夫婦情感

跳至

首頁
34567...14

尾頁

大宅

回覆 HKKT 的帖子

有冇搞錯!聽到 好嬲!如果佢仲想要個家庭,佢自己要唸清楚。係唔係要同老婆過人世,佢自己唸啦!

複式洋房

回覆 anna59 的帖子

Say No! 那天佢話會同佢分手! 當然無, 我要求到律師樓簽名封樓(即阿囡在18歲前, 間屋不可賣買). 佢話我浪費金錢做的無意思事, 間屋之後都是留比我兩. 於是順勢叫佢轉晒我名. 1個月後已轉了名. 大半年後, 我忍不了, 叫他搬走!

複式洋房

回覆 Perpersis 的帖子

好攪笑. 佢比我的死罪是 --- 不懂游泳! 怕晒! 怕戶外活動! 同佢阿媽唔夾!

複式洋房

回覆 Perpersis 的帖子

佢同我講, 如果現在是國民年代就好啦!

大宅

牛年勳章

HKKT 發表於 19-8-26 14:57
回覆 anna59 的帖子

Say No! 那天佢話會同佢分手! 當然無, 我要求到律師樓簽名封樓(即阿囡在18歲前, 間屋 ...

"由相遇-拍拖-結婚-生仔, 一起共渡了二十年, 由零開始到生活安定, 有樓, 有車, 有工人, 有一天突然又直接話佢出面有女人, 我無對佢哭,無發癲,"

有冇咁巧合呀,完全係我既故事

不過,你好有型,好瀟灑,我希望可以做得到。

珍珠宮

回覆 HKKT 的帖子

咁你現已經簽紙離婚?佢又咁順攤搬走

子爵府

laufunhong 發表於 19-8-25 15:52
玩鬥大、投我老公所的(搞室內war game、跟佢爬龍舟、跑山比賽去做support )

我真心覺得池美麗靚好多, ...

算吧, 不要再想回這些, 跟他重新再開始向前走人生的路.....

複式洋房

男爵府

陪月勳章

睇完呢個post, 真係好感觸. 我同我老公一齊左19年了, 一直以黎我都好愛呢個人, 佢一直以黎都係好好先生, 好細心, 大女出世後, 佢親力親為做家務, 幫手換片沖涼, 放假會煲粥仔. 自有左第二胎後, 大家關係開始變左. 一直以黎我好努力去挽救, 維繫段婚姻, 最後都係救唔到, 佢一而再再而三去玩女人...... 佢工作壓力大, 又要養咁多口, 我盡力處理哂屋企既時等佢唔使再操心, 最後我得到呢乜? 要佢分擔佢又覺得煩, 早啲提出問題等情況唔好再差落去佢又唔肯面對.
希望我會有個新開始, 過一個更開心既生活. 雖然我好愛呢個男人, 但我唔會接受佢做出啲對我唔住既事. 希望我捱得過呢一關.

複式洋房

回覆 mimiNbaby 的帖子

努力! 當時間過去, 回頭望, 可能妳只會一笑置之. 上星期同阿囡看田蕊坭, 阿囡讚了我很多次, (媽媽:妳好叻呀!)不要與仇恨同伴! (其實直到現在, 有很多個晚上我都會獨個兒流淚!是的, 還放不下, 但仍努力工作, 努力做一個正面的媽媽.)

大宅

laufunhong 發表於 19-8-24 15:28
今朝睇哂5集,喊到腫哂,好感觸!又係好好先生,上一秒先氹得個老婆開開心心,轉頭就話唔愛了!仲要只剩親 ...

係邊度可以睇?我Utuxxe 搵唔到

珍珠宮

回覆 mimiNbaby 的帖子

又系一個想解決,但對方吾合作嘅例子,有D野,做起上黎系好難

子爵府

soso1227 發表於 19-8-25 16:14
回覆 laufunhong 的帖子

jm,唔需要用「輸」呢個字,男人天生係花心,

男人天生係花心,佢地忠誠只係因為冇機會。---> 這個絕對不認同.

或你學佢搵件外遇 ---> 對方衰, 不代表自己要一樣做咁衰, 外遇既野唔係講玩的.

大宅

AudiQ7 發表於 19-8-26 17:52
係邊度可以睇?我Utuxxe 搵唔到

MyTV 一星期唔係免費?
依家睇仲睇到第一集,9:30 後就唔得了

珍珠宮

回覆 PTMCYS 的帖子

你講得好好, 睇野好準, 你開始解開左我好多年前既一個迷團

子爵府

anna59 發表於 19-8-26 18:42

你講得好好, 睇野好準, 你開始解開左我好多年前既一個迷團 ...

哈哈, 咁玄? 最緊要幫到妳!

其實啱聽妳就覺得好, 唔啱聽, unlike加投訴, 識幾耐都係咁, 打幾大段野都無用 , 相逢可必曾相識!

做人講笑吹吹水又一天, 幫到人更好了, 放開下, 好又一天, 唔好又一天.

珍珠宮

你吾系吹水,講得好有道理,解開左我一個超過二十年嘅心結,有D野,同D姊妹講,根本就無答案。不過,鄧你吾底,比D jm 鬧你。
樓上Djm, 吾好鬧佢啦!其實佢吾糸為男人出軌揾籍口,幫男人講好話,只不過,分析男人心理詐,今日,我亞媽先講,男人同一個女人結婚,但未必真心鍾意個老婆。
總之,吾該晒,祝你工作愉快

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我老公都好似你咁,自認專一好男人,
但我唔會信哂,
一世流流長,無人知將來會發生乜事,
任何事情,好多時只欠一個契機,
希望你永遠記得你專一嘅心。

其實我和老公講定,
佢做初一,我會做十五,
佢對我好,我都會對佢超好,
佢對我唔住,我都唔會客氣,
當然我未必做,但我保留報復嘅權利,
男人好自為之吧。

大宅

回覆 HKKT 的帖子

照咁睇佢同小三都未必會長久。其實係幾時嘅事?同小三耐咗冇激情,可能就想返轉頭。

子爵府

anna59 發表於 19-8-26 20:57

你吾系吹水,講得好有道理,解開左我一個超過二十年嘅心結,有D野,同D姊妹講,根本 ...

妳怎會理解到我比上面D C9鬧呢? 實情完全沒有!

我不是在這裡識朋友, 更不是溝女搵食, 只係路過分享一下人生的經驗和看法, 希望給人多一個角度分析事情, 解開心結, 唔好咁灰, 曾有人問, 正正常常的男人, 有無咁得閒無聊, 上來同C9 吹水? 無目的才怪..... 咁我又真係咁喎, 我會係街市同C9 逼買平野, 又會好無聊跟太太仔仔說爛gag, 等屋企唔好咁靜, 做人既野開心可以好簡單....

我工作亦有壓力.... 但唔會用叫雞, 飲酒, 食煙來減壓, 更不會找小三, 因為不會減到壓的, 反而更煩, 女人都係煩, 又會傷害身邊的人, 何必? 我會選擇寧靜, 無目的在街上行, 留意途人, 靜靜的思考, 欣賞自己擁有的, 已經可以放鬆不少.

但多謝妳的支持, 如我怕人鬧我可以說討好人的說話, 但我覺得更無聊...... 我沒有傷害人, 說真話就是不討好人的, 笑駡由人吧, 有時比人鬧會覺得好笑, 講真的, 了解其他人的思想反應, 亦是學習........ 這裡不是我的全部世界, 不要太認真.

首頁
34567...14

尾頁

跳至