夫婦情感

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

積極的人 發表於 19-8-24 14:35
我都唔夠勇氣去看這電視劇,不想觸景傷情。現在老公話知錯,要做返個好老公,對我好好,但有時想起之前發 ...

同你一樣

大宅

今朝睇哂5集,喊到腫哂,好感觸!又係好好先生,上一秒先氹得個老婆開開心心,轉頭就話唔愛了!仲要只剩親情,咁只有親情都唔可以放底人架嘛!

大宅

回覆 積極的人 的帖子

如果真係知錯就好,我一路睇住劇集,都唔敢同老公研究劇情

大宅

chu媽 發表於 19-8-24 15:48
回覆 積極的人 的帖子

如果真係知錯就好,我一路睇住劇集,都唔敢同老公研究劇情 ...

我老公一聽到套戲講小三,立刻轉左台,無論乜野,有關於出軋,都轉台或熄機

珍珠宮

回覆 積極的人 的帖子

其實, 你個心條刺系永遠拔吾走, 你同佢嘅関係可能已經生疏左好多, D男人以為做番D野可以補償番, 以為無嘢, 過到骨, 其實只系自己厄自己

大宅

laufunhong 發表於 19-8-24 15:28
今朝睇哂5集,喊到腫哂,好感觸!又係好好先生,上一秒先氹得個老婆開開心心,轉頭就話唔愛了!仲要只剩親 ...

仲要將責任推哂落女人身上

大宅

minna456 發表於 19-8-24 17:16
仲要將責任推哂落女人身上

其實想享齊人之福,永遠拖泥帶水

大宅

再講起,我依然可以即刻哭出來!諗番起我老公,有無人會相信,每天我的早、午餐也是佢準備,早餐有自己沖的港式奶茶,烘多士、烚蛋/雞蛋,有時煎pancake ,French toast,而早餐的麵包也從不用我去買,很幸福吧 !午餐也是整早餐時新鮮整,絕對不會食隔夜餸,每天整好才匆匆忙忙咁返工。十多年黎,基乎風雨不改,我認為這應該是很有愛吧?結果..咪一樣受唔醜女誘惑,將這18、19 年對我的好,轉移槍口,向醜女發放了,有沒有人明白我後知後覺的痛?

雖然現在和好了,但心入面這些痛又幾時先能平復嗎?

大宅

回覆 laufunhong 的帖子

一個人要變,係你估唔到,認識我地兩公婆嘅人都以為老公係好好先生,同老公,点會有人估到佢會出軌

大宅

chu媽 發表於 19-8-24 19:11
回覆 laufunhong 的帖子

一個人要變,係你估唔到,認識我地兩公婆嘅人都以為老公係好好先生,同老公,点會 ...

對對對!希望你先生已經完全清醒!重過新生活

珍珠宮

總括來講,男人系吾可信,我始終對男人有點保留

男爵府

chu媽 發表於 19-8-24 05:47
回覆 綠茶新地 的帖子

但係個老公仲好理直氣壯咁出去搵食,有問題唔係應該想辨法去做d野可以令兩夫妻重拾 ...

樓主,好明白,但聽得太多例子,要離就離而且永不回頭個隻。

唯有講緣盡

子爵府

laufunhong 發表於 19-8-24 17:34
再講起,我依然可以即刻哭出來!諗番起我老公,有無人會相信,每天我的早、午餐也是佢準備,早餐有自己沖的 ...

你們有沒有小朋友?
我覺得好睇個男人對婚姻的看法和目的, 例如他是愛感覺? 愛性? 還是愛一份不容易建立的互信和經歷.

男爵府

chu媽 發表於 19-8-24 05:49
回覆 minna456 的帖子

乜原來d愛情咁唔襟擺,咁唔保鮮架咩

幾歲人?今日先知?BTW, 亦有科學根據。愛情賀爾蒙好似只有三年

子爵府

chu媽 發表於 19-8-23 23:11
今晚睇完田蕊妮套劇,佢老公話對佢只有親情冇愛情,好難過,結左20年婚,依家就話冇愛情,當初唔係因為愛先 ...

我好隨緣看電視, 好少追劇. 咁啱有集講"大塊田"和"老簾"去婚姻輔導, 大塊口好惡咁一輪咀話佢咩野都做晒, 唔係佢咩野都唔成, 表現太硬正剛強, 可能我又不嬲唔鍾意"大塊田", 而個小三之前做旅遊節目, 我覺得佢幾中女(補充, 唔係年齡謏岐視, 只覺得無端端上左位, 唔知靠咩關係), 都無咩好感, 但依個劇集拍到佢有少少味道, 我爆左句, 女人太惡太硬正/咩野都做晒, 令男人無重要性, 唔夠溫柔, 咁叻咪唔洗男人咪失敗囉, 跟本唔明男要什麼, 比我係老簾都揀個溫柔的啦, 男人始終要有征服感的.

身邊的太太好反感, 鬧鬼我說..., "唔通個老婆老左又搵過件後生, 唔可以嫌棄糟糠的....." 又係睇到喊..... 我知講錯說話, 快快補鑊, 我話比我會揀個女仔, 唔要大塊田, 因為我不嬲都唔鍾意佢, 當然唔係講搵個來代替妳啦, 係唔會的, 妳已經有個很好的老公, 跟本唔洗再搵野黎擔心... 跟住就無理佢..., (其實我係個好重情, 重大家經歷和承諾的人, 見靚女會望下, 但唔會有心去接近, 會保持距離, 唔會口花花, 跟本無興趣玩偷情依家野, 係有男人唔會諗的 ).

我諗男女主角在互相愛對方, 變了女尊男卑, 令男方無癮, 中間忽略了一些對方的需要, 錯失了扭轉的時機, 唔會一下子由好愛, 變為親情的.

男爵府

PTMCYS 發表於 19-8-24 23:36
我好隨緣看電視, 好少追劇. 咁啱有集講"大塊田"和"老簾"去婚姻輔導, 大塊口好惡咁一輪咀話佢咩野都做晒, ...

你又真係抵鬧~有咩理由幫個小三講說話點樣睇都係個男嘅唔啱架啦~個女主角細細個嗰陣已經係強勢架啦~男主角都知道先同人一齊~而家又話中意個溫柔嘅~簡直離譜

大宅

回覆 mingmama 的帖子

所以話當雨老婆是但一方覺得有問題嘅時候,唔係應該講出黎,大家一齊解決,而係不滿對方嘅人走出去搵其它男人或女人出軌咩

大宅

chu媽 發表於 19-8-25 06:51

所以話當雨公婆是但一方覺得有問題嘅時候,唔係應該講出黎,大家一齊解決,而係不滿 ...

大宅

回覆 chu媽 的帖子

打錯,應該係兩公婆

男爵府

chu媽 發表於 19-8-25 06:51

所以話當雨老婆是但一方覺得有問題嘅時候,唔係應該講出黎,大家一齊解決,而係不滿 ...

就係啦~啲男人總係幫自己講說話~為自己做錯嘅嘢搵藉口~仲有啲明知人哋有老婆都要痴埋去嗰啲賤女人都係非常可惡

首頁
12345...14

尾頁

跳至