夫婦情感

跳至

首頁
45678...14

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

soso1227 發表於 19-8-26 21:33
回覆 PTMCYS 的帖子

我老公都好似你咁,自認專一好男人,

男人古惑野我梗知(好彩無生女), 所以我好錫太太, 以太太為先, 財政太太起碼佔六成, 如果我變心都抵死. 亦經常教仔仔照顧媽媽和家庭責任的重要, 當然他要理解和實行不容易.

跟太太相識19年了, 仍然以太太為目標, 怎樣共渡餘下的日子..... 早兩日, 跟太太行街(因為太太之前幫我算命, 說我只有70幾歲, 佢會長命過我), 我過馬路時拖住佢, 感慨地跟她說, 我餘下只有30年照顧妳的時間咋, 妳要珍惜依段時間呀~ 不過...可能最尾幾年, 反過來妳要照顧我呢..... 她微微笑, 咁都無辦法啦......

我較為著重大家的感情, 相識, 共渡日子, 但我們除了結婚時說過一生一世, 其實沒有多說發誓的說話, 大家都係成年人, 要變好容易, 我座佑銘係, 努力每一天.

自認專一好男人 ---> 唔係自認專一, 但想回應, 唔滾唔係無機會.....

大宅

PTMCYS 發表於 19-8-26 15:49
算吧, 不要再想回這些, 跟他重新再開始向前走人生的路.....

希望我可以啦!但個心又拿住拿住,好辛苦!久唔久又挑你一下!

希望我地永遠可以保持咁好咁sweet啦,但自從佢出軌後,我情緒真係好唔穩陣,真係好辛苦!我要對自己說加油!

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

chu媽 發表於 19-8-24 10:46
回覆 fishwawa 的帖子

所以話男人都係自私

男人自私,女人自利,成日將婚姻當投資,當係被動收入。各懷鬼胎。

別墅

回覆 laufunhong 的帖子

大家係同路人一想起佢背叛過自己,我就發癲

很難想像點樣可以一路同佢行落去
過去的謊言太多
佢依家一言一行
我好難説服自己
去再無條件信任佢

我只想能過之前簡單的生活
只怪自己從前放他在一個重要的位置
而對方根本不在意自己

現在人生充滿懷疑

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

哈哈,男又好,女又好,要滾大把機會。你和老婆好sweet 呀,你老婆能令你想去照顧佢,佢已經係一個好成功嘅太太。

男爵府

2019新春慶豚圓

soso1227 發表於 19-8-27 11:59

哈哈,男又好,女又好,要滾大把機會。你和老婆好sweet 呀,你老婆能令你想去照顧佢, ...

佢老婆係一個非常幸運的女人

男爵府

laufunhong 發表於 19-8-26 22:46
希望我可以啦!但個心又拿住拿住,好辛苦!久唔久又挑你一下!

希望我地永遠可以保持咁好咁sweet啦,但自 ...

性關係正常嗎? 點解我咁講, 當吵架和合後, 如做了一次較滿足的愛, 係可以把之前的隔膜打開, 又或無咁嬲, 因為當中其實有一中交流平時係無既, 但要處理得好小心, 要令女性放鬆, 投入.

如以前較平淡, 男方就係要識掌握跟以前不同的表達, 美滿後女方會問點解感覺唔同既, 如果答一句"因為妳而重身改變", 無論在技術上能否滿足, 應該都有誠意分吧.

男爵府

2019新春慶豚圓

PTMCYS 發表於 19-8-27 14:19
性關係正常嗎? 點解我咁講, 當吵架和合後, 如做了一次較滿足的愛, 係可以把之前的隔膜打開, 又或無咁嬲, ...

呢樣我非常同意~性真係可以將隔膜打開~所謂床頭打交床尾和~有時吵架後來一場床戰係可以加深彼此之間的交流~完事後互相深情對話~大家的感覺都可以重燃起來

男爵府

soso1227 發表於 19-8-27 11:59

哈哈,男又好,女又好,要滾大把機會。你和老婆好sweet 呀,你老婆能令你想去照顧佢, ...

我老婆好被動, 越來越自閉, 淘寶, 煲劇, 溫興趣班的書, 就自得其樂, 有飽飯食就得, 有時還會發呆....., 成日話我係屋企阻住佢..... 依家連游水都唔陪我(怕晒早), 我變左捉仔仔陪我游水, 乘機親下子 .....

我一回家就成日叫佢, 攪住佢, 唔比佢成日唔出聲, 攪到佢唔陪我玩又會攪亞仔, 唔比佢地成日睇手機, 有時會好無聊, 但屋企係要有聲氣的, 其實男人做主動會容易點..... 唔怕面懵.

佢已經係一個好成功嘅太太 ---> 我都唔知咩原因, 我成日話佢落左我降.... 不過我覺得有機會係前世的緣份.... 唔係想講宗教, 不過世事好奇怪, 好多野好似整定的, 無原因的.

男爵府

mingmama 發表於 19-8-27 12:21
佢老婆係一個非常幸運的女人

唔可以咁講, 我有好多缺點的, 每個人都有優點, 只要妳懂欣賞....

現在離開非常幸運, 還差十萬九千里!

別墅

回覆 mingmama 的帖子

但一諗到佢d性技巧係同其他女人訓練出黎,心中條刺又痛過

恕我太小氣
我接受唔到結婚後被背叛
接受唔到佢瞞著我同其他女人上過床

佢依家答應我佢以後剩係同我一個人上床,
我好感觸
但覺得一切太遲了

男爵府

Jnm 發表於 19-8-27 17:09

哎呀! 幫緊"貼主"改變想法, 妳倒我米.......

大宅

PTMCYS 發表於 19-8-27 14:19
性關係正常嗎? 點解我咁講, 當吵架和合後, 如做了一次較滿足的愛, 係可以把之前的隔膜打開, 又或無咁嬲, ...

性生活很好,確實出軌後感覺到佢更落力我亦好滿足,兩人之間是更close 的!就是心頭未能放下,偏偏只向壞方向諗,為何要有這慘痛經歷先會咁樣成長

複式洋房

laufunhong 發表於
性生活很好,確實出軌後感覺到佢更落力我亦好滿足,兩人之間是更close 的!就是心頭未能放下,偏偏只向壞 ...

我老公出軋後,比以前對我更好,好細心,但性生活就和以前一樣平淡,我都唔知佢係唔係重愛我,定只係補償。以前分房瞓,一至兩星期一次,現在一起睡,就一星期二㳄,大約15分鐘左右,但係我都唔知點,想親近,又想拒絕 ,我驚同我做時,佢個心諗緊邊個

公爵府

積極的人 發表於 19-8-27 21:20
我老公出軋後,比以前對我更好,好細心,但性生活就和以前一樣平淡,我都唔知佢係唔係重愛我,定只係補償 ...

分房瞓真係大忌,
以後唔好了。
你地次數和時間都好正常,
你覺得平淡係因為太公式?
既然你想重新接受佢,
兩夫妻一定要有良好性生活,
不如你當佢服務你,
你想點,要提出來要佢滿足你,
或者去下旅行丶試新環境和地點,
女人唔需要咁保守和被動。
當然你也要肉緊D讚下佢表現,
等佢繼續努力就冇時間諗其他人。
加油呀!

公爵府

Jnm 發表於 19-8-27 17:09

你老公衰,但你之前有做錯嗎?
如果大家之前都有不完美,
一切重新開始,
你當佢係新男友得唔得呢?
如果佢真係改,
衣不如新 人不如故呀。

大宅

回覆 積極的人 的帖子

我老公都50有多,但係喺佢出軌之後,依家同佢做嘅次數已經少,而且有時做嘅時候起初佢會硬,但係唔到5分鐘就會軟左,無法繼續,我有問過佢係咪因為有得比較,所以對我冇性趣?佢就成日都話年紀大影響左能力同次數少左,但係我就好唔開心,唔係因為佢滿足唔到我,而係好似以上 jm所講,一對夫妻,性生活係好重要,即使係我地呢個年紀

別墅

回覆 soso1227 的帖子

我之前對佢態度好差,成日鬧佢當時我大緊肚,佢出去叫雞
Keep左兩年 我都無發現

直到半年前,我發現左
佢應承會改過唔會再去

但我唔信佢
成日疑神疑鬼
依家兩三日我又拎件事出黎嘈

我接受唔到
但又唔想個家散

進退兩難

複式洋房

soso1227 發表於 19-8-28 03:33
分房瞓真係大忌,
以後唔好了。
你地次數和時間都好正常,

在我未知佢出軋前,已叫佢返房瞓,但佢話自己避寒聲大,況且因為小朋友緣故,已分房瞓十多年。 
之前大公式,我諗係佢太攰,而且佢對這些不太熱衷(年軽時也是一樣,況且已50歲)
出軋後,我想改變,有提出新野,但佢話不需要,好似之前咁就可以。我有說過,我都會悶,每次都一樣,好似食飯咁,需要飽,但永遠是快餐,款式一樣,我話佢,你唔悶都唔會出軋。

複式洋房

chu媽 發表於 19-8-28 06:05
回覆 積極的人 的帖子

我老公都50有多,但係喺佢出軌之後,依家同佢做嘅次數已經少,而且有時做嘅時候起初 ...

我都係咁,覺得愛我,就要做出來,所以有時,我要求做多啲,但係做完都係唔開心,我都諗住放棄

首頁
45678...14

尾頁

跳至
熱門主題
del ... 2 3
del ... 2 3 4 5 6
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊