少年成長

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

傻啦我仔升中後成日姍門上鎖,成成日在家家但冇野講,食飯都都在房食,但我又吾擔擔心窩,我覺得佢需要私隱,我我仲買買左個夾萬仔比佢

現讀大學,都叫做做有我心

複式洋房

JarJarBin 發表於 19-8-24 23:43
個仔就快15歲,現在在家中一得閒就上床攬住部iPad 看自己喜歡的節目, 或者和同學傾電話, 今天我特登入房想 ...

其實做人都唔知為乜!

大宅

睛靈勳章

我仔仔都17歲. 都係會話我煩. 初初都唔太習慣. 但到現在慢慢都習慣了. 有時都要認自己真係煩. 不過又忍唔到口. 所以仔話我煩時, 我都會直接承認. 我認我煩. 我話唔煩就唔係亞媽. 噉佢就會無我噉好氣.

不過感恩我同仔關係都好O既. 如果我真係忍到口唔煩佢. 噉就真係無咩野要勞氣. 因仔有時食到O的好味O既野都要話, 下次要帶我去食. 有時在房溫習勀了, 又會出來客廳瞓在我腳上睇一陣TV. 很多時晚上又會叫我同佢去食糖水. 佢有GF第一個都係講我知. 其實都知仔好鍚我. 但可能因為仔係第一個小朋友. 好唔想佢唔理自己. 唯有真係自己搵其他野分散下. 放手

侯爵府

阿仔或會和我去旅行,希望成行

侯爵府

tzc 發表於 19-11-20 20:47
其實做人都唔知為乜!
找自己的興趣,練多多D,考下下級,會好好有滿足足感

侯爵府

但要有準備,有了女朋友可能心裡真是冇我地
所以,自己興趣好緊要

大宅

JarJarBin 發表於 19-8-24 23:43
個仔就快15歲,現在在家中一得閒就上床攬住部iPad 看自己喜歡的節目, 或者和同學傾電話, 今天我特登入房想 ...

放鬆啲媽媽,我中學時都係咁,其實佢未必唔想唔理你,係正正因為你係佢媽咪,佢知你永遠係佢背後,佢放工做完功課,打機睇片都係放鬆,搵同朋友既答題,我相信依啲都係大多媽咪面對既成長,佢可能都要自己既空間了,我明白每個媽咪都想小朋友永遠痴自己,但我做過學生都明,放學當然想睇片打機搵朋友,有時真係會同屋企人好小傾計,但其實我內心都好愛錫我媽咪同屋企人。如果你真係好想個仔陪下你,可以食飯時同下佢講,你好小陪我,媽媽都想你陪,男仔有時係遲鈍啲,要人講出口架。如佢係房,同打緊機多數唔想人煩,所以可以一齊食飯時講,等陣不如一齊坐係到睇下電視咁。

大宅

我慶幸 因為自細習慣每晚同阿仔pillow talk
依家雖然少左 但佢久不久臨訓就走黎我房搵我傾下計
咩都傾 有時一傾兩三個鐘 我唔趕佢都唔願走
雖然好眼訓 但我仍然好珍惜依啲機會

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至