自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好好笑!我覺得啲相好靚!

男爵府

開心吸收勳章

好可愛

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

回覆樓主:

唔識欣賞

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

唔可以經常反白眼架,會整壞眼睛
睇相就覺得搞笑,但現實中經常反白眼,係會嚇親人同埋是一種病態。
我仔有一段時間係狂反白眼,嚇到我立刻搵人同佢驗眼,又怕佢係妥端症,又擔心佢係咪壓力大,我老公仲話見佢反一鑊就打一鑊,搞到成家都唔開心
好彩搵到原因,而家冇再咁啦
所以我真係唔識欣賞佢d相,完全唔覺可愛,只想到恐懼

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

stkyo 發表於 19-8-23 10:45
如果係捕捉到醜態我會覺得好可愛,但睇相似乎係特登叫個小朋友咁做,我個人唔太識欣賞呢類作品

...

未必係媽媽叫。
我仔仔幾歲大已開始反白眼。好恐怖!
成日影相時就反眼, 我怕佢壞眼, 每次都叫佢唔好.....

可能佢小朋友覺得好玩, 自己成日一影相就反眼。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

子爵府

好可愛喎 !

禁止訪問

珍珠宮

朋友個細路鍾意反白眼,反親媽咪都話話搞笑,越講小朋友越想做出嚟表現自己,到佢媽頂唔順100張相有100張都是反眼時糾正已太遲,有2-3年都鍾意反眼,所以唔好核突當有趣,唔好的要即時糾正。
呢個日本媽啲相不是每張都自然流露,我唔識欣賞

男爵府

回覆樓主:

唔係,我覺得好可愛

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

199707100304 發表於 19-8-23 15:59
未必係媽媽叫。
我仔仔幾歲大已開始反白眼。好恐怖!
成日影相時就反眼, 我怕佢壞眼, 每次都叫佢唔好..... ...

如果明知道小朋友影相時特登反白眼,咁應該唔好同佢影咁多相,等佢改咗個習慣先,一陣反開尼,第時有斜視咁就害咗佢,最擔心係有啲人為咗post相呃like,無諗到咁深一層

翡翠宮

回覆樓主:

小朋友影相鍾意整古造怪,又或者有時真情流露的醜態,我覺得好搞笑同可愛~

但張張都反白眼,有d悶~

我開頭睇頭2~3張都覺得幾可愛喎,但睇落去張張都係

珍珠宮

stkyo 發表於 19-8-23 10:45
如果係捕捉到醜態我會覺得好可愛,但睇相似乎係特登叫個小朋友咁做,我個人唔太識欣賞呢類作品

...

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

stkyo 發表於 19-8-23 18:17
如果明知道小朋友影相時特登反白眼,咁應該唔好同佢影咁多相,等佢改咗個習慣先,一陣反開尼,第時有斜視 ...

咁我通常鬧完佢,佢就正經影。現在反少了好多啦!
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

199707100304 發表於 19-8-23 21:12
咁我通常鬧完佢,佢就正經影。現在反少了好多啦!

Sorry 係我表達得唔好,我意思係指個位媽媽,如果明知兩個女係專登反眼,應該唔好仲同佢哋影相

翡翠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

多數反眼

珍珠宮

我係餓底 發表於 19-8-23 10:50
同意,專登反白眼去影張相有幾可愛

係囉,好討厭反白眼

子爵府

有啲係自然,但反白眼個啲好明顯係刻意,唔鐘意!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

stkyo 發表於 19-8-23 21:36
Sorry 係我表達得唔好,我意思係指個位媽媽,如果明知兩個女係專登反眼,應該唔好仲同佢哋影相
...

咁又唔洗sorry, 我都明的,即使不是特登叫,媽媽也應該糾正小朋友,始終反得太多不好。

象牙宮

199707100304 發表於 19-8-23 22:06
咁又唔洗sorry, 我都明的,即使不是特登叫,媽媽也應該糾正小朋友,始終反得太多不好。
...

難得你明白,我擔心你以為我指責你

伯爵府

回覆樓主:

專登反得白眼多,對眼會唔會不自覺地成日慣咗向上反白?

首頁

尾頁

跳至