夫婦情感

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

今晚睇完田蕊妮套劇,佢老公話對佢只有親情冇愛情,好難過,結左20年婚,依家就話冇愛情,當初唔係因為愛先會結婚咩

大宅

回覆 chu媽 的帖子

其他,究竟愛情係乜嘢呢? 究竟怎為之冇咗愛呢?

大宅

回覆樓主:

我覺得耐左就係親情,一樣咁關心同愛護對方,但當中要仲有愛。

男爵府

chu媽 發表於 19-8-23 23:11
今晚睇完田蕊妮套劇,佢老公話對佢只有親情冇愛情,好難過,結左20年婚,依家就話冇愛情,當初唔係因為愛先 ...

基本上好多夫妻結得婚耐都係咁。
原來仲有好多各自各搵食,真係估佢唔到

大宅

回覆 chu媽 的帖子

我都係好感觸,心仲好心酸,唉

大宅

回覆 綠茶新地 的帖子

但係個老公仲好理直氣壯咁出去搵食,有問題唔係應該想辨法去做d野可以令兩夫妻重拾當年嘅愛咩,老公係選擇拋棄舊愛,一個由細都大一齐左幾十年嘅人,而去尋找另一人去搵個一份新愛,到呢個相處左十幾,廾十年後,又同人講冇左愛又得返親情

大宅

回覆 minna456 的帖子

乜原來d愛情咁唔襟擺,咁唔保鮮架咩

大宅

回覆 Perpersis 的帖子

乜原來d愛情咁唔襟擺,咁唔保鮮架咩,即使只淨返親情,都唔可以去搵小三

伯爵府

大家咪咁傻,
有人出軌,就係要比藉口自己,
等自己出軌得理直氣壯!
過好,每一天!

大宅

今晚睇完田蕊妮套劇,佢老公話對佢只有親情冇愛情,好難過,結左20年婚,依家就話冇愛情,當初唔係因為愛先 ...

珍珠宮

或者當初吾系真正鍾意個老婆呢,所以,結婚果個,未必系最愛

大宅

好媽媽勳章

其實唔使理對方講咩,講既人系想自己好過,聽既人只要明白對方己經變左,己經唔愛,越介懷對方講既野只會令自己質疑自己有問題。分開只有一個理由,就系。唔愛。

別墅

男人花心係定律
佢控唔控制到係另一回事

大宅

回覆 fishwawa 的帖子

所以話男人都係自私

大宅

fishwawa 發表於 19-8-24 07:20
大家咪咁傻,
有人出軌,就係要比藉口自己,
等自己出軌得理直氣壯!

我都覺得係咁

珍珠宮

其實,好多結婚耐嘅夫婦, 都有呢D問題,有好多糸, 傾過, 對方覺得冇問題,吾去解決, 提出離婚,對方吾答應, 問題一直卡住, 感情吾系咁簡單, 特別糸中年人,原來糸好複雜, 涉嫌仔女同利益, 只不過, 有D人自私, 所以咁多婚外情

大宅

anna59 發表於 19-8-24 11:44
其實,好多結婚耐嘅夫婦, 都有呢D問題,有好多糸, 傾過, 對方覺得冇問題,吾去解決, 提出離婚,對方吾答應, ...

男人耐咗就會有千萬個借口?我就選擇釋放自己放下自在?何必辛苦自己冇人幫到你?世上冇咗誰人也可以生活落去!

珍珠宮

回覆 stella^^ 的帖子

系呀!不如分居好過所以, 就算結左婚, 重心吾好放曬落老公度, 要有番自己的生活及興趣, 如果對方變心,就放生大家吧

大宅

anna59 發表於 19-8-24 13:03
回覆 stella^^ 的帖子

系呀!不如分居好過所以, 就算結左婚, 重心吾好放曬落老公度, 要有番自己的生活及興 ...

英雄所見略同冇錯!不過可能性格問題我是大女?一早要出社會工作幫助生計,亞媽又好硬淨教度有方?所以比較獨立自主路係靠自己行冇有怕!

anna59    發表於 19-8-24 13:49

大宅

我都唔夠勇氣去看這電視劇,不想觸景傷情。現在老公話知錯,要做返個好老公,對我好好,但有時想起之前發生的事,都會好傷心。我的心總是不能回到從前,雖然他已經盡力維繋,去邊都會拖住我,交代行跡,手機任check, 我想做甚麼,去邊度,佢都會陪住我,但我並不能放鬆

QUEEN314    發表於 19-8-24 16:00

首頁
12345...14

尾頁

跳至