自由講場

跳至

首頁
45678...29

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

JoanC 發表於 19-8-22 14:03
係,退休真係搵 relax 消費低,可以輕鬆過日子最好!

所以, 如果講退休, 我會PLAN 泰國, 我好鐘意芭提雅
如果為子女既.,....咁.. 發夢中拎住BNO當BC既英國... 肯定係DREAM~

男爵府

ilovebb2019 發表於 19-8-22 12:28
利申:我個BNO過期十幾年未續。

https://youtu.be/9CxhIlaz5lo

續一本幾多$?當$1000/本x申請人數=英國政府extra income

齋吹下,就有$收。好過去打刧....

子爵府

2019新春慶豚圓

alicemic 發表於 19-8-22 13:00
當年持有bno有百幾萬人, 當移咗民同死咗節有80~90萬, 你覺得英國會比居留權呢幾十萬人咩? 英國經濟一直 ...

如無記錯,當年應該有3百萬人持有bno,而家仲持有嘅應該有1百萬,仲有好多人未續領,筆續領費都好好賺

大宅

回覆樓主:

陳四萬係前政務司,人脈網絡廣,成日同李x銘飛去見英美政客同獻媚,勤力過特首上京述職

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我本野唔見左想renew 都唔得

大宅

Ronnym 發表於 19-8-22 14:03
當然~ 我地咪1千幾百, 買個白日夢, 無所謂既~

但如果UK 真係為BNO 平權, 我估真金百銀移民果D, 應該都幾 ...

我即刻諗到係咪好似南亞人嚟香港做掃街清潔嗰啲勞動階層工種

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

無興趣, 貼埋錢都無
天朗氣清

伯爵府

mmk 發表於 19-8-22 14:13
HAHA 係囉~
如果你問我, 拎住BNO = BC, 為仔女過英國, 咁我做咩好....
我第一時間諗..... 清潔洗碗....

但我又反問你...如果真係有咁既機會, 為仔女前途, 要你去英國做藍領, 甚至清潔洗碗....你肯唔肯?

一個好現實亦好糾結既問題

anyway, BNO 平權, 夢一個, 我覺得無咩可能

子爵府

2019新春慶豚圓

mmk 發表於 19-8-22 14:13

得罪講句,如果佢地真係需要勞動階層,大把中東非洲同東歐移民都可以勝任,點解要無啦啦接收大班亞洲移民?

子爵府

2019新春慶豚圓

多年前曾小仼英國幾個月⋯差d住到抑鬱保守、拘謹、冷漠、陰陰沈沈⋯呢d係英國俾我既印象⋯我情願返深圳養老會開心d
我係bearbeardo

大宅

Kittymummy 發表於 19-8-22 13:59
果班4人組一早勾結外國勢力亂港。之後返黎香港借助黃立法會議員,區議員整色整水出賣香港,導致今日既怨氣 ...

回歸都20年啦,市民嘅怨氧都係現今政府累積而成,而且立法會建制派人多勢眾,反對派跟本不夠建制多票話到事。再講你所指嘅四人何德何能可以令媒體聽佢哋點,何德何能可令香港一百幾拾萬人上街遊行示威。難道佢四人仲勁過中央阿爺。最後你都未講佢啲把香港賣咗俾邊個?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mmk 發表於 19-8-22 13:40
我情願民建聯真正做到保皇黨功能,但今次暴徒時件睇到班人全部自保,冇人為政府做嘢,雙臂難敵四手 :think ...

老實講, 我係保皇黨都唔啋政府啦
當日係咁幫政府擋
轉個頭一個屈尾十話停就停
之前都唔講聲

停左又點, 班人跟住只係搵藉口
有時覺得林鄭政府自己囉黎衰
橫豎都係咁就直衝啦
天朗氣清

公爵府

cml1729 發表於 19-8-22 14:22
回歸都20年啦,市民嘅怨氧都係現今政府累積而成,而且立法會建制派人多勢眾,反對派跟本不夠建制多票話到 ...

邊個地方有得益咪賣俾邊個囉
美國領事見黃之峰, 唔通真係貪佢靚仔咩
天朗氣清

男爵府

無話可說 發表於 19-8-22 13:42
下,香港茶餐廳食5十幾蚊啫,你食翠華呀?
外國食漢堡包係唔平架,但人地個包大個d喎,咖啡先 ...

酒樓呀。去飲茶叫碟炒嘢唔洗七,八十?

伯爵府

candycakee 發表於 19-8-22 14:11
我本野唔見左想renew 都唔得
可以呀~
1997年7月1日前出世, 都可以申請

公爵府

cml1729 發表於 19-8-22 13:50
認真問,無權無勢嘅人,點可以賣到港?

委內端拉個個瓜伊多都係你口中無權無勢既人
咪一樣俾特朗普叫佢老婆做第一夫人
天朗氣清

翡翠宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

MM2H 發表於 19-8-22 14:03
又未必冇可能,由討論脫歐開始已流失好多基層勞動力,硬脫後會有更多不能留英工作,97前出世港人會想移英的 ...

英國點解要脫歐? 就係唔想有咁多低端人口進入英國做成社會負擔! 趕走歐洲難民唔通會想要香港難民? 97年前已有5萬合資格嘅香港精英擁有居英權, 有資格去嘅一早去咗, 淨低果啲原本已經判定唔入流, 英國想要忠心的狗都揀番狗起碼文化上同聲同氣, 點會要香港班低端人口呀! 唔通你真係覺得果1200就可以移民? 說穿了都係一個搵錢技倆啫!

男爵府

2019新春慶豚圓

Ronnym 發表於 19-8-22 14:30
可以呀~
1997年7月1日前出世, 都可以申請

謝告之~

公爵府

alicemic 發表於 19-8-22 14:31
英國點解要脫歐? 就係唔想有咁多低端人口進入英國做成社會負擔! 趕走歐洲難民唔通會想要香港難民? 97年 ...

香港班傻人以為自己係blue blood
全球爭住要
天朗氣清

大宅

tinlong22 發表於 19-8-22 14:28
邊個地方有得益咪賣俾邊個囉
美國領事見黃之峰, 唔通真係貪佢靚仔咩

你仲好笑,黃之鋒見過美國領事就已把香港賣咗俾美國?咁香港係未已使美金,香港人已揸美國護照?

首頁
45678...29

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊