自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

問過好多人, 有d 話成幅換要棚, 要一兩萬?

真係要咁貴?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

要平既自己上木板,啞加力板
用玻璃膠封邊

男爵府

D..D 發表於 19-8-25 01:24
要平既自己上木板,啞加力板
用玻璃膠封邊

之前揾個街坊啊叔維修過, 唔掂

而家想揾個有牌師傳攪好佢

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

dndoomostt 發表於 19-8-25 01:31
之前揾個街坊啊叔維修過, 唔掂

而家想揾個有牌師傳攪好佢
搵識裝冷氣既街坊師傅整
通常都識做封板

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

打 電話去尐玻璃舖度,講自己情形,請佢地報個價先。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

my005 發表於 19-8-25 01:46
打 電話去尐玻璃舖度,講自己情形,請佢地報個價先。

個隻咩字, 尖? 玻璃舖?

公爵府

2023年兔年勳章

回覆 dndoomostt 的帖子

自己計算對比一下。

家庭常用鋁合金窗對比 (2017 年)

類型,,,推拉鋁合金窗,,平開鋁合金窗,,,,,普通鋁合金窗,,,斷橋鋁合金窗
適用範圍,有窗台的窗戶,,普通小戶型家居適用,,普遍家居裝修適用,適用於高層建築高檔住宅小區
參考價格,200-400元/平米,600-1200元/平米,,,,200-400元/平米,,600-1200元/平米

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

dndoomostt 發表於 19-8-25 01:58
個隻咩字, 尖? 玻璃舖?

廣東話字,尐=d
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

已刪除用户

回覆樓主:

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

dndoomostt 發表於 19-8-25 01:15
問過好多人, 有d 話成幅換要棚, 要一兩萬?

真係要咁貴?

塊玻璃咩位置?落地大玻璃?其中一隻鋁窗?冷氣機位?

男爵府

peaceaa1122 發表於 19-8-25 08:36
塊玻璃咩位置?落地大玻璃?其中一隻鋁窗?冷氣機位?

唔識用notebook 晒圖, 係打橫瞓隻窗塊玻璃, 梗左係到上面先係推開既窗

男爵府

Amy1974 發表於 19-8-25 02:13
回覆 dndoomostt 的帖子

咁知唔知天花油pop 起, 廚有一處好明顯, 兩處

識做應該一日至兩日攪掂, 要預幾錢?

首頁

尾頁

跳至