夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

當自己一直以為自己好幸運好幸福,甚至連其他人眼中都覺得係最幸福的人,發現原來個老公有婚外情,我比其他人更痛苦,更不懂面對,兩年前,我都好天真甘相信自己好幸福,老公對自己好好,甚至死蠢到個老公晚晚夜返,都會信曬佢,夜返係因為太忙,直到有一日個老公換Iphone 唔小心set 左所有相可以share, 我先發現真相!

大宅

crazydog 發表於 19-8-24 22:04
當自己一直以為自己好幸運好幸福,甚至連其他人眼中都覺得係最幸福的人,發現原來個老公有婚外情,我比其他 ...

原來兩年前個仔病左要住院,住左5日,其中有一日係星期日,佢都話公司好忙,行唔開,我都相信佢,甚至連我因爲身體唔舒服,要住幾日醫院,佢可以晚晚都出現醫院幾分鐘就走,我都信佢,因為工作忙行唔開,原來真相係佢同個女人一齊,點解自己會甘蠢,之後我同佢攤牌,佢話唔會再範,初初我又死蠢,又再信佢,點知原來一切都係自己太天真!

大宅

crazydog 發表於 19-8-24 22:05
原來兩年前個仔病左要住院,住左5日,其中有一日係星期日,佢都話公司好忙,行唔開,我都相信佢,甚至連我 ...

呢兩年我一同佢傾,最叻個句,唔好再提啲舊事,發曬我脾氣,但其實呢兩年,佢已經好小心,什至佢都呃緊佢自己,個老婆唔會知,個老婆唔會再發現,自己個老婆好蠢,其實,我唔係蠢,只係我一直唔面對,呢兩年,我真係過得好苦,經常失眠,什至情緒失控,出現抑鬱,要睇精神科,如果唔係我有小朋友,我應該已經離婚⋯⋯

大宅

crazydog 發表於 19-8-24 22:05
呢兩年我一同佢傾,最叻個句,唔好再提啲舊事,發曬我脾氣,但其實呢兩年,佢已經好小心,什至佢都呃緊佢 ...

最慘,我唔可以同人講,礙於,好多人眼中,佢係一個好好老公,我相信,我同人講,只會係覺得係我太重疑心,係我諗多左,呢兩年,其實我同單親無分別,星期一至六,基本上我係唔會見到個老公,小朋友都成日話唔鐘意爸爸,因為一星期先見到爸爸一日,呢兩年我日日夜夜都好想離婚,反正我同佢都好似零溝通,點解我仲要甘痛苦,其實在甘落去,我好驚有一日,我頂唔住會自殺,有無人教我應該點做?我真係唔知我點行落去⋯我真係覺得好辛苦,有無人可以教我點做?

子爵府

crazydog 發表於 19-8-24 22:06
最慘,我唔可以同人講,礙於,好多人眼中,佢係一個好好老公,我相信,我同人講,只會係覺得係我太重疑心 ...

為左仔女,要堅強

大宅

牛年勳章

最慘,我唔可以同人講,礙於,好多人眼中,佢係一個好好老公,我相信,我同人講,只會係覺得係我太重疑心 ...

首先想問,你有冇同其他人講過你現況?

大宅

或者將你整件事係呢到講先呀! 我同你一樣,以前自己生活係幸福之中,直至那一天....要面子的我,也沒有朋友可以傾,只好上Bk 求助

正如好多jm 說,步署下,直到自己有能力,兒子大了,解脫吧!

大宅

冷靜d,既然佢有咁既選擇,點解唔放大家一條生路,呢個世界唔會話冇左邊個唔得,個地球唔會因你而停轉!為左自己同小朋友,放手啦!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 爸B勳章

人係為自己生存,為自己負責任,人生匆匆幾十年,與其生活得唔如意,不如放生大家,無謂同一個冇血源既人紏纏,令到自己迷失做人既方向,好好跟小朋友生活可能仲開心如意。

別墅

路程是由人計劃而行動出來的…… 與其日夜諗个老公点点点……不如做好兩手準備:……例如衣、食、住、行!

有時做女人要有自己的事業,在家做少奶奶(好听叫幸福唔洗做、唔好听叫 脫節)……一個唔該冇人養、又冇經濟能力、硬食!想走也冇能也不能!

珍珠宮

如果自己有能力,帶埋小朋友走吧,何苦難為自己、辛苦自己呢!

大宅

咁你先生有無斷出面果個?

大宅

godsaveme 發表於 19-8-24 22:20
首先想問,你有冇同其他人講過你現況?

曾經同兩個朋友傾過,兩個都叫我唔好離婚,話小朋友細,比個機會大家⋯⋯

大宅

ddfannybb 發表於 19-8-24 23:53
如果自己有能力,帶埋小朋友走吧,何苦難為自己、辛苦自己呢!

我未有抑鬱前,係有能力,最開始抑鬱,要食藥後,我就返唔到工,我之前份工,係做金融,但時時刻刻要轉數快,之後要食藥,成個大痴痴迷迷,我根本就無可能返工

大宅

chukamchun 發表於 19-8-25 00:29
咁你先生有無斷出面果個?

佢話有,但從佢的行為,我知道唔係,佢本身日日返到屋企,日日delete通話紀錄⋯我仲知道佢經常delete what’s app record...一個正常人唔會甘做⋯

翡翠宮

你都識講同單親無分別
你估你個仔睇唔睇到大人既痛苦?
咁又叫咩家庭生活?
自己厄自己

公爵府

mini1204 發表於 19-8-25 01:36
你都識講同單親無分別
你估你個仔睇唔睇到大人既痛苦?
咁又叫咩家庭生活?

小朋友又吾like爸爸,又同你無交集,甘keep黎做咩

大宅

回覆 crazydog 的帖子

我當初知道老公出軌的時候,我都相信唔到,因為佢係一個好好先生,好大哥,對朋友又冇計較,有義氣(尤其是特別鐘意幫d女同事,女朋友),我知道嗰刻真係不知所措,唔知点算,因為從來冇諗過一個咁好嘅人都會出軌,我有同朋友傾過,大前提係我仲愛唔愛佢?佢有冇即刻斬纜?同我可唔可以忘記佢對我所做嘅傷害?之後又要睇下佢嘅行為有無真心想補救等等嘅野

大宅

牛年勳章

crazydog 發表於 19-8-25 01:03
曾經同兩個朋友傾過,兩個都叫我唔好離婚,話小朋友細,比個機會大家⋯⋯
...

我同你情況差不多,好好先生出軌,自己後知後覺晴天霹靂。個人快崩潰,我頂唔順,同我媽和妹講咗,又話埋俾一個好朋友知,佢地好支持我,初期日日what app電話問候,我朋友見我唔妥又會出來陪我,我好感激佢地陪我度過呢過難關,否則唔自殺都depression 。

所以,建議你多D揾家人朋友傾,對你個病有幫助。另外最重要一點係自己睇開,做好離開嘅準備,不是要你即刻走,衹係當你有足夠條件(包括心理上/經濟上)隨時可離開時,你個心會定好多,唔會咁徬徨。

加油呀!不要再自己鬱住,積極面對,唔開心上來傾下,這JM好有智慧,不防聽聽。

別墅

媽媽抑鬱、爸爸成日唔返屋企、維持一個咁嘅家庭俾小朋友真係對佢好?
相反勇敢放生大家,放低件事後精精神神做個好媽媽,同小朋友兩個個開心生活,可能仲好
你痛苦小朋友會明白,唔使怪自已ga,愛小朋友都要愛自己,你開心佢都會開心
如果夠理智,唔離婚但當佢ATM就算;如果接受唔到就走啦,拎贍養費過新生活

首頁

尾頁

跳至