時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

(1)後生仔應該去考警察,由內部開始改變
(2)以後唔淘寶,實際支持,唔好講一套做一套
(3)如果份工要返大陸嘅,辭左佢,同班年輕人一齊抗戰,佢可以為你擋子彈,你唔係唔可以為佢辭工呀嘛?

rose-mag  政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台  發表於 19-8-24 13:43

子爵府

回覆樓主:

仲有持有外國護照都撕爛,陪年青人一齊撑革命,唔好撑完就自己有後路。
嗰班所謂議員,乜野爸爸媽媽發起人,唔好雙重國藉先啦。

緣份的天空    發表於 19-8-24 11:58
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

大宅

fitceo 發表於 19-8-24 10:04
仲有持有外國護照都撕爛,陪年青人一齊撑革命,唔好撑完就自己有後路。
嗰班所謂議員,乜野爸爸媽媽發起人,唔 ...

yes, 成日代香港喺世界論壇發言嗰位都係,自己有外國passport 就周圍「代表」香港講嘢。

緣份的天空  [/b  發表於 19-8-24 11:59

子爵府

剩係第二點 我相信好多人做唔到

我身邊好多人反政府 仇警 都係日日上淘寶

公爵府

小蘋果2號 發表於 19-8-24 10:06
yes, 成日代香港喺世界論壇發言嗰位都係,自己有外國passport 就周圍「代表」香港講嘢。
...

係!

剪埋回鄉證

珍珠宮

持住有外國護照撐班暴徒嗰d人最賤,我同學就係咁,佢話香港玩死咗佢有加藉,到時未走law.心腸差到....

meow_day    發表於 19-8-24 12:56
HehaKK    發表於 19-8-24 11:37
hahaha789    發表於 19-8-24 11:18

大宅

回覆樓主:

仲有,唔好一邊話反中國,一邊又走上深圳食玩買,响香港唔好飲喜茶

公爵府

MrsBlueBlue 發表於 19-8-24 10:07

連示威用嘅眼罩口罩都要淘寶 我覺得應該要買made in usa先係實際行動支持

子爵府

三國1 發表於 19-8-24 10:10
持住有外國護照撐班暴徒嗰d人最賤,我同學就係咁,佢話香港玩死咗佢有加藉,到時未走law.心腸差到....
...

呢d人個心先最毒,鄙視!
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

琥珀宮

MrsBlueBlue 發表於 19-8-24 10:07

喂呀,口罩黑衫唔淘寶唔通買日本韓國貨?咁要加錢裝備物資架喎

大宅

同中資企業有業務關係的都要辭了呀
昨日見到會計界示威,好像他們的大主顧都係國內公司呀

大宅

回覆樓主:

快D移民

男爵府

其實我覺得真係要讀多啲書,裝備自己,或者你將來係改寫歷史嘅一份子,或者將來你改變唔到啲乜嘢,知識就係你嘅資產,呢度唔需要你,咪去第二度闖囉!

子爵府

小蘋果2號 發表於 19-8-24 09:47
(1)後生仔應該去考警察,由內部開始改變
(2)以後唔淘寶,實際支持,唔好講一套做一套
(3)如果份工要 ...

其實佢哋想推倒洗牌,就更加要好好讀書。好似幾間大公司ceo落台,唔讀好書好好做十零廿年,都唔洗慌有機會坐上去話事啦。樓主講嘅(1),諗起佢哋比心機坐上一哥個位,仲可以有指下屬做嘢喎。後生仔急功近利只用暴力,都唔諗長遠d。

然後支持者又甘願被佢哋推倒份工(經濟差一定會炒人),真好偉大。希望佢哋可以快d辭職支持,等我哋想過正常生活的人保住個飯碗。

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

keikeicat 發表於 19-8-24 10:28
其實我覺得真係要讀多啲書,裝備自己,或者你將來係改寫歷史嘅一份子,或者將來你改變唔到啲乜嘢,知識就係 ...

支持

侯爵府

三國1 發表於 19-8-24 10:10
...
好多呢d人,有人話我「咁我有自由走阿嗎?你都可以走」,「咁你仲對香港嘢咁多評論」,「咁我而家住香港,到時,,最多返邊度邊度」,,,「返」即根本唔想留香港,不過d人搵唔到野做所以返來香港拿着數,,好鬼cheap

珍珠宮

keikeicat 發表於 19-8-24 10:28
其實我覺得真係要讀多啲書,裝備自己,或者你將來係改寫歷史嘅一份子,或者將來你改變唔到啲乜嘢,知識就係 ...

同意
起碼有選擇先

侯爵府

Ivan媽 發表於 19-8-24 10:13
仲有,唔好一邊話反中國,一邊又走上深圳食玩買,响香港唔好飲喜茶
仲要話「比人查啊」,,我都o咗「你唔係好憎?你上去做野啊?」「無,想去食野行街姐」,,,,咁,,,你中意啦,,最搞野係娶個內地老婆不過好討厭大陸,,好奇怪

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

我個黃媽FB 朋友一路係FB 咒人撐警死全家,又一邊係淘寶group 分享淘野

meow_day    發表於 19-8-24 12:57

首頁

尾頁

跳至