自由講場

跳至

首頁
12345...29

尾頁

水晶宮

amyamy123 發表於 19-8-22 13:08
97果時成日話有幾多人移民

轉個頭咪又返返黎

咪就係飯民,公文袋果班成日吹水嚇鬼,講足20幾年,又話回歸後會捉晒香港人返上去,又話咁又話咁。大話講足幾十年,仍然有傻人信果下真係好離奇.

大宅

搵返條屍出來了, 但仔女千禧後出生, 如我同C6續左BNO, 其實係咪都係多餘? 有起事上來, 仔女仍UNDER 18歲, 係咪可以跟父母?? 利申: 未去深入研究

dlmcdlcl

琥珀宮

sambebe 發表於 19-8-22 13:04
仲有就係英國天氣非常之難頂,又濕又凍,四點天黑,百貨公司五點拉閘, 一年得幾個月夏天有太陽天氣好啲, ...

對於我凍都唔係問題,濕先攞命,所以我鍾意加拿大好多!不過無能力移民

伯爵府

Ronnym 發表於 19-8-22 12:44
傻瓜~ 其實地有學歷,經驗,財富既, 洗咩等bno 平權丫~一早掉左錢去攪移民啦~

希望有bno 平權既, 主要, ...

去美加澳纽唔少錢咖。如果有BC唔洗預一大舊錢投資移民,好多唔太富裕既家庭都可以走。

琥珀宮

回覆樓主:

無renew,亦唔信英國會接收

hungng    發表於 19-8-22 21:16

侯爵府

可能會

伯爵府

無話可說 發表於 19-8-22 12:46
舊同學係果邊,舊年返過黎香港,話果邊食碟乾炒牛河要100港紙,買野消費稅都20%,仲激過日本呀!人工高,但 ...

咁乾炒牛河一佰蚊又唔算貴,香港都七,八十蚊。但英國食個老麥漢堡包餐都唔平。

伯爵府

舊同學係果邊,舊年返過黎香港,話果邊食碟乾炒牛河要100港紙,買野消費稅都20%,仲激過日本呀!人工高,但 ...

咁乾炒牛河一佰蚊又唔算貴,香港都七,八十蚊。但英國食個老麥漢堡包餐都唔平。

象牙宮

2024年龍年勳章

ilovebb2019 發表於 19-8-22 13:11
去美加澳纽唔少錢咖。如果有BC唔洗預一大舊錢投資移民,好多唔太富裕既家庭都可以走。
...

祝心想事成。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

以前份工果老闆係移民UK, 但最到都係回流

明知無經濟能力去UK生活,洗大餅我唸都係呢支歌仔唱, 所以唔會續BNO。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

cathy-tse 發表於 19-8-22 13:06
其實12000申請都大把人去

申請唔代表要比, 但錢佢哋已經穩袋!

伯爵府

太平公主 發表於 19-8-22 13:01
我舊中學同學,同佢屋企人成家移民咗去加拿大, 帶住成千萬,去到嗰邊做啲小生意,個個月都蝕,最終唔夠10 ...

如果佢當年用果D錢係香港買三個物業收租咪掂晒囉!做乜鬼生意!

琥珀宮

畀面勳章

英國?

珍珠宮

回覆樓主:

唔會去,自己學歷又唔係好,過到去最多迷做下餐廳,超市執貨類工作。

眼見不少親戚到退休年齡都好常回港住,因為响英國有退休金,醫療等福利領取,所以要一段長時間住英國先可攞福利,over半年後已返香港。

珍珠宮

王國教室勳章

sambebe 發表於 19-8-22 13:00
咁有時睇嘢要全面啲, 因為英國好多福利,生一個小朋友會即畀500磅你,教育免費,醫療免費,老人或者少少 ...

唔係個個都有呢d福利,而且£500
只會俾your new baby is the only child under 16 in your family and you or your partner get one of the following benefits:

Pension Credit
Income Support
Universal Credit
Income-based Jobseeker’s Allowance
Income-related Employment and Support Allowance
拎得呢d係窮到爆,就算£500都作用唔大。
就算已經係BC,都唔係乜都申請到。
老人都唔係一定有錢收!會計你交左幾多年税等等!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Fishbbmama 發表於 19-8-22 13:11
人冇夢想同條咸魚有咩分別
一千幾百買個夢同當多本旅遊護照囉

係囉! 個個發夢都想嫁比劉德華,明知排隊都無佢份但又偏偏發夢, 等自己開心下喎

水晶宮

回覆樓主:

唔好咁大希望

男爵府

Kittymummy 發表於 19-8-22 13:11
咪就係飯民,公文袋果班成日吹水嚇鬼,講足20幾年,又話回歸後會捉晒香港人返上去,又話咁又話咁。大話講 ...

班泛民已完唔講呢啲唔反政府就冇存在價值㗎喇,大陸真係要捉漢奸李x銘,黎x英班人仲咁疏肝嘆high tea 食fine dining

男爵府

回覆樓主:

唔駛如果啦。要俾bc根本唔駛出bno

琥珀宮

畀面勳章

Kittymummy 發表於 19-8-22 13:11
咪就係飯民,公文袋果班成日吹水嚇鬼,講足20幾年,又話回歸後會捉晒香港人返上去,又話咁又話咁。大話講 ...

要捉第一個捉佢地返去啦

首頁
12345...29

尾頁

跳至