親子王國15週年勳章

去唔去到唔係問題.點生存先係重點.

大宅

Mary媽咪 發表於 19-8-22 12:31
我本都過左十幾年

如果真

無知一問,續bno只係本人可以申請,申請唔到子女,係咪唸住自己過到去,再申請仔女?

子爵府

消費太高, 一定唔會!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Ronnym 發表於 19-9-17 14:04
好明白~ 有夢想既人生活係開心D~ HAHAHAHA

我都用左千幾蚊, 買一個夢~

學周星馳話齋,做人無夢想,同條咸魚有乜分別

Ronnym    發表於 19-9-18 12:59

侯爵府

virginbaby 發表於 19-9-18 10:30
無知一問,續bno只係本人可以申請,申請唔到子女,係咪唸住自己過到去,再申請仔女?
...

我唔清楚
只係諗下架咋
我细女同细仔都好细
如果只係得我同c6去得
咁就緊係唔會去啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

CMMa 發表於 19-9-18 10:37
消費太高, 一定唔會!
一般消費嚟講,比香港平得多

有服務性質,如出街食 / facial / 的士 之類,因最低工資高,所以比香港貴,但呢類消費可以非必需

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

MM2H 發表於 19-9-18 11:29
一般消費嚟講,比香港平得多

有服務性質,如出街食 / facial / 的士 之類,因最低工資高,所以比香港貴, ...

我個人覺得出街食都唔貴,我尋日同老公出去食中餐,3個餸,蒜蓉菜心炒蝦片、半隻燒鴨、麻辣牛肉(冷盤)、4個白飯,£31.50,仲包埋糖水,西米露食唔哂我仲打包埋返屋企

大宅

Mary媽咪 發表於 19-9-18 11:16
我唔清楚
只係諗下架咋
我细女同细仔都好细

好似都無乜人講自己既仔女有無辦法申請埋,呢一刻,可能都係唸住多一本旅行工具先

子爵府

Conybrownbb 發表於 19-9-16 18:33
係咪,申請投資移民 2百萬英鎊,唔洗去領事館乞個居英權返黎

人各有志
大嬸講話何必好似華大媽咁涼薄呢

伯爵府

greetings 發表於 19-9-18 14:15

人各有志

咁佢哋/你努力啲啦,唔阻你哋咁有大志

侯爵府

virginbaby 發表於 19-9-18 13:52
好似都無乜人講自己既仔女有無辦法申請埋,呢一刻,可能都係唸住多一本旅行工具先
...

我諗d 人覺得
1可以當多一本passport
2當買一個機會

不過我都係冇諗住續

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ilovebb2019 發表於 19-8-22 12:28
利申:我個BNO過期十幾年未續。

https://youtu.be/9CxhIlaz5lo

覺得唔會囉

侯爵府

stkyo 發表於 19-9-18 11:35
我個人覺得出街食都唔貴,我尋日同老公出去食中餐,3個餸,蒜蓉菜心炒蝦片、半隻燒鴨、麻辣牛肉(冷盤)、 ...

我都覺得英國食嘢唔算貴,同係香港出街食差唔多
如果係屋企煮重平,係英國超巿買餸平過係香港超巿買餸,而質量係比香港好的
但係水電煤車費呢啲我就覺得貴過香港
PS我每年去英國半個月探親感受

8-)

珍珠宮

二小姐 發表於 19-9-18 16:22
我都覺得英國食嘢唔算貴,同係香港出街食差唔多
如果係屋企煮重平,係英國超巿買餸平過係香港超巿買餸,而 ...

如果鄉郊住都平嘅,聽講d人搭火車,一程去london 2小時

侯爵府

youhello507 發表於 19-9-18 16:40
如果鄉郊住都平嘅,聽講d人搭火車,一程去london 2小時

我唔係住鄉郊,我住ZONE2,坐一個站就到ZONE1

8-)

珍珠宮

二小姐 發表於 19-9-18 16:52
我唔係住鄉郊,我住ZONE2,坐一個站就到ZONE1

zone 2 好近啫,租金幾多呢?

首頁

尾頁

跳至