夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019勳章

crazydog 發表於 19-8-25 01:10
佢話有,但從佢的行為,我知道唔係,佢本身日日返到屋企,日日delete通話紀錄⋯我仲知道佢經常delete wha ...

我c6係自己同我講對我不忠,佢話一開始行錯左之後好後悔。個女人係佢下屬,係工作上多左接觸c6打持不住就出事!佢話錯左兩次之後同個女人講要斷,但個女人唔肯,要斷就話要將件事講出來同搵我,咁我c6無用又驚就拖拖拉拉好多年!有一日我同佢為左其他事爭執佢自己供出黎!話好辛苦被個女人威脅好多年,由始至終佢都無中意個女人,只是一開始好奇又有人送上門,上左兩次床就唔想繼續,同埋佢以為自己可以甩到身,話錯恨難返......件事比我知到今日差不多一年,佢宜家日日除左番工之外既時間都同我一齊,對我好好、好錫我!當然佢就同個女人即斷無聯絡,番工一個番香港一個番九龍唔會見到面。
如果你c6同你講話斷但你知道或懷疑未斷,你要同佢坦白傾,佢一日唔斷唔回頭你唔好浪費時間精神,長痛不如短痛啊!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆 crazydog 的帖子

其實你有無能力同仔女生活?有能力就離婚,人哋點睇佢根本唔重要,你唔需要理,你應該為自己同仔女諗,唔好話咩俾完整嗰家俾小朋友呢啲咁迂腐的想法,你小朋友係會感受到你哋點相處,根本係假完整家庭。

侯爵府

BK Milk勳章

女人要自強不息!

你試下用其他嘢分散注意力,嘗試搵下唔用嘢做下。當你分散注意力唔再諗,就用舒服好多。

我前夫以前都當我同小朋友好好,但當我知道佢背叛家庭後,我俾咗一之機會同出面個女人斷,可惜佢冇,所以我決定放生自己。

大宅

好衰呀佢

侯爵府

2019新春慶豚圓

crazydog 發表於 19-8-24 22:04
當自己一直以為自己好幸運好幸福,甚至連其他人眼中都覺得係最幸福的人,發現原來個老公有婚外情,我比其他 ...

抽離少少,諗下到底你最恐懼嘅係咩野,一個一個用排除法,搵出最最最恐懼個樣,再諗下有無方法,唔好係點解,同好傷心度無限loop, 無助你走出困局。。。

水晶宮

2019新春慶豚圓 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你老公對這個家,連做場戲都懶做,根本無意思,大家同小朋友只會困苦落去

我身邊朋友,老公出軌,但仲好錫小朋友,表面上交足功課,小朋友嘅所有活動,爸爸都會參與,所以我朋友選擇暫時忍耐

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

唔好聽人講離或者唔唔離,無人比你更清楚你個男人重係咪係呢個屋企咁重要,如果財政住屋照顧都唔係問題,咁你應該考慮嘅只有你小朋友,當小朋友病佢都只揾藉口揾小三都唔理個仔

子爵府

當自己一直以為自己好幸運好幸福,甚至連其他人眼中都覺得係最幸福的人,發現原來個老公有婚外情,我比其他 ...

首先你應服食藥物控制病情。你不好好保重身體又怎可以去打這場仗呢?想想你在由發現他騙你到今天,你折磨了自由有多深?男人出軌總有萬千理由,婚姻可否走下去絕不是僅用一張婚紙可以維繫。你因為他患上抑鬱,這病本身就是會令你疑神疑鬼,所以先醫好病重新振作,想好自己往後的人生方向應怎樣走。如果婚姻裡的你不開心根本不可能給到小朋友開心的家庭生活。
mc <()>

珍珠宮

開心吸收勳章

的確係好難接受,彷彿由天落直插地獄一樣,然而天意要俾妳知道事實,就要接受係一件已經發生咗嘅事...點都要面對。
呢個時候妳要清楚自己想點,去或留都好,一旦決定咗就唔好後悔。

百花叢裡過,片葉不沾身。

別墅

wing1388 發表於 19-8-26 15:05
的確係好難接受,彷彿由天落直插地獄一樣,然而天意要俾妳知道事實,就要接受係一件已經發生咗嘅事...點都 ...

其實我有答案⋯我其誰好想離婚⋯但我好似仲未可以的起心肝甘離婚

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

同意樓上所講。最緊要先醫好情緒病,如果醫生俾你的藥影響你工作和生活,
試試睇多一個醫生,
希望找到更適合你的治療方法。
就算要離婚也不用急於一時,
先處理好經濟和心理狀態,
最重要顧好自己和仔女,
試將C6排除在生活之外。

珍珠宮

開心吸收勳章

crazydog 發表於 19-8-26 21:28
其實我有答案⋯我其誰好想離婚⋯但我好似仲未可以的起心肝甘離婚

我明白要的起心肝真係好難,因為太多回憶,太多留戀...而且亦睇唔到離婚後嘅去向...

百花叢裡過,片葉不沾身。

男爵府

crazydog 發表於
曾經同兩個朋友傾過,兩個都叫我唔好離婚,話小朋友細,比個機會大家⋯⋯
...

宜家係佢唔俾機會你啊,佢個心根本無你同個仔,兩手準備啦,會唔會俾家用你?如果佢仲肯俾家用,你又暫時未可以獨當一面,就忍下,當佢係人肉提款機啦。
做人,5好難为自己

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

給所有一直以為自己好幸福的C9, 引以為介。

次次都中!

複式洋房

jodyfan 發表於 19-8-28 14:52
給所有一直以為自己好幸福的C9, 引以為介。

次次都中!

原來真係,太遲先知

大宅

我懂....我幾年前都係甘,盡心盡力照顧患病老爺...壓力大到甲狀腺亢進..老爺走左..c6係fb仲同人講多謝老婆既支持...一年後....c6變左個人甘,我係佢眼中釘呼吸係錯甘...仲剩機話我家人結婚頭幾年對佢唔好...唔想再接觸...當時關係好惡劣...日日以淚洗面唔明發生咩事.....以為c6工作忙燥底.....日夜唔見人......日日話做野ot, 返黎就同我嘈.....之後阿仔入左醫院住左五日,我要返工但我頂曬五日留夜俾佢休息(幾個月後發現個幾日,佢短暫逗留係趕揸車出去揾邪花),一個月後佢同我講要搬出...因想要有高質既相處時間.......個時小朋友三歲....無時無刻都想喊...返工湊小朋友...壓力大心又痛眼又腫,周圍想同人訴苦....係c6話搬我癲左兩個月,好彩有媽咪有朋友....呢兩個月我由他去...其間我揾過偵探幫手,自己都偵探上身去揾真相揾證據...最後打去明愛/社署揾社工...參加明愛一前一會有同路人傾....一步一淚行出來....sis, 可以喊..可以揾社工傾下...可以做運動..可以聽歌...可以食下朱古力...可以睇下書....可以去工聯會上堂...可以同小朋友出去玩或做義工...放底c6,自愛自救先可以處理關係,加油&#128170;&#127995;

複式洋房

回覆 heiheikwok 的帖子

你前夫個時肯同你離婚?定要揾律師搞?

大宅

愛自己多一點,放手吧!
仔仔已經話吾鐘意爸爸,何必要小朋友起呢個環境下成長呢?
單親家庭既小朋友都可以好開心,在乎於你比到幾多愛佢

侯爵府

BK Milk勳章

yybaby2016 發表於 19-8-29 18:24
回覆 heiheikwok 的帖子

你前夫個時肯同你離婚?定要揾律師搞?

第一次發現時唔肯,當我知道佢仲同小三一齊,唔到佢唔肯。

好彩我係在職媽咪,點都有工作。當起頭家係辛苦,但我話俾自找知道唔可以再圍住呢個人生存,要為自己同個小朋友。

男爵府

BK Milk勳章

crazydog 發表於 19-8-26 21:28

點解唔離婚?離婚後可以有新生活,有咩唔好?
又放假!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊