時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

thunkrid 發表於 19-8-25 12:14
我真的不是文宣,他们脑子有问题的,不要再说我是文宣啦!

扮得咁辛苦就咪扮啦!
好難睇!

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

wantaima 發表於 19-8-25 12:23
扮得咁辛苦就咪扮啦!
好難睇!

佢話啱啱發現呢個論壇
但就話响呢度學識廣東話

廣東話,已經被認為世界上難學語言之一,咁快學識,又用繁體寫得流暢,簡直神童

複式洋房

Small_Panda 發表於 19-8-25 08:33
有一些事情,我也想不通,希望你可以用你嘅角度幫手諗諗,連登高登,我們稱之為‘膠登’,一班喜好和平民主 ...
说真的,我上了连登之后才知道人能被洗脑到这个程度。
第一个贴,有人把跟阿妈的聊天记录放到网上,说要大义灭亲,整个论坛的人在骂他妈,奇景
第二个贴,他们说举美国旗有用,要集体唱美国国歌,奇景
第三个贴,有人理智问是不是要跟勇武派划清界限,这一点点理智思维很快被淹没在核弹都唔割的口号中
第四个贴,有个人说游行游的没钱吃饭,在线乞讨,自己经济都独立不了,还闹国家独立?
你问我怎么看,以上就是我的看法

複式洋房

Nancy20090615 發表於 19-8-25 12:16
你去 Small-Panda 的覆帖, 按 只看該作者 就會見到架喇.
已经按照你是的方法回复他了,谢谢

複式洋房

係文宣又好, 吾係文宣又好,佢既文字又冇文宣成份, 大家做咩要啫住佢?

BK吾好變學連登咁"草木皆兵" 自己搞散自己.

樓主也別見怪, 或者可能有些真的文宣會攻擊你.
別回覆文宣帖

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

I9528 發表於 19-8-25 12:35
佢話啱啱發現呢個論壇
但就話响呢度學識廣東話

好鬼低B既文宣

男爵府

好媽媽勳章

okey 發表於 19-8-25 12:41
係文宣又好, 吾係文宣又好,佢既文字又冇文宣成份, 大家做咩要啫住佢?

BK吾好變學連登咁"草木皆兵" 自己搞 ...

同意,大家唔好理樓主真大陸人假大陸人,只要佢講嘢正路,無抹黑成分,唔好草木皆兵,如果真係曱甴,唔會隱藏得耐,到時先噴殺蟲水都未遲
●▽●●0●●﹏●●︿●

大宅

thunkrid 發表於 19-8-25 02:46
我都係咁!我係教師,依家在放暑假,七月底有好幾天每日三四點才瞓,因為看到fb、twitter、連登同高登的言 ...

你話你係大陸人?
但你文中嘅用語係港式日常口語喎

伯爵府

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

newnew168 發表於 19-8-25 12:58
同意,大家唔好理樓主真大陸人假大陸人,只要佢講嘢正路,無抹黑成分,唔好草木皆兵,如果真係曱甴,唔會 ...

係囉,如果咁草木皆兵就真係中咗連登分化我地嘅詭計,等我地互相猜忌,互不信任,我相信紙包唔住火,日久見人心,係人係鬼好快就知,目前樓主真係唔覺有問題。

公爵府

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

總之,一日唔見曱甴腳,我地都會當你係人

侯爵府

2019新春慶豚圓

tp-windy 發表於 19-8-25 12:58
你話你係大陸人?
但你文中嘅用語係港式日常口語喎

200幻……
幸福肥師奶

大宅

沉默的五百萬,是真正手無寸鐵呀!點同D恐怖分子打呀,佢地又彈丸丶又激光槍丶汽油彈丶電鋸丶手槍,平民百姓可以點?我支持香港警察開槍、內地派武警鎮壓,反正人地要攬炒,不如快D置諸死地而後生,唔該向內地轉達。

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

樓主自稱大陸人?內地人不喜歡"大陸"二字的,有貶義

大宅

回覆 thunkrid 的帖子

樓主你地山東除左有石油之外,啲鬼佬涼茶都有名哦,之前我去山東都去飲鬼佬涼茶。我山東同事話佢係山東黄島人,你是嗎?黃島有間大學叫?(唔記得名)大學名好有趣的。

複式洋房

花花寶寶 發表於 19-8-25 17:29
回覆 thunkrid 的帖子

樓主你地山東除左有石油之外,啲鬼佬涼茶都有名哦,之前我去山東都去飲鬼佬涼茶。我 ...
鬼佬凉茶是什么鬼……从来没听过有这种东西,我们北方喝茶但是不喝凉茶……
黄岛是青岛下面的一个地方,现在已经改名叫西海岸新区了,我上半年才去讲课比赛,黄岛很干净,空气也好,街上的八重樱也很美,黄岛的石油大学是我们东营这边迁过去的,好像还有其他的大学?
总之欢迎你来玩,吃大虾,喝啤酒,逛逛五四广场

大宅

thunkrid 發表於 19-8-25 22:33
鬼佬凉茶是什么鬼……从来没听过有这种东西,我们北方喝茶但是不喝凉茶……
黄岛是青岛下面的一个地方,现 ...

鬼佬涼茶係?你自己去搵答案,可以問連登仔,佢地一定知係?

複式洋房

花花寶寶 發表於 19-8-26 10:07
鬼佬涼茶係?你自己去搵答案,可以問連登仔,佢地一定知係?
不用这样阴阳怪气,你们不想信就算了,我已经不想说服你们了,反正你们只是凭想象觉得我是废青,一片善意换来冷嘲热讽,我也心寒

大宅

thunkrid 發表於 19-8-26 15:37
不用这样阴阳怪气,你们不想信就算了,我已经不想说服你们了,反正你们只是凭想象觉得我是废青,一片善意换 ...

陰陽怪氣係你,終於鬼拍後尾枕,承認自已係廢青,又話自已係80後的大叔,原來又係度扮野。

複式洋房

花花寶寶 發表於 19-8-26 19:53
陰陽怪氣係你,終於鬼拍後尾枕,承認自已係廢青,又話自已係80後的大叔,原來又係度扮野。
...
你有毒吧,我哪一句说我是大叔了?哪一句又承认我是废青?本来想跟你们讨论讨论加打打气,没想到你们按头我是黄尸,服了。我不是黄尸,但像你这样没有思考能力判断能力的蓝丝跟那帮拦住人搜身,搜到大陆证件就说人是间谍还打人的黄尸有什么区别

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

好膠。講完
我識好多大陸人。仲有好多人人都傾計。有d 同我傾左好多年。都從來唔會好像你咁樣寫野。
此生無悔入華廈,來生願在種花家!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊