產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如題

2019新春慶豚圓

回覆 DaddyKing 的帖子

Hi DaddyKing ,孕育健康精靈BB,媽媽最緊要維持均衡/多元化飲食,特別係葉酸、碘、維他命A、鐵質、鈣質,由天然/多元化食物吸收係最好架! 深綠色蔬菜、豆類、橙、肝臟、添加了葉酸嘅早餐穀物、花生、果仁含豐富葉酸; 紅色同黃色嘅水果, 深黃色/深綠色蔬菜,如車厘茄、紅蘿蔔、南瓜、番薯等,含豐富胡蘿蔔素,可以係人體內轉化成維他命A;紫菜、海帶(適量)、海魚、海產、蛋黃、奶或奶類產品含豐富碘質,選擇健康有益嘅小食, 例如原味果仁, 低糖乳酪,加生果一齊食都有益又好味架。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

回覆 [email protected] 的帖子

有冇d咩適合既食品可以推薦比我求PM

2019新春慶豚圓

DaddyKing 發表於 19-9-16 16:01
回覆 [email protected] 的帖子

有冇d咩適合既食品可以推薦比我求PM

準備懷孕婦女最重要係建立健康和均衡嘅飲食習慣,糙米、紅米、全麥麵包/麵、深綠色蔬菜、高纖低糖水果,肉、魚、蛋、豆類和奶類,讓身體吸收全面營養。 建立每星期做150分鐘帶氧運動,對管理體重,增強體質和免疫力都有幫助架。加油

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

食葉酸,又或者可以睇中醫調理

禁止訪問

大宅

2019新春慶豚圓

主要都係補葉酸,放鬆心情同均衡飲食都好重要,我果時有食maxxxna補充,一路食到生

複式洋房

回覆 mclau2012 的帖子

葉酸有咩用

大宅

2019新春慶豚圓

DaddyKing 發表於 19-9-24 17:02
回覆 mclau2012 的帖子

葉酸有咩用
葉酸有助胎兒中樞神經初期發育,亦是製造紅血球元素之一

複式洋房

發表於 昨天 10:54 |顯示全部帖子
DaddyKing 發表於 19-8-22 18:05