時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

國泰航空:吳敏兒不是我們的人
轉載自觀察者網

8月23日下午,國泰航空官方微博針對香港職工盟主席吳敏兒關於國泰航空的言論發布聲明稱:

1.職工盟及其屬下的空勤人員總工會,均與國泰航空公司無關。

2.吳敏兒女士不是國泰航空員工。吳女士的觀點及言論並不代表國泰航空的立場。

此前,吳敏兒曾多次在個人社交賬戶發文公開支持香港示威者,並污衊香港警察是“黑警”。

8月23下午,吳敏兒和此前被國泰航空解僱的港龍工會主席施安娜等人,在社交媒體上發起直播,打著所謂“捍衛言論自由”的旗號要求國泰撤銷解僱決定。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

係,無關係!只係職工盟搞出嚟嘅爛鬼總工會,無公信力,次次國泰搞事都有佢份,為搞事而搞事!

好多公司都有呢個爛鬼總工會,例如新巴九巴!

伯爵府

醒目開學勳章

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

CX應該想炒佢好耐,成日係度搞罷工分化,仲唔襯依次咁好機會去瘀血咩

男爵府

janice_cat 發表於 19-8-24 09:43
係,無關係!只係職工盟搞出嚟嘅爛鬼總工會,無公信力,次次國泰搞事都有佢份,為搞事而搞事!

好多公司都 ...

但係小眾工會,得十個八個司機

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

老闆睇到佢篤眼篤鼻,成日係公司搞搞震,唔炒你炒邊個

男爵府

回覆樓主:

其實私人公司炒人就炒人啦,要比咩原因,人地跟足勞工法例賠比你,你可以投訴咩姐?
你搞到咁大個公關災難比公司,我係你老闆都想炒你啦

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

stellababe 發表於 19-8-24 09:38
國泰航空:吳敏兒不是我們的人
轉載自觀察者網

見到賣國賊

子爵府

佢唔係以為咁樣嘈嘈閉發爛咋人哋就會請佢返去吖嘛?

大宅

janice_cat 發表於 19-8-24 09:43

好多公司都 ...

見到有李卓x賣國賊係度,就知係為搞事而搞事啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

惡晒航空:吳敏兒不是人!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

kitlinggloria 發表於 19-8-24 11:58
其實私人公司炒人就炒人啦,要比咩原因,人地跟足勞工法例賠比你,你可以投訴咩姐?
你搞到咁大個公關災難比 ...

咪係,咩無理解僱,一定要請你一世既咩

首頁

尾頁

跳至